От Тошиба казват истината само за твоя климатик, за другите си модели лъжат.Консумацията при минимум на отопление е написана ясно в документацията и тя е 90 вата, срещу 450 вата топлоотдаване. Това за 10-ката на 8-ма серия.
От Тошиба казват истината само за твоя климатик, за другите си модели лъжат.Консумацията при минимум на отопление е написана ясно в документацията и тя е 90 вата, срещу 450 вата топлоотдаване. Това за 10-ката на 8-ма серия.
Компресора на 10-ките на 3-та и на 8-а серия са едни и същи.При 3-а серия на минимум консумацията е 120 вата при около 16 rps.При 8-а е 90 вата при около 9 rps.Та аз не виждам проблем в инженерното.
КОП, МОП и БОП, какво толкова го направихте на проблем не знам. Това КОП при високия клас климатици, че видиш ли едните имали толкова, а другите толкова е правене на тънки сметки, досущ като онези при 100 волтовите с трансформаторите!
Не стига, че отоплението с тези електрически уреди е най-евтино (предполагам и след увеличението на тока пак ще е така) ами и правите някакви латино-американски драми за едни 2-5лв. на месец.
Хайде, налейте си по един натурален ферментирал сок от грозде, прегърнете половинките си, целунете децата си и не го мислете толкова!![]()
@GNF, напълно съм съгласен с теб, но спора ми е друг. Като потребител съм против това, цената на един даунгрейд продукт да бъде по-висока от прототипа му. Забележи, никъде не съм написал, че дайсейкай 8 е лош климатизатор. Опитвам се да обясня, защо не може да струва повече от 2к лева на нашия пазар, при предлагането в момента. Имам и съм чел сервизните на 5, 6 и 8 серия, затова ми направи впечатление сбърканата таблица от еди1. Заснели са я по погрешка от графиките на сервизното на петицата и са я пейстнали при осмицата. Не виждам и смисъл да продължавам спора, имайки пред вид "логиката" и нивото на спорещите. Натискат ни в световен мащаб да си даваме парите за стоки, които някой друг е решил, че трябва да купуваме на всяка цена, за да се поддържа някакъв изкуствен прираст на акционерните компании. Една лъжа, повторена многократно, лесно се превръща в истина. Човешкият материал го позволява.
Успех на всички в избора![]()
Е, аз не съм инженер.Само любител и читател, не мога да споря аргументирано като професионалистите.Просто гледам какво пише.В инженерното и сервизното на 5-ицата не съм видал таблица като в инженерното на 8-ицата.
Барем да се позабавляваме с размишленията на господин "анти" ..
- "Като потребител съм против това, цената на един даунгрейд продукт да бъде по-висока от прототипа му. "
Вие господине участвахте в програмирането на алгоритмите и логиката на всички серии климатици Тошиба.. ?
Оговора е ясен ?
-Опитвам се да обясня, защо не може да струва повече от 2к лева на нашия пазар, при предлагането в момента.
Кой си ти че да решаваш кое е за нашия пазар... ? Пазар който се води беден и в който има купища коли и сгради на главоломни цени, пазар на който пушачите за година изхарчват от семейния бюджет около 2500 лева пара и не смятат да се отказват от пушенето за сметка на нещо интелигентно. Пазар в който средната сметка за газ на 90 квадрата апартамент е 300 лева.. да, правилно освен Пловдив в останалата яаст на страна има зима по 5 месеца представи си господине.
-Имам и съм чел сервизните на 5, 6 и 8 серия .
Чел бил.. ма и аз съм се возил във Ферари FF за 270 000 евро.. гадни жабари.. що толкоз скъпа тая кола като е кола на 4 колела бре,... Аз не съм чел сервизното..има си хора дето да го четат.. при мен работи вкъщи.. и плащайки 45-55 лева за ток на месец ми пука Вие господине харесвате ли цената на тези машини или не ... Хората не ги интересува това ,а доколко машината се справя в поставените условияТези които трябва да четат мануалите са тези които смятат сметките за да работи истински машината Х.
- "Заснели са я по погрешка от графиките на сервизното на петицата и са я пейстнали при осмицата" .
Какви немърливи японци, станали като китайци...
- "Не виждам и смисъл да продължавам спора, имайки пред вид "логиката" и нивото на спорещите." - Откога чакаме този момент.. ! Насочи полезрението си към Панасоник групата или Мидея..
Там има много за изява особено втория пример.
- " Натискат ни в световен мащаб да си даваме парите за стоки, които някой друг е решил, че трябва да купуваме на всяка цена, за да се поддържа някакъв изкуствен прираст на акционерните компании.
