Страница 86 от 101 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 1505
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #1276

    Отговор: Toshiba Carrier

    При мене е, Пука защото турбината не се върти и чака 40°. И един друг неуредък има, като темперира турбината си сваля много оборотите, а компресора ги вдига. Качва консумацията. От слабото въртене топлообменника не се охлажда равномерно. Примерно при тръбния сензор Тс е 34°, а изходящият въздух е 37°. Турбината намаля още повече и става един затворен кръг.

    - - - - - - - - - -

    Тук съм описал.https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ai-6-a-33.html

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,702
    #1277

    Отговор: Toshiba Carrier

    Мицубишито пука 2-3 пъти на нощ. Тошибата я има в тубата по 20 пъти на он и 30 пъти на офф. Няма как да е друго с тия тънки меки пластмаси и рахитично вътрешно тяло. FDто е огромно до тошибата.

  4. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #1278

    Отговор: Toshiba Carrier

    Нямал съм досег с Дайсейкай 6, но това Мирайче може да напише книга по комфортна работа. Много тих, днес повече от 300 вата не е вдигал като моментна консумация (максималната Т беше 33°). За 34 часа и половина е изгорил 7,5киловата.
    FatBoySlim одобрява това.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #1279

    Отговор: Toshiba Carrier

    Цитат Първоначално публикувано от FatBoySlim Виж публикацията
    А MHI-то как е. Постига ли минимумите? Иначе за твоята TOSHIBA разбрахме кви ги върши да не подхващаме наново темата. Възможно е и да е имала проблем, но явно няма да разберем никога.
    PS: Платка има! И за гаранционни машини е безплатна. Поне Мega така ми е казвал
    Дай поне на снимка да я видя тази платка.

  6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #1280

    Отговор: Toshiba Carrier

    milanov, не се прави на луд. Беше ти предложена нова платка, барабар с всички датичци да пробваш с нея. Ти отказа и реши, че искаш снимкки на платката, и да тормозиш един куп фирми по телефона, без никакви искания? Колеги сме все пак знаем се с всички. Забрави я 6-та серия, няма значение.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #1281

    Отговор: Toshiba Carrier

    СТИГА!
    Беше ми предложено КАКВО? Да се свали платка от друг климатик. Нали? Е аз не искам от друг климатик. Аз искам ОРИГИНАЛНА РЕЗЕРВНА ЧАСТ, която да си закупя с ЛИЧНИ СРЕДСТВА. Опакована и етикирана според съответните правила. Нещо ненормално ли съм поискал? Щото ми омръзна да се занимавам с този климатик. Иначе какво става, внесена е някаква серия , ще сложиш другата "свалена платка" и то пак същата работа ще е и тогава:
    -...е видя ли, че наред ти е климатика, пак така си работи...
    И ако някоя фирма продава нещо и попиташ за резервна част за това нещо, ТОВА ТОРМОЗ ЛИ Е? Тормоз е непрекъснатото форсиране на турбината, ТОВА Е ТОРМОЗ.
    Я вземи и разгледай албума в профила ми - ЦЪК да видиш какъв СБИРЩОК е вътрешното тяло.
    Извинявай, но това е положението. Нищо лично към никого, но някой някъде е излъгал и аз съм го отнесъл. Защо Ахи Кериър не могат да ми доставят платка за вътрешното на Дайсейкай-6? Нали са най-, най-, най- за климатици тошиба? Еми не могат.

    С най-добри пожелания, но си карайте по каналния ред, клиентите ви ще са по-доволни.


    - - - - - - - - - -

    https://forum.setcombg.com/members/m...%BD%D0%B8.html
    Този пост е редактиран от milanov; 28-06-17 в 11:41.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #1282

    Отговор: Toshiba Carrier

    Аман от глупости, как пък само ти и Биро имате проблеми, пък на Биро машината работи без грам грижи в от години колегата. Как пък моята машина не я чух един път да прави номера, че и клипове съм качвал. Все едно и също ще пишем ли? Като имаш проблеми с машината, защо не допусна никой да я прегледа? Предлагано ти е не един и два пъти? Сега може да се съсредоточиш да побъркаш и Кондекс. Колегите са по-търпеливи, но ще клекнат.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #1283

    Отговор: Toshiba Carrier

    Къде пък Кондекс намесваш сега?

  11. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,801
    #1284

    Отговор: Toshiba Carrier

    И аз помня, че се оплакваше от Хевито!

    Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #1285

    Отговор: Toshiba Carrier

    Много ги извъртяхте нещата. Оплакване. Няма такова нещо. Описание на начина на работа.

    ivan74 като почнеш да ги монтираш ще разбереш.
    Този пост е редактиран от milanov; 28-06-17 в 14:55.

