На пръв поглед цените на тоя климатик са около 1400-1600лв, преди 3-4г за 1650 взехме Fuji 09LT с 35кг външно, който за такива неизолирани помещения щеше да е супер. Не го смятам за топ модел, няма ни плазма, даже май и клапите ръчно се местят. Сега какво можеш да вземеш за тея пари - нищо. Докато финансистите определят нещата трендът ще е само надолу откъм качество/цена. Май тая зима в раздела Тошиба ще има най-много мнения, както беше при успиващия се Дайсейкай 8.
в момента можеш да вземеш 9LT за 1700 лв ,има и LU на много добри цени - май са по добри модели от новите на марката ..
Опитайте се да намерите дистрибутори на каквото и да е , не само на климатици в Б-я . Просто бяло петно . Затова когато пиша " официални " винаги е в кавички , за съжаление .
А тези кои са: ЦЪК-ЦЪК и язък
Питащият, ти откъде си мислиш, че си купуват телефони ползвателите на смартфони на Самсунг? Официалният представител на Самсунг за България представлява само половината им търговци, а другата половина си имат собствени сервизи и поддръжка, пак от Самсунг. За това поне съм сигурен, защото съм се интересувал специално. Ще ги видим и тошибите по-нататък.
Сигурно и @@макс са вносители на MHI...?
Предлагат модели за които Кондекс не са и чували.
Още офиц. дистиб.
Screenshot_20210113-224649.jpg
Я ми посочете един модел на Тошиба, продаван в България, за който някой вносител да не е чувал? Преди много години в Биттел видях изложени дайсейкай 6, 6.5 и уруру - сарара, които те си внасяха сами. Мислиш ли, че и те са гаражна фирма?
Нищо не си разбрал dodo. Темата не е за вносители, но ще ти обясня. Всеки може да натовари един камион със стока (каквато и да е) да я докара и да си я продава. Оставя 2..5% за резервни части. Ако на някой нещо се прецака, разглобява една бройка от тези 2..5% и подменя гаранционно прецаканата част. И всички са доволни. Е, в един момент всичко се разпродава и резервни части няма.
- - - - - - - - - -
Я питай тампон и втулка за дайсейкай6. Колко пари, колко време. Само за тест.
- - - - - - - - - -
Един пример ще ти дам, надрах си перката на хлебопекарната, има официален сервиз на марката, обадих се и за 5лв получих нова. С някоя друга марка внесени от "официален вносител" дали щаха да ми пратят перка. Едва ли.
- - - - - - - - - -
И друг пример ще ти дам, обадих се на един официален вносител ( ама от тези баш официалните, дето ги има на сайта на производителя) поисках тампон с втулка и на другият ден ми го пратиха....за смешните 7лв.
Този пост е редактиран от milanov; 14-01-21 в 11:54.
Хаххахахах ..Ние щото ти отказахме гаранционен сервиз или да ти заменим/продадем оригинални резервни части / които искаше да си поръчаш /.![]()
Само за справка: Пратиха ли ти от официалния вносител снимки на тампона в оригинална кутия и с йероглифи на него както ти искаше на нас? / не ми отговаряй... риторичен е въпроса /
- - - - - - - - - -
Ето и малко домашно приготвени ментета дето ни ги даваха навремето щото сме неофициални и защото ги сглабяме климатиците в склада, според някой съфорумци... Имаме и още 5-6 от тия, ама висят на стената в "гаража"..
PS: Сашо, търкай че насрах много темата, ама с тия професори с по над 5к мнения във форума дето ме дърпат на тяхното ниво..![]()
Добро утро!
Всяко следващо мнение, което не е свързано с модела от заглавието, ще бъде изтрито.
.......
Тоше, за професорите си много прав....