Счупване на елемент от задвижващия механизъм.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Счупване на елемент от задвижващия механизъм.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Може да се поръча елемент 217 - 4302C106 - Motor louver. Но аз бих се консултирал с фрезист или стругар. Има начини да се ремонтира, въпрос на време и желание.
Благодаря за отговора. Добре ,че тази зима не го ползвам. Иначе желание има ,време няма. Нещата отиват към нов механизъм. Днес поразмърдах клапите . Движи се само малката хоризонтална. Голямата съм я свалил но няма завъртане на отчупения щифт. Да не би да има сензор и да отчита липсваща клапа. Предполагам мотора за клапите е един, или се лъжа ?
Един е мотора, с няколко зъбни колела. Няма сензор за следене на клапата. Фиксирай я с тиксо в едно положение, за да работи машината до края на март. После ще я разглобиш и ще решиш, дали да ремонтираш.
Така мислех да направя , но като го пуснах и вертикалните и едната хоризонтална/здравата , малката/ се движат на около 15-20 градуса ,едните наляво надясно, хоризонталната нагоре на долу. Без да спират. Иначе с дистанционното ги движа навсякъде. Но застанат ли в коя и да е позиция пак има колебания напред-назад. Единствено щифта на голямата хоризонтална клапа не се завърта. Но климатика си работи. Дали не бих могъл да изключа всичките клапи в едно положение ? На букса ли са ?
Закрепих положението. Като се позатопли ще довърша. Ще му направя и профилактика . Може ли да ми кажете за да сваля турбината на вътрешното, трябва ли да свалям изпарителя !?
Накратко само да споделя,оправ их проблема с шума от климатика.Оказа се мотор на турбината.Сменихме го и смазахме втулката с боров вазелин и всичко е ток.Сега работи много тихо само въздуха се чува леко.Това е дано ако някой друг има подобен проблем съм помогнал.
Специални благодарности на Aleksandars![]()
Боровият вазелин съдържа борна киселина и не е добре да се използва за технически цели.
Така го намаза майсторът аз само помагах .Исках със силиконова смазка ,но каза че така е по добре,а го извиках защото още е гаранционен и да не счупя аз някоя щипка или нещо друго при разглобяването,а то наистина не е малко и си е голяма играчка.