Тук си в много голяма заблуда....Тази фирма изобщо не внася нови японски климатици (както и втора), а е просто прекупвач от други фирми вносители.Първоначално публикувано от justify
Тук си в много голяма заблуда....Тази фирма изобщо не внася нови японски климатици (както и втора), а е просто прекупвач от други фирми вносители.Първоначално публикувано от justify
Aleksandars - сигурно си прав, но аз разлика между вносител и търговец/дистрибутор не правя по отношение на климите за нихонския пазар внесени в Бг.Просто ми направи впечатление, че доста намаляха фирмите с япончета в Бг.
Кой внася и кой само търгува почти нямам понятие.Много намаляха марките и моделите япончета предлагани в Бг и поизчезнаха от витрините...
Говорим САМО за НОВИ, защото такъв му е въпроса.Никъде не споменава 2-ра употреба.
А модели япончета панасоник 2011 година нещо не виждам...а вече сме вкрая на 2011 и началото на 2012 година.Ако греша дайте линк към новия панасоник продаван в България от българска фирма...
Предлаганите модели са отпреди 2-3, та и повече години и макар да не са втора употреба, не са и "реколта" 2011 година...
Джъсти,стига да си искал до сега, да са ти го доставили този панасоник-в рамките на месец ще стане,ако си поръчаш доставка.Знаеш,че това са скъпи климатици,и сигурно на никой не му се замразяват средства.Но ,ако не ти се чака месец,имало други 40ки,които не отстъпват на панасоника,и още другата седмица ще можеш да си закупиш, из между MSZ-ZW401S и RAS-402UDR-не са никак лоши ,и ще ти легнат по тънко предполагам.
Въпроса който постави момчето не е този- дали и за колко време могат да му/ми го доставят.
Аз където съм влезнал само питам дали имат и ако харесам плащам в брой, за сметка на това не съм балък да купувам нещо струващо няколко хилядарки само по картинка-"Око да види ръка да пипне".
Така и баба знае, ама затова й тя НЕ Е ТЪРГОВЕЦ.Когато влезна в магазин и нямат стока която предлагат, значи не са моята фирма, няма НО, няма чакайте.След като не могат да си позволят 15-25 бона за най-новите климатици, не стават!
Така съм не само за климатиците-доста добре се отсяват плевелите от професионалистите и доста фирми съм отрязал така... Като го нямат те в наличност ще го купя от друг който го има, инвестира и има мотивация да се развива в тази област, а не като Ванко-ни фирма, ни офис като изчезне ходи му гони опинците...
Когато вложиш пари щеш не щеш ще си скъсаш гъза от бачкане да останат клиентите доволни, защото има какво да загубиш.Когато няма какво да губиш=Ванко68.
Умният се отличава от другите с това, че за много по -кратък срок от тях решава проблема който му е на главата, а мъдрия, че никога не допуска такъв проблем да "го споходи" и елиминира тази възможност за проблем преди да е възникнал...
Единственото което съм закупил "на зелено" е офиса и макар да съм доволен не бих повторил-Когато някой иска да печели от мен, то той няма да печели инвестирайки моите пари, ами да си тегли кредит, заем, да ипотекира, за да има оборотни пари за стока.Аз пари за чужда оборотна стока с която търговец да си зарежда магазина нямам.
Все едно когато дойде някой клиент да му кажа: "Дай си парите, защото не съм закупил това което ми трябва да ти свърша работата, та с твоите пари да си купя каквото ми трябва и тогава ще ти свърша работата".Пълен тъ***к...
Трябва да имам избор да видя стоката. В крайна сметка има и Гърция и други държави наоколо.Оказа се че ремонт, смяна на ремъци, ролки и други неща на алфа ромео по-новите модели е по-евтино и по-професионално свършено в Гърция...
Повече оф топик няма да пиша защото не виждам никакъв смисъл от това, а още повече няма смисъл и от спорове-непродуктивни са.
За никой не е тайна , че повечето фирми купуват климатиците си от солунската митница . само да кажа , че TOSHIBA RAS-10 PAVP-E струва 870 евро .и това е цената във магазин със ддс и т. нт.
