Е, "наспах се" преди алармата на телефона... нищо де! Да сме здрави!
Заменят ни стоката, ако има дефект
Аз ще си ги изтърпя, да - няма проблем! Както е тръгнало... скоро ще имам нови ИЛИ заместители.
Е, "наспах се" преди алармата на телефона... нищо де! Да сме здрави!
Заменят ни стоката, ако има дефект
Аз ще си ги изтърпя, да - няма проблем! Както е тръгнало... скоро ще имам нови ИЛИ заместители.
Този звук от вътрешната турбина ли е?
Да.
В момента 3 от 4 цъкат така. Е, този е най-брутален!
На другите ми два също им сваляха турбините, уж с нови лагери ала-бала... ама даже станаха по-зле от преди.
Ъпдейтвам ги всички наред, да се знае... и японци, и англичани, и нашите. Да си чуят поне произведенията!
Съжалявам, че си случил на такива климатици.
Звукът е брутален и аз лично нямам нервната система да го изтрая. Ще следя с интерес развитието със сервиза. Дано ти заменят машините.
Ако искаш да ти ги заменят по причина „повече от 3 ремонта в рамките на 2-те години гаранция“, хубаво си „опечи “ работата - всеки един ремонт да е отбелязан в гаранционната карта на климатика с подпис и печат, че иначе, после иди доказвай, че нещо са правили......
Провериха ли фреона на 16-ката?
щото вентилатора вдига обороти ,типична втулка е това .. повечето шумове обаче са описани в инструкцията за експлоатация като "нормални" ,отделно не виждам смисъл да ти сменят климатиците със същите
Втулка или нещо друго, проблемът с това досадно хлопане е масово разпространен по новите модели климатици от почти всички марки. В Ютуб преди време гледах руснаци със същото хлопане при топ модел на Мицубиши електрик. Сервизна смяна на турбини, мотори, втулки... не им реши проблема, накрая върнаха "марков" климатик за 3 бона и го смениха с някакъв много по-евтин...
Моят съвет към Жоро е, ако иска да си реши проблема кардинално и да има комфортно отопление - да връща този тракалник откъдето го е купил, да си взема парите обратно, и да си търси подов климатик без турбина.
Благодаря ти (а и на колегите) за съвета!
Обаче, по всичко личи, че ще трябва да мина през всички стъпки. Няма проблеми!
Надали нашите сервизни биха оторизирали подобна замяна (на някакъв етап), НО англичани или японци може и да го наредят в някакъв момент. Ще видим... но аз нямам намерение да се отказвам или да търпя тракания/цъкане/виене и дефрости на 9 градуса външна.
Жалко е ако има хора, при които проблемите ги има, но ги търпят по един или друг начин!
Факт е, че външното тяло на една от машините е вече "излекувано" от "дрънкането на китара"!
Предполагам, че всичко което съм докладвал като проблеми, е интересно поне на производителя...
@Palev: на 16-ката не се мерили нищо все още... едва вчера съм ги информирал за проблема.
аз проблема го решавам по бързо - ОЛХ ,това твоето е неистово търпене на проблемите то минават месеци ..
Няма да му е интересно на производителя.
Той го знае това. Или поне го е очаквал.
Мислиш ли, че производителя не знае, че с бракуваните им части се правят сглобки за точно определени дистрибутори чиято цел е да им шътнат брака? Обикновено в държави без закони пълни с бедни и прости хора.
Дори 50% от изгорелите успеят да им върнат боклука(което няма как да стане) , другите 50% са им 100% печалба от компоненти които и без това е трябвало да бъдат изхвърляни.
Оф-топик:Аз бях останал с впечатление, че и старите Дайкини са с центрофугов вентилатор.
Значи новата Префера е по-добра от Нексурата.
На мен главата ми увря късно, но навреме, за да осъзная, че за отопление няма по-комфортна опция от подов климатик.
Стенните дървета са много хубави... но само лятото на режим охлаждане.
то и тоя мотор има лагери ,даже турбините на дайкин са много по иновативни от на останалите като мотора няма лагери и както виждаме няма и сериозни оплаквания
Ей сега си поиграх, и понатисках вътрешното с пръст нагоре. Както казах, климатикът е отворен от стената в дясната му част. И е наклонен напред. Ами цъкането намалява. Даже и виенето се повлиява. Започвам да си мисля, че виенето не идва от компресора по тръбите, а от лагери, моторче.Или пък ако е от компресора се повлиява от кофти монтажа на вътрешното тяло. Явно при мен наистина има лош монтаж. А климатика е "кекав". И предразположен към такива проблеми. И най-малкото отклонение от " идеалния"монтаж му влияе. Но при Жоро. От 4, 3 са с проблеми. Което говори , че не е само от монтаж. Просто лошия монтаж, подпомага проблема.Чудя се ако сложа някаква изолираща подложка под планката на стената.Като ги извикам за рекламация.Да обере вибрации да изравни стената,ако има някакво отклонение.Какво бихте ме посъветвали.Също искам да попитам, ако поразбутат положението на вътрешното тяло, и кажем цъкането изчезне. При положение, че е работило небалансирано тялото 1 месец. Не прави ли необратими поражения върху части, като : лагери,втулки, моторче.Които след време биха излезли на яве. Защото им е намален по този начин ресурсът.