Значи 60% от Toshiba Carrier Corporation е собственост на Toshiba Infrastructure Systems & Solutions Corporation. .От своя страна Toshiba Infrastructure Systems & Solutions Corporation е 100% собственост на Toshiba Corporation.
Значи 60% от Toshiba Carrier Corporation е собственост на Toshiba Infrastructure Systems & Solutions Corporation. .От своя страна Toshiba Infrastructure Systems & Solutions Corporation е 100% собственост на Toshiba Corporation.
Мразя да споря за глупости и не мисля, че е толкова важно, но Home air-conditioners (превеждайте си го както искате) попадат в дивизията Toshiba Lifestyle Products & Services Corporation (“TLSC”), която е продадена на Midea.
Климатиците за домашно ползвани са си ги прехвърлили през 2010 към домашната техника и така Мидея ги получават в пакет:
https://www.carrier.com/carrier/en/u...ppliances.aspx
Професионалните им системи си остават-те са в друг бизнес.
Финландците също са го дъвкали преди време (през 2016
Midea osti Toshiban | Lampopumput - Keskustelua lämpöpumpuista
За България AHI Carrier внася продукцията на Toshiba Carrier Corporation. Продукция на Toshiba Lifestyle Products & Services Corporation най-вероятно не се внася в Европа.
Не знам как си го мислите, но когато платите много пари получавате правото да ползвате бранд-а за 40 години, заедно с 5000 патенти и 9 производствени центрове в Япония, Китай и Тайланд, плюс сервизните центрове т.н. Ето тук има анализ на сделката, на който му се чете:
https://researchwise.dbsvresearch.co...spx?E=bifjhk-b
Разбира се за България сигурно се внасят от някое много специално място, но по други форуми, които следя, въпросът е много отдавна изчерпан и забравен.
Все пак имат около 20% активи все още и никой не казва, че нещо се е променило изведнъж.
Същото беше направено и от Филипс преди няколко години-продадоха всичко, търговска марка, патенти, производства . В момента се занимават единствено с медицинска техника и осветление. Това не означава, че ако си купите някакъв уред с марката Филипс, ще бъде непременно лош.
Не се впечатлявам толкова от лепенката на даден уред, колкото от това дали ми върши работа и дали съм удовлетворен от покупката.![]()
Здравейте, имам следния климатик - toshiba ras-b16n3kv2-e1. След спиране на тока за 10-15 минути се рестартира, но без значение какъв е бил послдния режим той си духа хладен въздух. Особено сега , с наближаващия зимен сезон - това е уникален дискомфорт - да изляза и да се върна на студ. Някакви идеи ?
Вчера ми направи впечатление, че Carrier-a от подписа ми консумира около 20 вата в изключено състояние.Нормално уреда показва 0,6. Няма подгрев и сервизното е много общо, но намерих това:
Означава ли, че при ниски температури има някакво подгряване на компресора? Самият компресор е GMCC
Да, това означава.Триото също има подгрев на компресора в студа.
Ясно, мерси! Сега го оставям вече включен и работи отлично. Външното е много тихо, а вътршното в тих режим трябва да си поставиш ръката пред клапата, за да разбереш, че работи. На охлаждане е същото, но не очаквах да е така и на отопление. Има много нисък дебит на тих режим и не се усеща. Иначе се движи в рамките на 260-280 вата в 18м2
![]()
Този пост е редактиран от stainway; 13-12-18 в 14:58.
Много добра машинка , срещал ли си аналог на бълграския пазар.
![]()
На R410A свършиха , но сега тук се продава като заместник на R32 този модел - 38QHC009D8S/42QHC009D8S, който се предлага и в БГ:
https://www.ahi-carrier.bg/bg/produc...ртор-r32/
При мен вътрешното е също 42QHC009D8S (дават го, че работи на двата фреона), така че за шума съм сигурен.
Не знам дали външното е изпълнено с ТРВ, както е при моя модел , но тъй като е малко по-скъп от предишния модел и е единствения, който предлагат тук предполагам, че е с ТВР.
П. П. Сега погледнах уреда -развъртал е до 1700 ватаНо го дават на етикета на външното до 2200,така че е добре надявам се
А иначе-да моделът е много тих и съм много доволен .За спалня е важно (според мен) да не се чува и усеща-има много нисък дебит на тих режим, но има и X Power режим и затопля, респ. охлажда много бързо, ако е нужно. ДУ има датчик- Follow me, при мен беше с Wi-Fi комплект...
Този пост е редактиран от stainway; 13-12-18 в 19:07.
Така както му описваш работата много прилича на едно Чиго дето ме топли в службата. Адски тиха и комфортна работа , 1кг. Фреон и еев. Незнам Чиго дали е отроче на Мидеа както Кериър.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
![]()
Този пост е редактиран от Mig82; 13-12-18 в 18:59.
На последък доста доволни от нискобюджетните клими, а в темата за избор се препоръчват предимно по класните марки.![]()
Зависи от помещението все пак. На мен в спалнята ми е важно да е безшумно и да не повява силно.В тази стая пребивавам, само когато използвам и леглотоЗа дневна и по-големи помещения е различно...
П. П. И много моля -марката си е класна и с история![]()
Абсолютно съгласен. Тези с хубавите карантии малко се поизложиха напоследък и по слабите запълват нишата.![]()
Този пост е редактиран от milanov; 13-12-18 в 21:32.