Кой бе, дойде у вас да ти извие врата да купуваш техниката особено Тошиба... има ли евтини машини, Има! има ли печки на дърва, Има ! има ли пелетни камини...Има.. Пууу последните са по 1000-2000 еуро... ма що са толкоз скъпи... аха имали 89 -90 % КПД.. Ето ти поле за изява.... има какво да се доказва...
- " Една лъжа, повторена многократно, лесно се превръща в истина. Човешкият материал го позволява.
За съжаление незнаещите и бъдещи клиенти четат безумиятат ти което няма ка кда не рефлектира върху решениата има,предвид елементарните незнания на "матряла" , предвид липсата на желание за учене.. и много други матряла отива и купува Мидейка.. и после псува всичката жива и нежива природа....
Ко да прайшшшш....матрял...
Всеки, дръзнал да посегне на Светият Граал на климатиците, ще бъде обвинен в ерес. Амин.
Аз съм този, който дава парите. При симптоми на мания за величие, има специализирана помощ. Нещо по-конкретно, по темата, имаш ли?
ДОДО Е ПРАВ,че ако плащаш само за ШУКАР,е мазохизъм(не оспорвам машината)
ivostoqnov77Извинявай колега , тука е форум за климатици ... аз незнам да е форум за печки ? Нещо нередно ли виждаш да се коментират за и против параметри на климатици в климатичен форум ?
DUNDURMAМи тогава какво искаш да кажеш... не коментираш машината а било шукар.. обясни на аудиторията до коя цена е домашна машина и откъде натам иде шукар-а
... Само , че същото веднага копирай и при другите големи... Mitsubishi и Daikin...
![]()
Такааа.. "Аз съм този, който дава парите. При симптоми на мания за величие, има специализирана помощ. Нещо по-конкретно, по темата, имаш ли? "
По първата част,... ти си клиент както аз, той и тя,.... има един вариант с "киселото грозде" ... разбираемо е не всеки да може да има дадена машина... Х , дотук нещо неясно ?![]()
Решаваш ,че не искаш да плаюаш там 3 бона или колкото е машината и не я купуваш... това смятам за нормалната логика..Ако ти не го споделяш.. друга тема... Ако е така, веднага ходи да пишеш по форуммите как колите над да кажем 60 000 евро са боклуци, мощни само на книга и прочеее... Да де нали и колата за 5 бона пак е кола и кара от точка до точка.
Несериозно и евтино заяждане е остатъъка от мнението ти,нито ме познаваш, нито ми знаеш битието за да даваш медицински квалификациии
И там ли си осведомен кое как
... Ако си направиш труда да прочетеш малкото ми постове ще си намериш доста обосновано инфо за шукарските машини.
![]()
И като изчистиш евтинкото и никому ненужно заяждане заповядай с течхническа конкретика. Другото си е плява.![]()
Виж, синко, гроздето, което си купувам, е винаги сладко! Мен цената му не ме интересува, защото проблем с парите и количеството, което изяждам, нямам. Не го ли докара на захарност, сменям сорта и доставчика. Никакъв проблем.
Ирационалните представители на българския пазар, които коментираш, си купуват мидейки, пушат хубави цигарки и си пийват ракийката с туршийка, за настроение. Сланинката е дебело нарязана на масата. От време на време хвърлят по един хубав бой на жената, за самочувствие. Да ги оставим тях на страна. Те са винаги щастливи и доволни. Хайде сега да наблегнем на другите, които си купуват ферарита, за да разбереш за какво пиша в тази тема:
-Те са хора, които знаят точно какво търсят, не пушат и не пият ракийка - самоварка. Много са малко. Преди да седнат зад волана му, знаят, че седалката ще е Recaro, волана – махагонов, цвета – червен, а спирачните му дискове са от титаниева сплав. И ако такъв клиент може да направи компромис с цвета на ферарито или седалката, не би направил такъв със спирачните му апарати. Ако ти имаш нещастието да продадеш на такъв човек ферари с дискове от опел антара, ще се молиш да не е от арабския свят, за да можеш да обмислиш ситуацията седнал.
За щастие, почитателите на добрата климатична техника не сме толкова страшни и приемаме униженията по - философски. Но това не значи, че не знаем какво търсим и не можем да смятаме. Как са брандирани съкровищата, за нас няма значение.
Желая ти успехи в рекламната кампания!
Следващото безсмислено мнение,свързано със сланина или нещо подобно,ще се трие без обяснения!!!
Има ли изискване или препоръка от Тошиба за минимален тръбен път?