Аз ли съм кьорав или или ти виждаш в бъдещето? Числата с максимумите ги виждам едни и същи, вдигнали са малко минимумите. Ако си прав за тенденцията за намаляване обема на външните топлообменници, значи Някой от Високото е взел решение такъв тип (въздух-въздух) климатизатори да не се използват повече за отопление при нулеви и отрицателни температури. Възможно е наистина да е така, тъй като отвеждането на конденза при такива температури много загрозява някои фасади и създава доста неудобства на някои места (заледяване и пр.).
Но още ми е трудно да го повярвам. Дано да не си прав, не мисля скоро да копая кладенци и да ъпгрейдвам всичко работещо.![]()
Този пост е редактиран от Mega; 11-03-14 в 19:50.
7-а ще си остане химера.В България никога не е имало от ND сериите и няма и да има, като гледам, за жалост.
В общи линии е така, Ивайло, съгласен съм.Обаче има и други разлики, не е само с нагревателя на тавата.Специално 7-а серия е само ПОЛАР, няма нормална, затова казвам, че няма да я видим тука.6-ицата има и двата варианта, като ПОЛАР-а е с понижено максимално топлоотдаване, но завишено в % топлоотдаване при минусови температури, заради промененото управление на компресора.
Седмицата я пуснаха в бг каталога, но нищо не се знае засега.
Еди, не съм разглеждал обстойно машините, които коментираш, може да си прав, но ми прави впечатление следното, тълкувайки последното ти изречение:
машина с 5кВт максимал има 2.5 кВт отдаване при ниски температури
машина полар с 4кВт максимал има 2.5кВт отдаване при ниски температури
Това реално си написал ти, така ли е, или е нещо друго?
Да, това имам предвид.Макар и не с тези цифри съотношението е подобно, дори ПОЛАР-а има и по-високо топлоотдаване във ватове.При цифрите, които ползваш, да кажем примерно, че ПОЛАР-а отдава 3 кв при ниски температури.
Хайде да видим данните за 13-ка например:
Toshiba Daiseikai 6 - Polar - 4220 W (500-7700) - 2940 вата топлоотдаване при -20 градуса.
Toshiba Daiseikai 6 - Минимален: 0.500, Номинален: 4.220, Максимален: 7.700
Този пост е редактиран от Mega; 13-03-14 в 00:35.
За ПОЛАРА данните не са верни, в инженерното са дадени по-ниски максимали.Срещал съм и двете разновидности, но най-вече данни с по-ниските максимали.
Пресни новини от Мостра вчера. 8ма серия влиза в производство месец април и се очаква да пристигне в Европа най-рано юни. Останалите новини от Тошиба не са интересни. Прикачено снимки на работеща мостра на 8ма серия:
photo 1.jpg
photo 2.jpg