Този пост е редактиран от Palev; 24-01-21 в 14:52.
За 14 кв.м. 35 ftxc е ненужно голям , като видях какво може 25 ца в 40 куб . до -12 даже и тя е голяма . Дефрости на 40 мин. са в историята , дефроства само на заскрежена пита и ако покачи консумацията на около 70% от номинала . На суха пита под -3/4 гр . при постоянна работа на компресора от 4 часа прави контролен дефрост от 2,5/3 мин. като компресора работи не повече от 30/40 сек. , сух дефрост няма . Ако през тези 4 часа направи OFF почва да ги брои тези 4 часа от края на OFF-а .
тия Сенсири са малко объркващи ,има 2 модела като очевидно не са с еднакви външни тела ( едното е + 2 кг ,и фреона е повече ) както и вътрешни ,кой е по новия модел ? и 2та ги има в каталога за 2020
Объркващи са "малко" нещата при Дайкин "СеОсира", не само с данните - "FTXC" и "FTXF"
FTXC е по-добрия вариант според мен, при 12-ките, а по-малка и в кенеф няма да сложа, ако избирам аз.
Този пост е редактиран от bobivg; 24-01-21 в 20:08.
bobivg, с какво отстъпва FTXF пред FTXC?
Извинявам се, търкай пък който се интересува да си търси информацията в правилните теми или сам.
Не е само Жоро. Моите два климатика 10 и 13 имат същите симптоми. На десятката е само отвреме на време. Докато 13 си цъка и трака вътрешното тяло постоянно. И като натисна с пръст тялото отдолу в посока нагоре в десния му край. И турбината се успокоява. Досадното виене. Тези дни не съм го усещал за дълго да го има. Може наистина да зависи и от външна температура , обороти на компресора. Не е постоянно.Жалко, когато не цъкат и тракат са наистина комфортни климатици. И вътрешното и външното тяло, работят тихо. Но... добър замисъл, лошо изпълнение, от страна на производителя.Аз все си мисля, че при 13-та ми. Има проблем и от монтажа. От едната страна(лявата, където влизат тръбите) тялото е залепено до станата. А в другия край, десния, е сантиметър отворено от стената. Отделно ми се струва, че целият климатик е наклонен напред. Това може и да кара турбината да не работи балансирано.Най вероятно тръбите където влизат вляво, имат чупка , която задържа тялото до стената, но се отваря в другия край един сантиметър. И ако има и кривина на стената да помогне малко. Ето ти приблем...Просто се убедих, че в днешно време почти няма майстори. Това биха могли да са чираците на едновремешните майстори. Говоря за шпакловки, плочкаджии,ВИК. Вратите, които поставяха. Един не видях да се постарае да го направи добре.Само гледат да вземат парите и бягат към следващият обект. Бързат. От алчност. Не работят спокойно, да си изпипват нещата. Някои и не могат. Същото е и с климатиците.
Това за "майсторите"" е огромния проблем.
Добро утро!
Ето от тази сутрин след дефрост:
https://drive.google.com/file/d/104A...w?usp=drivesdk
Извинявам се, че линкът не е тагнат, но пиша от телефона.