То това ако е 13-ка, аз съм космонавт.
Тези натрупаха много големи загуби и сега ще ги избиват с икономии на материали.
Toshiba
Компании | Toshiba очаква най-голямата загуба в историята си - Капитал
Тези миналата година приключиха с телевизорите.Тази година приключват с перални, хладилници,прахосмукачки и компютри. А за климатиците никъде не се споменава.
Колко може да струва 9-ката 42QHC/38QHC - ES с Dual rotary compressor-а и Follow me функцията, макар че 42QHM/38QHM е с по-добри хартиени параметри, а не са написали да е с двойно роторен компресор?
Този който е до -20 сигурно е с двойно роторен, другите модели едва ли. Поне не на 9ките.
Цените вероятно +2к за топ модела и 1,5к за средния клас.
В данните за модела 42QHM012ES, който е до -20 не пише да е с двойно-роторен. Трябва да е със стандартен компресор, защото и минималната мощност е по-висока. Двойнороторните са с по нисък минимум.
Написали са му добри показатели: 3,8 киловата при -7 и 3,2 киловата при -15
Вътрешното тяло е бая голямо - 1 метър дълго, 12,5 килограма, 60 вата вентилатор. Това ще духа бая. Външното тяло е 40 кила. Солидна машина.
Сега се загледах в конзолата на мултито, тя въобще не прилича на тази на Toshiba. По-скоро прилича на една друга.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 12-05-16 в 22:54.
Някой да е купил или монтирал MIRAI ,че да каже някакви впечатления.Въпреки че не ми вдъхва доверие,може и да става за нещо.Странна политика на производителите да правят боклуци от година на година.
Не на всички е политика. Дайкин влизат в правия път и до 2 години ще изритат китайските недоразумения от високия клас на другите марки в Европа. Стой, та гледай!
Дано да се осъзнаят, че май откакто си купих преди 8 години ДАЙСЕЙКАЙ III и 09 LDC, не мога да кажа с чисто сърце, че някоя европейка ми харесва колкото тях.