Не, в сайтът където четеш става дума точно за това, което е написано. Не е мостра или връщана бройка.
Не, в сайтът където четеш става дума точно за това, което е написано. Не е мостра или връщана бройка.
Колега, имаш два вариянта:
1. Избираш голяма специализирана фирма за климатици, предлагаща минимални цени на изделията и "all in one".
2. Избираш точните хора, знаещи точно как се монтират машините и вършещи си работата коректно. Разбираш се с тях и им възлагаш да ти търсят машина.
Аз изпробвах и дната вариянта (три пъти) и установих, че крайната цена на машината ми идва една и съща. Но при втория вариянт не ми се наложи да довършвам нищо сам или да допълвам пропуски на монтажници. Много по-изгодно идва втория вариянт, особено ако става въпрос за машина от висок клас. Ниския клас можеш да си монтираш и сам. Панасоникът е среден клас машина, но ако си с финансов проблем, избери за него втория вариянт.
Свали си старата машина сам (събери и фреона във външното), за да ги икономисаш тия 50 кинта.
AC_From_Hell - Да не би случайно да работиш за въпросната фирма.. че си толкова сигурен Ако да кажи за гр.Каварна как стоят нещата.. цените същите ли ще са Прати лично ако тук не е удобно..
Не работя там, близък съм със собственика. Имат представителство в Каварна, виж в секция офиси на сайта.
Да знам за офиса в Каварна.. точно от тях са ми 2та стари Панасоника.. просто чак сега като се поразрових видях, че са представители на въпросната фирма.. Добре ако си сигурен, че климатика е ОК направо да ходя да питам утре за него ако е наличен и може се поръча и колко ще струва с монтажа.. и да преценявам намясто.. възможно ли е освен нарушена опаковка и да е изтърван, удрян и това да е довело до дефект някакъв..
Питането е безплатно, струва си да отидеш.
Да, предпочитам да си пия питиетата с него, отколкото с някои субекти от форума например.
Последно питам и ще лягам.. а утре според отговора ще ходя в офиса да поръчвам 12QKE със или без нарушената опаковка.. възможно ли е освен нарушена опаковка и да е изтърван, удрян или подобни и това да доведе до дефект след време..
Нали затова машината има гаранция. Транспортните дефекти в 99.9% се проявяват веднага, а не след време. Разгледай в каталогът на Панасоник как се тестват климатиците за падане при транспортиране.
Добре Благодаря!
Утре ще преценявам на място в офиса..
Говорих с представителя тука.. в понеделник ще ходя да го поръчвам.. нов Е12QKE... за 1650лв./с монтаж/ защото онзи за 1400/без монтаж/ каза, че е бил мостен и най-вероятно е пожълтяла пластмасата му на вътрешното.. демонтажа на стария ще е 30лв. след което ще го огледат и предложат евентуално цена за изкупуване....
Здравейте,
искам да използвам темата и да задам малко страничен въпрос. Каква е разликата между RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E и RAS-B13N3KV2-E1 / RAS-13N3AV2-E1. Тази 1-ца какво значи?
Моделът на едно място видях, че е с двойно роторен компресор. Така ли е ?
steftzo, 1-цата отзад е за новия дизайн на вътрешното тяло. Предния, без 1-ца е с по-обло тяло. Новото е по-квадратно с по-приятния дизайн за мен. 13-ката на Сузумито не е с двойнороторен компресор.