Заслушай , с ухо долепено до вътр.тяло, от страната на тампона с втулката, дали има звук от триене, граничещ с виене/бучене?
Иначе то няма общо с виенето на компресора при студено време вън и предаван вътре . Той се лекува с он-офф, или с неокастрена шлипка по климатичните майстори-дупкаджии и монтажници... [emoji6]
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Я каква гаранция давали на еджовете в странство.
Screenshot_20220221-215914_Chrome.jpg
@needhelp00 пробвах го номера с Quiet вентилатора, вярно нямаше виене за някакво време, но на сутринта уви ме събуди добрия стар звук(доста по тих обаче) Също се разтрака и вентилатора на 10ката, и сега виенето го чакам с нетърпение да замаже малко )
Явно е екстра едното да заглушава другото :D
щом е забавно и се смееш няма проблем ,както са казали и монтажниците на друг колега с модела - пий вечер по една ракия и няма да го чуваш
Явно модела е за тези дето сами си "копат" (както е модерно да се казва ) ракията. Ако е от магазина по добре конвектор.
Да сега застудя и пак го прави дори на Queit mode предпочитам иначе да си го държа на Auto, защото тогава ми прави доста по добра топлина.Като цяло ако можех да върна времето назад не бих взел тази Тошиба а Mitsubishi Ap35 които ми предложиха преди Тошибата, но трябваше да се чака ... Лош избор,но това е ...
Ако някой намери по скорошно решение на досадния проблем да пише ще черпяя
нали е гаранционен климатика ? има си хора да търсят решение ..
Колко метра е тръбния път при вашия? Сондирам мнения дали да удължавам при мен(ако някъде е към препоръчаните 5 метра), че ми беше предложено и го обмислям.
Sent from my Redmi9 using Tapatalk
Чува се външното тяло попринцип там е проблема, следствие е от грешно управление на ТРВ и като затвори и надуе компресора, виенето се чува вътре. Слага се допълнителен уширител (muffler).
Това е становището за сега от мнения които събирам от по стари мнения и препоръки в фейсбук групата.
Иначе все още чакам техника и през това време пробвам нови начини като го държа на FAN а не на Auto независимо на колко черти е FAN-A не го прави шума сложа ли го на AUTO достигне ли си температурата и паднат оборотите възможно най - ниско се почва виенето.
Е, драги колеги,
намерихме решение на проблема с виенето днес от ахи си демонтираха климатичното произведение и си чакам новия дайкин :D