Може би с клипче от телефона…
Може би с клипче от телефона…
Ето ти клипче, дайсейкай-6, турбината не се върти, горе при климатика си е 22°, стайната по два термометъра 20°, външното работи, консумира 170W, в края на клипа минава в off и пуска турбината на обдухване.
И сега е същото. Тея 10г. не си оправиха глупостите по софтуера.
https://youtu.be/kLi1I4iGZKg
Моят Дайсейкай е моделът след твоя и не се е успивал до сега. Външните варират доста в рамките на денонощие, от -2 до +14гр. Ползвам го и на Ауто, и на low, и на тихо Ауто. Кове си заданието и си го поддържа без проблем и на отворена, и на затворена врата. Под +10 на отворена врата, турбина Ауто и задание 23гр. работи без да изключва изобщо. Споделям просто така, да се покаже и другата страна на монетата. Ама сигурно и тук съм оцелил дефектна бройка...
ако турбината не спира при офф няма как да се успи .. ако спира - въпрос на време и условия ( и софтуер )
Ross,
Остави го на задание 20° и преди да тръгниш за работа засечи ватметъра, затвори вратата на стаята.
Аз така го хванах - цял ден на 20° 2kWh излапани, цяла нощ на 23° пак 2kWh.
На различно от 20° и аз не съм го хванал да се успива.
- - - - - - - - - -
При off турбината не спира, но включи ли компресора и турбината спира. Чака се някаква температура от тръбния сензор и при достигането и се пуска турбината. Те за това се успиват.
Един цикъл в софтуера за таймаут и готово. Изтечат ли примерно 3..4мин и не се ли е достигнала температурата при тръбния сензор се вдигат оборотите на компресора и те така.
Решението е толкова просто. Просто та просто.
Да, при 20 градуса и при мен, бутам нагоре да видим..
Sent from my M2004J19C using Tapatalk
здравейте, и аз ще взема да се намеся тука :D направих нова тема, ама май трябваше направо тук, пък сега се чудя как да я изтрия онази...
Става въпрос за Toshiba RAS B13-J2KVSG-E.
В началото работеше без никакви странични шумове. Преди няколко седмици обаче започна да издава някакво виене или свирене от вътрешното тяло. Спирам го, пускам го отново - няма го този шум. И след точно 4 часа и малко започва отново. И така върви цикълът - все след 4 часа започва да вие и продължава, освен ако не го изключа за секунди и не го пусна отново. Дойдоха техниците и смазаха втулката, казаха, че ако не се оправи, е дефектна и трябва да се смени. Е, не се оправи засега, чакам ги да дойдат отново, но дали е от втулката?
Качвам звуков файл в ДОКС, понеже тук не ми позволи
https://dox.abv.bg/download?id=26131983d6# - Линк за сваляне
прочетох и изслушах всичко дотук, не чух такъв звук!
@nikolapeikov Моята 10тка и 13ката абс същата работа, звука е едно към едно. И да като го спра и пусна и при мен се оправя за няколко часа. Та благодаря за съвета, работи упражнението(поне докато гледам тв да не ми вие на умряло) ) Но забелязах виенето е само при температури външни под 5-6 градуса.
Иначе повечето което е описано в темата го има и при мен(реших да почна отначало четенето на темата)и на 10ката, и на 13ката:
- виенето
- лекото прицъкване като си до климатика
- шумно прибиране на клапите
Това го пиша като сумарно за следващите който искат да вземат модела, да си знаят. Моите ги взех Октомври(дано някоя следваща ревизия е по добре)
Проблема със забравянето да тръгне на 20 градуса за който писах по нагоре, и на 21 не се оправи, но вече на 22 никакви проблеми. Даже не съм го хващал да дефроства честно казано, а няколко дена е 2-3 градуса външната. Като консумацията седи около 340W на 2ра ръчна при няколкото погледа през деня(на 180 не е слизал откакто беше топло). Иначе топли си няма грешка и при отворени врати.
Sent from my M2004J19C using Tapatalk
Този пост е редактиран от ddd1; 16-12-21 в 18:50.
То оставаше за цял чувал пари и да не топли.
Все си мисля, че е от външното тяло. При мен също вие, но съм забелязал че започва при намаляване близо до минимума, и при ниски външни темп. Като вдигна градусите ще пробвам дали спира да вие, поне докато ги навакса...
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk