Първоначално публикувано от
Insomnia
Не зная защо не включва по 3 часа. Не съм техник, и не обичам да изказвам мнения когато не знам със сигурност нещо. Затова за момента казвам как работят мойте машини и при какви условия. За тия 3 часа ще доуточня каква беше ситуацията. Климатиците са оставени цял ден на 22 градуса. Прибирам се в 19 часа. В апартамента е 22,4 градуса.Трита климатика са с
отворени , но не хоризонтирани клапи (т.е клапите стоят все едно че би трябвало в момента да работят). Обаче не работят. Вентилаторите не се движат, навън телата също не работят. И с трите климатика правя едно и също защото не си държа вратите затворени и отоплявам с тях 65 квадрата(с цел да не изключват уж) Качвам на 23 градуса. Никаква реакция. След 30 мин, качвам на 24. Отново никаква реакция. Т.е нито външните тела се включват. Нито вътрешните. В апартамента продължава да е 22,3 градуса. (Имам 3 различни термометъра във всяка стая. Показват едно и също и са на височина около 1,5 метра). След още 2 часа изчакване и никава ракция, си мисля че вече може би има нещо гнило.
1 стая : Затварям вратата на едната стая и отварям прозореца. след 10 мин в стаята е 16 градуса, климатика е настроен на 24 градуса и все едно е умрял !. Нито външното тяло върти, нито вътре. Навън е 9 градуса. Нагласям на 23 градуса. Гася климатика, затварям прозореца. след 5 мин пускам климатика. външното веднага включва.След 4 - 5 мин бълва жупел от него. Стигна 22 градуса в стаята и си намали до почти незабележимо работата си без да изключва слдващите 2 часа
2. Стая : Качвам на 25, нищо. Като казвам нищо, значи че чакам 2-3 мин, и дори външното тяло не е включило.Качвам на 26. Нищо. Качвам на 27 и външното тяло веднага включва. След 5 мин от него жупел. Намалям на 23 и след малко си нормализира работата.т.е намали струята , намали жегата. и продължи да си работи незабележимо следващите 2 часа без да изключва.
След тоя 'рестарт' машините си работеха тихичко, без да изключват, след 2 часа си легнах и прекратих наблюдението. Жената каза да си лягам при климатика на терасата. Та, така
Иначе машинките си ме кефят засега , с изключение на акробатиката с клапите

Не че ми пречат, но просто недоумявам...