Най-вероятно edi1 ще излезе прав.Първоначално публикувано от edi1
Най-вероятно edi1 ще излезе прав.Първоначално публикувано от edi1
Нов притежател на 2 броя 13 PKVP. Все още не живея редовно в жилището, затова няма много за споделяне. Режима на плазма има съскащ звук за няколко секунди, през определен интервал от време, доколкото разбирам, това е нормално?
Честито,да си ги ползваш дълго и без аварийно!Може и някой друга снимчица да поустнеш:-)
Вие ме вкарахте в здрав размисъл с тези шкафове, с които колегата има проблем. Мисля да взимам спалня с надстройка над леглото, която е с височина 205см и дълбочина 40см. Като се има предвид, че тавана е 255см, мога ли да сместя климатика в оставащите 50см и как точно да предвидя позицията на вътрешното тяло?
Първоначално публикувано от edi1
За да се намери най-подходящото място за вътрешното тяло направи скица на стаята със всички мебели, описанието им и прозорците.
Ето скица, със зелено съм отбелязал къде ще е климатика... те тръбите вече са вкопани, но още не съм ги замазал и може да се вдигне нивото. А спалнята ще е нещо от сорта: http://www.novdombg.com/pics/Copy%20of%20new%202.1.jpg
Прозореца е голям - 2х2м и там няма как да се сложи, а срещу леглото също не мисля, че е подходящо. Стаята е широка 3м и ще е доста некомфортно ако климатика е срещу леглото.
На твое място, не бих монтирал климатика, над спалнята. Веднъж направих тази грешка, като монтирах машината над дивана във всекидневната, който временно използвахме за спалня. Какви са причините за това разположение - не ми се обяснява. Вярвай ми, усещането, когато климатика наближи(достигне) зададената температура при отопление, когато клапите са насочени надолу, никак не е приятно. Над главите ни се носи хладен повей, който на моменти създава усещане за студ. По възможност, подбери мястото така, че да не духа в/у леглото. Монтаж над шкафове също не е препоръчителен. Има вероятност част от въздушния поток, издухван от климатика, да рефлектира и да се връща към климатика, като по този начин ще "лъже" температурния датчик и климатика няма да работи коректно.
dwrbudr- Това е единственото място където можеш да сложиш климатика с една лека подробност. Климатика го монтираш на 10 см. от стената а леглото го местиш малко на вътре така че под климатика да остане пътека а не легло.Моя климатик точно така е монтиран и нямам грижи.Клапите ще ги държиш на отопление около 50-55 градуса така че струята да бие в краката.Лятото директно напред към врата и си ок.
Някой може ли да каже нещо за този климатик.
Навсякъде търсих и никви отзиви![]()
dwrbudr а неможеш ли да го сложиш в другият ъгъл? зад отворената врата при краката ти( да духаама срещу другата врата)? Аз там бих монтирал- и аз си патя от климатик над ( сега е срещу ) мен.....
Поръчах тошко RAS-10PKVP-E / RAS-10PAVP-E Super Daiseikai 5 за всекидневната (стаята най-вдясно). 20м3 е, с окачен таван, съседи отдясно, изолация, PVC дограма, предполагам ще стигне. А за спалнята още не мога да избера модел (14м3). Дайте идеи, 14м3, с нисък минимален праг, може би нещо с номинална мощност 2.5КВ? Де да внасяха тошковци 7-ци нямаше много да му мисля.
Не само ще ти стигне, ами и баня ще прави при -15, ще имаш близо по 150 вата на кубик при тази температура.Слагай 10-ка ТОШКО и на малката, минимумите им са едни и същи, а в номинала разликата е 500 вата, ще си работи и там много добре.Има и САНЬО на 100 волта, които му подхождат - ZK....X, ето ги - http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=28 , ама питай колегите, които ги имат за повече подробности.
За Европа няма друг климатик с такъв минимум, като PKVP. Ако имаш пари взимай и за другата стая от същия.Първоначално публикувано от dwrbudr
dwrbudr, ето ти един съвет и от мен за спалнята...
[img width=526 height=600]http://lh3.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TPOg5HYj4gI/AAAAAAAAAtk/Igm5JEYF6IA/s640/Sharp%20AY-W22SV.JPG[/img]