Погоре съм писал при охл.в "stand by"е 30вата.
Нищо странно не виждам. Погледни какво пише в ръководството на подовия ми Дайкин:
Абсурд невъзможно 15г.Хитачи харчи 2-3-4 вата Осака 4вата а Даикин 15-35 луда работа.
Мен не ме притеснява. Хората са си го написали. Затова си слагам всичките клими на отделни кръгове, с отделни прекъсвачи, както е по дефолт!
Притеснява ли те това, че не консумира 5 вата ами 30 вата?Първоначално публикувано от kiki9999
Първо помисли колко време през Зимата ще държиш климатика в изчакващ режим, за да ти се трупат някакви значими финансови и психически загуби. Във всички останали сезони, климатика може да го изключиш от контакта, когато не го ползваш.
Не се вайкай толкова няма смисъл
Ха сега. Не съм влизал половин ден и толкова приказки да се изприказват. Направо се чувствам като в парламента. Някой нещо казал. Друг прочел. Трети пък следва политиката на партията.
kiki давай да ти разправям една случка от моето ежедневие. Може и да съм я сънувал ама ще я разкажа. Та купувах си преди известно време Мерцедес S класа. И гледам, че независимо от това от това дали е 200 или 500 коня, всичките модификации използват един и същ мощен двигател, който се ограничава софтуерно. Само имат леки модификации по ходовата част и скоростната кутия. И понеже го взимах за пътищата по които аз карам реших, че повече от 3 литра двигател и 300 коня не са ми необходими. Горкият вдига само 240 км/час и ми гори 7/100. Кефя си се вече няколко месеца и наскоро срещам един пич който ми вика -"И аз имам същия модел, знаеш ли че май са ни прекарали щото нашите коли вдигат само 240." И аз му викам "Ами много ясно пич не може да вдигне повече от 240 защото мотора е ограничен да не вдига повече от 4000 об/мин. Ама същия този мотор може да вдигне и 6000." И както си говорим се намиса още един, който започва "аве я вижте моя японски мерцедес, който е на 10 години напред технологично пред вашите и е 500 коня и гори 5 на сто". Разправя че в Япония имало закон, според който колите не могат да горят повече от 5/100 и хитрягите от маркетинга брандирали техните Мерцедеси като маломощни - само 150 коня. Поглеждам под капака и к'во да видя - ами то същия двигател само дето не са го ограничили. За момент се замислих дали не е по добре да имаш японски Мерцедес обаче поглеждам вътре и изненада - таблото цялото в йероглифи. И сега к'во, на стари години и японски ли да уча. А пича ме успокоява "Ама той Мерцедеса си идва с преведено табло и аз всеки път си преглеждам инструкцията". После продължава: "Толкова е готин, че даже ми изчислява разхода на гориво в ЙЕНИ".
Та така kiki. Според мен имаш добра машина. Топлообменника си му е двуредов макар и малко по къс на дължина. Загледай се и ще видиш двата реда тръбички в дълбочина. Компресора е двустъпален, което значи че фреона първо се компресира от единия цилиндър и после се подава за последващо компресиране от втория цилиндър. Нещо повече: с помоща на още един четирипътен вентил, вторият цилиндър може да бъде байпасиран и така се постигат ниските минимални мощности на работа.
А да си забелязал колко ненатрапчиво работи и колко ефективно е управлението на въздушната струя?
Valen1 скицата която си изнесъл в пост 30 е напълно коректна. Страницата не е изрязана, но е щанцована и е релефна, което всъшност е изобразено. За сравнение виж погледа отгоре - ситуацията е същата.
gnf 2-3-5 лв.повече не ме събарят .Въпроса е принципен и пак примера с колата 5 и 25 литра. IMonev наистина работи и топли поне засега но вчера 5 днес 25 вдруги ден 250вата.100% съм сигурен че е станал фал но какъв не мога да гадая.Или погрешка се е вкл.подгрев станало е късо някаква утечка незнам .Твоя защо гори 2,7.
Въпроса може да е принципен, но се тормозиш излишно според мен. Това е техника и като му дойде времето ще се повреди (дано да е колкото се може по-късно във времето), нали имаш гаранция ще ти го ремонтират, като изтече ще си платиш.Първоначално публикувано от kiki9999
Както казваше един колега тука във форума "Остави климатика той да ти служи, а не ти на него".
В събота ще слагат тошко, но тръбите са ми вкопани и съм извел долу ниско на нивото на контактите един ключ 16А, с който да спирам климатика все пак, защото така или иначе захранването е външно и не ми трябва контакт горе до тавана. Само с мултицет може ли да се провери колко ток харчи в stand-by, щото такива специални уреди като на снимките по-горе нямам, а и не контакт ами ключ?
Слагай си машината, топли се и не се занимавай с такива замервания, само ще си създаваш излишна работа.Как ще го включиш в мрежата, на долните контакти ли.
Междувременно и аз се сдобих с още един климатик FVXS 25F/RXS25G.Засега сьм доволен от него и очаквам да сравня работата му с двете тошиби които имам(RAS 10 SKV-E и RAS 10 SKVP-E).По вьпроса за консумацията на изключен климатик-в случая Дайкина-виждам 9вата,това разбира се при отчитането на cos f,Ако се мери само с А-клещи резултата ще излезе друг.Според мен при отчитане на моментната консумация на климатик задьлжително трябва да присьства в сметката моментния cos f.(мени се в много големи граници поради характера на товара).
И кво общо има фактора на мощност cos ф със standby на климатик? Нито домашния ти електромер го отчита, нито електронните уреди за контакт.
Монтирахме тошко RAS-10PKVP-E, при външна температура около 15 и зададени 26 на 2-3 метра от климатика бълва лава. Не съм му мерил консумацията, че сме в още много спартански условия при ремонта. На 3-та снимка се вижда как е вързан тока. Там ще сложа ключ 16А, за да мога да си спирам климатика, защото тръбите са вкопани. И едно много важно нещо за тези които мислят да слагат такъв и да вкопават тръби. Първоначалната ми идея беше вътрешното тяло да е на около 60см от прозореца и сметнахме, че вкопаната тръба трябва да излиза на 1 метър от прозореца. Но сега като разопаковаха и видяха планката се оказа, че конденза е предвиден в левия край на планката, а тръбите са по средата на планката и се наложи климатика да дойде на 30см от прозореца. Така, че ако ще се монтира на 30см от прозорец, то тръбата трябва да излиза на 1м от прозореца. Това е само в случай, че се монтира на лява стена, както е на снимките. Впечатления... по-нататък.
Честито за придобивката, дълги години безаварийна работа, топли денонощия през зимата и хладно през лятотоПървоначално публикувано от dwrbudr
ПП: Както казват специалистите във форума, по-добре е без този щуцер за зимния конденз, замени го с тава под агрегата и от нея към улука.
Например ето така
Честито пич.
Ако имаш още някакви строителни работи - ИЗКЛЮЧВАЙ и скривай дистанционното да не те изкушава, докато не изплакнеш и последната стирка след ремонта. Нямаш мерак да го набиваш с прах, шпакловка, стърготини нали? По късно ще има време да споделяш.