  13. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    92
    #1286

    Отговор: Toshiba Carrier

    Първо искам да се извиня за по-острият тон който ще последва, но съм длъжен да внеса няколко разяснения, понеже ми писна от недомлъвки подмятания.
    milanov Ти не искаш платка от друг климатик, като тук не говорим за платка, която ти да платиш. Ти искаш някой да дойде да ти разглоби климатика, за да провериш частите. Ти искаш снимка на частта преди да ти се сложи. Ти искаш сертификат и йероглифи по платките. Ти искаш справка от завода по сериен номер кога ти е произведен климатика. Ти искаш справка кога е взет климатика от склада и колко време е престоял при Mega, за да не би случайно да е имало външна интервенция. Ти не искаш сервизно посещение, поради съмнение в компетенцията и акредитацията на сервизната фирма. Ти искаш климатика да работи както ти искаш, а не както е програмиран. Ти искаш да е монтиран на 8 метра тръби и да ти стои гардероба под него и всичко да е коректно. Ти искаш да ти прави минимум консумация при измислени условия. Ти искаш снимки и да ти доказва някой, че климатика не ти е гаражна сглобка, заради надпис по пластмасата. Ти пишеш мейли до TOSHIBA, че никой не ти обръщал внимание на проблема с климатика, при положение, че сервизно посещение не ти е отказвано. Ти звъниш на Ахи Кериър, при положение, че имаш гаранционна карта от друга фирма. А цветята не искаш ли да ти полее някой?
    Има си сервизна политика. Не сме фотостудио или някакви лехорки да ти ходим по гайдата. Ако има проблем с климатика идваме и го оправяме според нашите възможности и законите в държавата, а не според твоите виждания.
    Провери в търговския регистър кога е регистрирана фирмата. От 20 години сме на пазара, когато не имало нито АХИ нито Carrierr в България.
    Винаги сме се водили от политиката, че клиента има право и сме се опитвали да бъдем коректни. - ще го потвърдят десетки фирми и доволни клиенти. / biro имаше проблем, който явно не зависи от нас и не можем да отстраним - връщаме му парите - той ще потвърди/
    Какво внасяме и предлагаме мисля, че не е мястото тук да се дава отчет. Има внесен модел. Има осигурени резервни части. Има осигурен сервиз. Могат да се поръчват и доставят ОРИГИНАЛНИ резервни части.
    Всичко казано по-горе не са хвърчащи думи, а е документирано с мейли и записи от телефонни разговори.
    И за да са още по ясни нещата:
    Поздрави:
    инж. Тодор Христов - Джи и Ей ЕООД
    Този пост е редактиран от FatBoySlim; 28-06-17 в 15:58.
    Aleksandars, ivan74 и KI_YOOU харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #1287

    Отговор: Toshiba Carrier

    Миланов, няма ли възможност за монтаж без излишно обременявяне и минимум технически усложнения?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #1288

    Отговор: Toshiba Carrier

    Ти не искаш платка от друг климатик, като тук не говорим за платка, която ти да платиш. Не искам платка от друг климатик.
    Ти искаш някой да дойде да ти разглоби климатика, за да провериш частите. Не искам никой нищо да разглобява и да проверява.
    Ти искаш снимка на частта преди да ти се сложи. Щом частта я има не виждам проблем.
    Ти искаш сертификат и йероглифи по платките. Не искам сертификат и йероглифи.
    Ти искаш справка от завода по сериен номер кога ти е произведен климатика. Да искам такава справка.
    Ти искаш справка кога е взет климатика от склада и колко време е престоял при Mega, за да не би случайно да е имало външна интервенция. Не, такава справка не искам.
    Ти не искаш сервизно посещение, поради съмнение в компетенцията и акредитацията на сервизната фирма. Не искам посещение преди "снимка на платката".
    Ти искаш климатика да работи както ти искаш, а не както е програмиран. Не, искам само да не ме буди с форсиране на турбината.
    Ти искаш да е монтиран на 8 метра тръби и да ти стои гардероба под него и всичко да е коректно. Не. Ако 8-те метра са били такъв проблем да ми е било казано и обяснено. Пробвал съм на празна стая, същото е.
    Ти искаш да ти прави минимум консумация при измислени условия. Не. Искам като стане навън -5 най-после да спре да вкл/изкл. и форсира турбината като следствие.
    Ти искаш снимки и да ти доказва някой, че климатика не ти е гаражна сглобка, заради надпис по пластмасата. Не искам снимка. Датниците по пластмасовите детайли показват, че вътрешното тяло е сбирщок.
    Ти пишеш мейли до TOSHIBA, че никой не ти обръщал внимание на проблема с климатика, при положение, че сервизно посещение не ти е отказвано. Да, питал съм ги дали наистина Дайсейкаи-6 работи така или причината е друга.
    Ти звъниш на Ахи Кериър, при положение, че имаш гаранционна карта от друга фирма. Да, звъня на Ахи Кериър след звъненето до "другата фирма". Гаранционни претенции към Ахи Кериър НИКОГА не съм имал.
    А цветята не искаш ли да ти полее някой? Благодаря, не искам.

    Имa cи cepвизнa пoлитиĸa. He cмe фoтocтyдиo или няĸaĸви лexopĸи дa ти xoдим пo гaйдaтa. Aĸo имa пpoблeм c ĸлимaтиĸa идвaмe и гo oпpaвямe cпopeд нaшитe възмoжнocти и зaĸoнитe в дъpжaвaтa, a нe cпopeд твoитe виждaния. Когато климатика е ваш може да си го оправяте според вашите виждания. Когато климатика е мой се оправя според моите виждания, особено в случай че НЯМАМ гаранционна претенция. Ясно. Който плаща поръчва музиката. Могат да се поръчват и доставят ОРИГИНАЛНИ резервни части. Аз не съм получил никаква оферта.
    Всичко казано по-горе не са хвърчащи думи, а е документирано с мейли и записи от телефонни разговори. Разбира се, и от двете страни.

    И за да са още по ясни нещата:
    Поздрави:
    инж. Тодор Христов - Джи и Ей ЕООД
    Поздрави и на вас.

  17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,773
    #1289

    Отговор: Toshiba Carrier

    Миланов, хайде да се спре това?! Нещо против?

    Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    FatBoySlim одобрява това.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #1290

    Отговор: Toshiba Carrier

    Съгласен. Аз отдавна съм спрял. Не аз го започнах. Имам климатик, който не работи според описанието. Проблема си е само мой.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 86 от 101 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 13:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 16:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 08:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 20:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 09:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе