Разликите са козметични.13-иците са с еднороторен компресор.От 16 нагоре са с двойнороторен.
От скоро съм Тошиба RAS-B13N3KV2-E1 / RAS-13N3AV2-E1 и имам един въпрос относно работата на този модел.
Има шум от съскане във вътрешното тяло, когато външното тяло заработи, но след около 20 сек. горе долу спира. И после като се изключи, защото е достигнал темп. пак го има това съскане пак за толкова време, даже може и да е малко по-дълго.
Не ми пречи, но искам да знам дали е нормално или е потенциален проблем.
Поздрави.
Колко м. е тръбния път?
около 4.5 метра
Не би трябвало да се чува фреона...
Не се чува, само при старите тошиби. При новите се чува, въпреки заглушителите и дългите тръби. Но, много тихо.
Да споделя малко относно TOSHIBA RAS-13N3AV2-E1
Екстра е машината и си топли супер. Държа го на 23 през нощта и 24 през деня. НО който казва, че тошибите не правят безсмислени дефрости се е объркал. Поне моята прави. На по студено мисля, че на 2 часа, а около -5гр. на 3 часа а външното тяло нама грам заскрежаване. Сега като е над -5 не дефроства и не спира да си работи и топли супер
Поздрави на всички и ЧНГ 2016
Наричат се контролни и са описани в сервизните. Правят ги хубавите машини. Не се отразяват практически на ефективността. Объркването, за което пишеш, се нарича реклама. Ползва се, за да се продава по-лесно.
Моите не щат да правят - явно не са толкова хубави.
Ако твоите са тези от подписа, не виждам за какво пишеш изобщо. Не случайно споделям в тази тема. Все пак темата е за Авант и Сузуми. Не виждам защо да я разводняваме с мнения за коренно различни класове, модели и тн. Не е ли смисъла на форума да сме си полезни. По добре някой със същия модел като описаната тошиба да сподели и то при подобни външни температури за да може някой който иска да си купи да знае какво да очаква от модела.
Ами точно за това го написах - безмислени дефрости. Явно не са безмислени, щом ги прави.
Една машина не може да прави мислени или безмислени дефрости, защото не може да мисли. Може да прави безсмислени за тези от собствениците им, които не могат да осмислят прочетеното. Хубавите модели, при тези отрицателни температури, дефростват контролно на около два и половина часа. Тошибите дори не ги инициализират. Което не значи, че не ги правят.
В офиса сме с Сузуми+13 и при него са Едно към Гьотере,и като гледам тази година на всичките климатици са им безсмислени размразяванията.По-тъпото е че след това е като хеликоптер.Колегата е прав за рекламата.
При мен когато работи ОН-ОФФ тръгва с вентилатор на високи обороти. След като се е изключил поради достигане на темп. Преди да тръгне пак светва диодчето за дефрост и тръгва след малко на високи обороти и след това ги сваля. А това диодче за дефрост светва винаги преди да тръгне да топли. При дефрост, вътрешното тяло спира без да мести жалуза, прави дефрост, който си се чува и след това тръгва от много бавни обороти.