Нищо не искам, Pat, отговарям на забележки.
Почнах изобщо да пиша, защото в края на края се ядосах от словоблудстването по историческа тема и позоваването на факти и автори, които явно сме чували.
Играта на реплики и дуплики обаче е добре да спре и явно е добре да го направя аз. Иначе смисълът на доказателствата ми се губи в маса лафове.
Tomorow, правилно постъпваш. Който няма смелост за друго, пише по форумите. Вместо да пишеш наистина е по - добре да напуснеш.
Не схващам за какъв реваншизъм приказваш, аз ли се реванширам за нещо на българите, не схващам идеята ти. Ще те изчакам още някое време за да ми поясниш тоя аспект от твърдението ти. За мен реваншизъм има само в твоето непризнаване на исторически факти и личните нападки срещу обективни твърдения, щото не те кефят на високоморално ниво.
И забелязвам твърде.... лично отношение в темите ти като цяло. Не знам за анализите ти, за които твърди Malone, аз виждам повече общи приказки.... Но не мога да разбера защо изказаната от мен позиция непременно трябва да е лична. Тя е остра, доколкото ме дразни абсолютно невежество, прикрито зад гръмки фрази, но определено не е лична и даже не е моя. И защо да е лична хипотезата на немските учени, на едикой си български и т.н.
Ще се повъртя малко тук. Ако смяташ, че имаш какво чак толкова лично да ми кажеш, ще ти пусна на лично името на един хубав български град, вярвам да може да бъде удобен. Ще се уговорим за дата и час и ще дойда да ми изложиш всичките си лични доводи срещу мен в един прекрасен и задълбочен анализ. Кой кого ще убеди на края, ще уточним след дебата.
Ако това не се случи, виждам, че макар и нищо да не куца в тезата ми(освен някакви "морални"-ако можем така да ги наречем-доводи на Tommorow и Malone), тя е нелицеприятна. Аз пък не обичам лъжите, а от безкрайни дебати без тема просто няма смисъл. Поради това аз ще напусна пак за известно време форума, и надявам се, завинаги - темата.