малко закъснях с темата , ама навремето и брежнев като идваше беше съшото. малко съм възрастен и помня.
малко закъснях с темата , ама навремето и брежнев като идваше беше съшото. малко съм възрастен и помня.
"За да ти е кеф, треа ти е кофти", Васко КръпкатаПървоначално публикувано от lord_ice
Разликата е, че за г-н Брежнев приветстващата тълпа се събираше със заповед от "Ръководството", докато за другаря Буш разни сами си ходят да му махат... ;-)Първоначално публикувано от spiritfolio
Дори във вестниците се промъкна заглавие за неофициална подкана в държавни ведомства...Първоначално публикувано от Ghost
При всички положения имаше доста служители в министерства, които посрещаха Буш - може и да не им е трябвала подкана, но оттам идваха - със знаменца при това
И преди, и сега явно няма спасение от малоумието ;-(
Прощавай, къде точно си видял служители на министерства да посрещат Буш, и то със знаменца в ръце?Първоначално публикувано от echo
Би ли се аргументирал? В противен случай го приемам за форма на халюцинация....
Boishin, звучиш като накърнен служител на министерство...
Служител може би, но защо накърнен? От какво?Първоначално публикувано от IvO™
Просто като чуя изказване от някого просто ей така, за участие, без да е в час, се дразня... Всъщност, ти, Иво, а и другите колеги, не бихте ли се подразнили?
edit: не Bioshin, a Boishin
Поправих се.
Ами всъщност не знам от какво да се дразня - не съм присъствал на "сбирката" и не знам как (и с какво) са идвали посрещачите...
А казах "накърнен", защото много остро реагираш.
Дори и да е вярно - посрещането на някого със знаменца не е някакъв комунистически еквивалент от близкото минало. Поне за мен, де. Дори звучи секси.
angel
10x!Първоначално публикувано от IvO™
Извинявам се, ако съм прозвучал остро в реакцията си, просто цял ден бях там и през ЗАТВОРЕНИЯ прозорец се виждаше всичко долу, вкл. и снайперистите
BTW, между посещенията на Клинтън и Буш разликата бе огромна.... При първия имаше "спонтанно посрещане от народа", при втория - тотално отцепване на района. Причините, мисля, че са ясни на всички
A за посрещанията- като деца ни подреждаха от аерогарата до центъра със знаменца и плакати на съответния любим вожд и приятел на България, пристигащ в НРБ... даже беше неучебен ден!
Не - би ли пояснил! На мен не са ми ясни!Първоначално публикувано от boishin
ОК, Wise !Първоначално публикувано от Wise
Без претенции за изчерпателност:
1. Клинтън - 1999г. - предстоящо и още далечно членство на България в НАТО, за ЕС да не говорим... Видна и с просто око еуфория у всички - за първи път US президент прситига у нас. Ако си спомняш, даже на концерта вечерта Клинтън се появи на сцената, докато Буш се криеше като лалугер оня ден.
2. След 11 септември нещата се промениха - Щатите обявиха война на тероризма (според мен на част от арабския свят), в следствие на което заплахата за сигурността на настоящия президент стана в пъти по-голяма, на което се дължат и много по-сериозните мерки за сигурност. А Буш стана един от най-недолюбваните президенти на щатите, докато Клинтън даже излезе като положителен герой след "свирка" - скандала...
В нашенски план - имаше разлики в мерките за сигурност, в отцепването на районите, пропусквателния режим и т.н.
Та така... това е моето мнение
А според мен - винаги е било така - мерки за сигурност при всяко посещение на VIP persona
дали е президент или Папата - няма значение - така трябва да бъде.
Неудобство за софиянци - но - това е!!
Така е било и ще бъде! Защо се коментира изобщо това- нямам идея. То няма как да е друго!
Wise, ти попита, аз ти отговорих...
Но ми се струва, че подтекста на въпроса ти се крие в:
което обезсмисля отговарянето ми по същество!Първоначално публикувано от Wise
Нормално е известните личности да имат охрана, най-малкото, за да ги пази от откачалки (веднага се сещам за Джон Ленън), но в този случай мерките за сигурност бяха изключителни. Едно е да мине ВИП-а с ескорт, който да подвикане по мегафона "отбий вдясно, к**е, аз ти казвам"[1], съвсем друго е това, което се случи покрай визитата на Буш.
[1][i] цитат от песента „Нямаш елементарно възпитание“ на Ъпсурт
Ами- да - в София е така..
//едит
ами не идват в село долно нанагорнище, а в софия!
Какво неясно има? Посрещат се и се изпращат президенти.
не съм присъствал на тези церемонии, но не ми липсват.
Е едва ли някой разумен човек очаква, че ще се приеме Буш(президента на USA) ей-така по потници и хавлии!
Ясно бе, че ще има много сериозни мерки за сигурност - какво толкова? Защо хленчим - не знам!