Някой може ли да ми каже как да спра това духане на standby. Климатика си е стигнал температурата и през 1-2 мин пуска вътрешния вентилатор, витлото на 45 градуса и бръм та бръм. В хола ме бие във врата, в спалнята ми шуми нон стоп, защото и засилва повече скоростта, откокото когато загрява. Най-смешното е че май на Silent вентилатора е по-агресивен от на Eco/Auto. Има ли firmware update някакъв или за него трябва wifi модул?
Според Вас машината как ще разбере, че има промяна на температурата в помещението?! Ей така статично, без да има циркулация на въздуха? Това е съвсем нормално поведение. Като не искате "духане", има твърдо гориво, кюнци и т.н.
от термо датчика в дистанционното да речем може да разбере ,че има промяна в температурата
Проблемът е, че духа нон-стоп. Ако е загрял до 23, дори да го свалиш на 22, постоянно върти и то доста силно. Ако му дадеш температура 2 градуса по-ниска си спира какт отрябва. Въпросът е, че софтуера е настроен за определен сценарии.
Отделно не може да се настрои да духа в избрана посока, а винаги по диагонал. Надявах се, че ще е достатъчно "умен" за да не се налага да взиамам умно дистационно, но уви.
Лошото е, че и при тези дистанционни има някакви особености и не всички видове работят.
Какво означава по диагонал?! Хоризонталната клапа си има настройка от управлението и тя зависи от Вас. Нормално е да има заложен софтуер. Както казах, като не Ви харесва, има алтернативи....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Хоризонталната клапа има настройки в режим работа. Аз говоря за времето, в което климатика вече е загрял помещението и седи в standby (не духа топло/студено вече), но продължава да циркулира периодично въздуха.
Под 45 градуса позиция имам предвид Не успоредно на тавана и Не надолу към пода, а по средата. И тази позиция климатика си я заема по подразбиране и не подлежи на настройка (ако му зададеш да смени позицията - пюка, но не приема команди). Мисля, че просто е много глупав софтуер, и въпросът ми е дали има някаква настройка за която не знам (понеже упътването е писано на гугъл от японски) или дали се прави firmware update на тези машини.
Обмислям да си взема читаво умно дистанционно, което да гаси климатика когато стигне определени градуси, но се чудя дали така няма да имам загуби ако прекъсна работата на термо помпата докато загрява например.
Много наскоро си взехме нов климатик на Toshiba. Засега работи безгрешно и ни върши перфектна работа. Наистина сме много доволни. Ако някой търси марка за качествен климатик това е Toshiba.
Изключително несериозно е даден потребител, да дава меродавно мнение за дадена машина, преди да я е използвал поне 1 година и то нормално. Вие сега сте доволни, но то времето не позволява да се видят възможностите на машината.
аз не знам на отопление ли се ползва в момента ,или на охлаждане и кой режим се хвали .. вчера беше 25° на сянка
Ще ми монтират тази пръчка вместо етхера 2013.Като събера впечатления,ще пиша.
Както бях написал."пръчка",мога да допълня "ташак".Едни 2к в майката.Това само като пластмаси и функции,спрямо стария панасоник.Първи впечатления,но не вярвам да се променят.
Дуди, цените на климатиците много се повишиха през последните 1-1.5г. И още се вдигат. Те чисто китайските пръчки са вече по 1200-1500лв.
За съжаление си прав.Така е с почти всичката техника.Цените не само заради инфлацията са нагоре,а качеството е надолу.Преди 2 години взех 12 ЛТ за същата сума,но просто са различен клас машини.Ту-не-ту-шибата е 13-ка в 20м2,55м3.Като се порових в нета,май външното е едно и също за шорай,хаори и едж.