milanov, хайде да не спамиш във всяка тема и да не занимаваш хората само с твоята машина. Има си тема за Daiseikai 6, пиши на воля. Моля да се спазва занапред!
Ами доколкото можах се опитах да опиша дефроста. Има го изпуфтяването (еднократно). Понякога шумът от "течаща вода" е много по-натрапчив (в моята стая имам към 40 см видим тръбен път), а също така понякога нощно време се будя от дефроста - спя доста леко... Майка ми например също много се дразни от разни шумове, но пък не се е оплакала от машината в нейната стая.
Мощността на дефроста не е константа, но все пак се задържа най-дълго около 460 вата.
Утре дано не забравя, ще дам инфо за месечната консумацията на 10-ката и 16-ката.
Ти това видя ли го :
- - - - - - - - - -
.....- - - - - - - - - -
.....- - - - - - - - - -
....не правя пропаганда, само казвам на какво съм попаднал с т.н. вносители на климатици тошиба.
- - - - - - - - - -
....разчисти глупостите на dodo и моите такива...., моля.
Външна Т= -1
Дефрост в 7:50 тази сутрин, а сега в 10:45 отново.
Май честичко дефроства. Поне има ли защо.
Кое му е честото? Ако е като при нас -1 с 95% влажност и високо задание, 3 часа са си много добро постижение, особено в студена къща. Миланов, май нещо си яхнал метлата от няколко дена и не знаеш какво пишеш... Ти добре си се вкарал във филма, ама не вкарвай и другите хорица, че някои ще вземат да ти се вържат.
Aко беше с 40 кила външно като старите Тошиби, нямаше да дефроства през 3 часа. Явно бая зор вижда още при -1С.
Пак по-добре от евтинките дайкинчета или панасоници по таймер през час.
Като сложиш изолация и дограма малко ще се оправят нещата.
Не е баш така. Като стегне -2 с гъста мъгла при нас, 20ZMX, който е с 35кг външно, 1200гр. фреон, с голям двуредов ТО, прави дефрост на 3.5-4 часа, при задание 25гр., монтиран в 35м3. Стаята е в апартамент, тухлен, с 8см външна изолация и стъклопакет 4 сезона. От условия до условия-разлика океан.
Миланов, обещавам ти като се прибера другия месец, да се поинтересувам за проблема с цените на новите платки и продажбата им, откъдето трябва. Няма начин да не мога да си купя от магазин нещо, което се продава. Освен ако магазинерът не ме изхвърли от магазина преди това.
неизолирана къща ,нормално си дефростват все пак е трудно да стоплиш улицата както вече написах по горе .. при -10-15 нещата може да изглеждат доста по зле от сега
Аз пък не ща климатик с няколко дефроста на сезон.
Преди време имаше някакви дефектни евтини мидеи с по няколко дефроста на сезон - един път като си вървях срещнах такъв екземпляр - беше ранна пролет, слънцето препича яко, топло, хората излезли по улиците, снеговете се топят яко, птички пеят... а мидеята цялата се беше оковала в дебел снежно-леден блок и вентилатора и едва въртеше. Мина ми през акъла: " собствениците на тая бракма, ще трябва да почакат до лятото докато се разтопи"
- - - - - - - - - -
Аз искам климатик, който размразява често, когато трябва, и не размразява изобщо, когато не трябва.