Първоначално публикувано от aimilios
''Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене... Задръстено е с евреи в Солун: петдесет ли, шейсет ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да остане — не са като нашата, софийската голотия... Солунската митница! ''
А.Константинов.
абе факт е че много намаляха новите машини на 100 волта,и доколкото ги има са модели от 2008/9 .. явно следващия ще е на 220 волта като гледам ..
здравейте моделите за 2012-та ако е истина де : http://www.toshiba-klima.rs/toshiba_noviteti_u_2012.pdf
daiseikai - 5 и 6 се обединяват с един дизайн , вътрешното тяло може да се слага на мулти системи.плазмата остава.
ново сузуми плюс - с дизайна на daiseikai , но без daiseikai логото и без филтрите.
малко ми мяза по картинката на санйо но не се знае много ми се ще да ги видя - напоследък има някакв супер daiseikai 2 по италианските сайтове но май си е старата 5-ца.
конвенционалните модели за последна година 2012та
на мен ми хареса обяснението за етикетите и новите еу правила защото са лесно обяснени и скоро няма да могат да се продават чак боклуци на пазара.
След 2012 Toshiba няма да правят конвенционалки повече или 2012 като последна година от историята на света? :PПървоначално публикувано от estqwerty
Suzumito е и с друго дистанционно,стандартното за Ras 107 SKV с по нисък КОП,по малко външно тяло,доста промени в сравнение с Дайсекая...
Дори и някой да прави конвенционални, то няма да се продават тук, защото влизат в сила новите реглменти на EU и тези машини няма да ги покриват!
Това с европейските директиви по-скоро е в сферата на добрите пожелания.То и в момента уж не може да се продават 100 волтови машини,пък хората си продават,в което няма лошо,щото са по хубави от 99% от 220 волтовите.Но според мен поне няколко години след въвеждането им ще си ги има сегашните "пръчки" и ще се продават.От друга страна като се замисля обаче,голяма част от продажбите на фирмите за монтаж,доставка и подръжка на климатици се гради основно на средния клас климатици,които са с цена 900-1200 без монтаж и вече под и над този клас както дойде.И това е за големите градове,ами в по-малките градове колко Дайсейкая има продадени...или пък FD-та?След въвеждането на едни по-строги изискввания за този вид техника това няма ли да удари по продажбите ,респективно по джоба на представителите на бранша?
Те досегашните означения за енергийна ефективност до известна степен се запазват като буквени означения, но към тях последователно и постепенно от 2013 до 2019 година ще се прибвят класове: "А+", "А++" и "А+++", като заедно с това се въвеждат означение на сезонния коефициент на преобразуване в режим отопление за целия отоплителен сезон-SCOP -получва се като се раздели пренесената топлоенергия на консумираната от климатика електрическа енергия за да се осъществи преноса , означение(SCOPon) за сезонен режим за енергийна ефективност в работен режим при зададен такъв "отопление", който включва й дефрост цикъла, показател "QHE"-годишна консумация на електроенергия в режим отопление която включва доста показатели, включително подгряване на картера на компресора или както е известно във форума-погряване на компресора в режим стенд бай-тоест изключен климатик от дистанционното при задаен режим при изключване "отопление", но неизключен от ел.мрежата и още доста показатели.
До 1 януари 2013 година всички означения ще трябва да ги има по табелките/лепенките на продаваните климатици.
Ще се внасят и други климатици непокриващи критериите за сезонни фактори "А" и нагоре с плюсовете(+, ++, +++), но за тях няма да се отпускат кредити енергийна ефективност и поради това цените на ниския клас инверторни климатици и конвенционалните ще се доближат близко което ще предрешава в повечето случая избора на битовият потребител.
Новия регламент и директива се отнася само до битовите климатици сплит и мултисистеми с мощност в режим отопление до 12кв.
Здравейте!Моля за помощ!Двоумя се между Daiseikai 6 и 5.Помещението се отоплява/охлажда без проблем от Фужи-то от подписа ми.Благодаря ви предварително!
Фуджито, като ти върши работа, за какво ще го сменяш?Първоначално публикувано от rrmitko