Страница 14 от 15 ПърваПърва ... 412131415 ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 220

Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    Абсолютни глупости. Няколко пъти съм карал кола при такива ограничения, дори 20 км/ч, а не 30. И като видиш пешеходец, спрял на тротоара, спираш и ти, за да му дадеш предимство да пресече. Всичко това се случва в американска база, голяма колкото гр. Карлово, например. Имаше и кръстовища с 4 стопа. И нямаше никакви произшествия или опити за отнемане на предимство. Тук, ако имаме такива кръстовища, сигурно ще се избием. Всеки бърза, а за къде? За оня свят? Ами бързайте си. Кой каквото търси рано или късно си го намира.
    и аз карам много често в подобни обекти, само дето не са изобщо военни (това ми оставаше, пази боже) и бих ти казал, че да пробягаш примерно 5км, с 20 в час е пълен ужас. Пък за градски условия просто не си го представям. Това дето FearMe го е писал по на горе, според мен е правилна преценка.

А пък, за идеите, дето са дадени, изобщо нямам желанието да коментирам

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

По-голям ужас е, ако случайно на пътя, между спрели коли, изскочи някое дете и ти го връхлетиш, без въобще да можеш да реагираш. Добре, че промениха закона и вече няма да има смешни присъди в такива случаи.

4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

еми не карай тогава кола изобщо. Даже недей излиза изобщо на улицата, щото някой може теб да те връхлети. Спри да живееш направо, щото има много рискове и са ужасни.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ако правилно съм разбрал от дискусията до тук доста хора са против ограниченията на скоростта по пътищата. Май идеята им е всеки да си кара с колкото реши на момента. Останалите участници в движението, било то деца, майки с колички, стари хора, по-неопитни шофьори и "вся остольная сволоч" да си му берат грижата. Но тогава трябва да има и друго правосъдие - основано на принципа "Зъб за зъб, око за око".

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ако правилно съм разбрал от дискусията до тук доста хора са против ограниченията на скоростта по пътищата. Май идеята им е всеки да си кара с колкото реши на момента. Останалите участници в движението, било то деца, майки с колички, стари хора, по-неопитни шофьори и "вся остольная сволоч" да си му берат грижата. Но тогава трябва да има и друго правосъдие - основано на принципа "Зъб за зъб, око за око".
    ама ти чак сега ли се събуждаш?! А той светът си е от хиляди години тука и нещата си протичат точно така, както си ги описал, като нямам предвид само пътното движение

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    ама ти чак сега ли се събуждаш?! А той светът си е от хиляди години тука и нещата си протичат точно така, както си ги описал, като нямам предвид само пътното движение
    Абе ние тука сме си свикнали с манталитета, ама вие там ще забравите май лозунга Liberté, Égalité, Fraternité като ви изнесем с румънците още няколко хиляди мангали.

8.  

9. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Я...дискусията станала много натопорчена! Първо на първо- къде е свободата? Второ- защо се произвеждат скоростни автомобили тогава? Трето - взираме се само в автомобилистите, а забравяме пешеходците като най-недисциплинираните участници в движението!!! Който не желае да спазва правилата на движение и да пресича на пешеходна пътека, на светофар и да се дрогира, то моля да се "оди" на село, дето няма общество, правила и тем подобни щуротии!!! Като Че е гражданин, то Че спазва правилата!!! У градо серсем нормалитетна си е скоростта оД 50 километра У час! Тези 30 ми изглеждат, като оди бутай! Това, че градинките у градо си е..ха ма..ката в блокове и улиците станаха паркинги, ние нямаме вина! Вина има градоначалника и това да ми свързват мозъка с КАТ, си жива намеса във вътрешните работи на животното наречено чИляк! В момента София прилича на бойно поле - машини срещу машини и машини срещу овце!? Един вади бухалка, друг пищов, трети има черен колан по източни бойни изкуства... м..ката си е е..ло! Това, че имаш кръвоносна система. не значи да я разпиляваш по асфалта!!! За съжаление от чИляци се превърнахме в неандерталци и за това обаче си имат вина... знаете кои. Всеки случай не е майка ми Я да попитам...от кого се учат децата? Какво виждат те? Какво прави всеки един от нас за възпитанието им? Ами правителството? А ? Е нЕма такава държава- вЕрвайте ми!

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

пример 1 - http://www.kidsbg.com/home/modules.p...=print&sid=799

пример 2 - http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_...ite_i_putnite/

приятно четене (кратички са, спокойно)

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

А някой знае ли в колко страни от ЕС има такова ограничение или се готви въвеждането на такова? Дали пак не се правим на по-'ристиени от Папата и си заравяме главата в пясъка, за да не виждаме реалните проблеми - липса на адекватен контрол от КАТ и ДАИ; полуграмотни джигити с мощни талиги, фучащи безнаказано; хиляди купени шофьорски книжки; изключително лоши пътища; ниска култура на поведение от страна на водачи и пешеходци; маса автомобили, които по никакъв начин не отговарят на минимални изисквания за техническа пригодност и т.н. Ще намалим скоростта с 20км/ч и ще решим проблемите. Айде стига моля ви се ! Колко от вас спазват ограничението от 90км/ч извън населените места? Вероятно един на 50 и това с много уговорки. Какво ще кажете да се намали скоростта до 80, а защо не и до 70км/ч? Вероятно така ще се спасят хиляди човешки животи.

12. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

Их...точно за това говерех FearMe! Точно от всякъде

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

Я да видим по к'во си приличаме с холандците и гермаците?
    И като сме тръгнали с линковете: http://www.standartnews.com/balgariy...a_-162596.html

14.  

15. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

avast3, Аз (АЗ) съм извън закона и мога да се мушкам с игли и да си поркам предоволно, ама що Че давам пари на бакшиш, като моЕм да се приберем с колата дома Или пък пък съм идиот и вие всичките сте смотаняци, и само ми се пречкате да ви покажа колко съм добър зад волана!? АЗ съм БОГ и всичко останало е селяндур около мен! Другото У манталитетУ нашегово "брата" е хвалбата!: " Хаха. уху,иху, да знаете копелета, днеска как един го засекох и му се е.а май...а. Он че ми се прай на отворко, ама го резнах като като репичка. Балък беее...!? Но това не е нищо... нерегулирано кръстовище и вие сте от към пътя без предимство...е айде минете де!!! Колииии... като река бре! Оди мини! Отзаде нетърпеливи...клаксони...псувни...кой дал книжки, на кого и тем подобни приятни словосъчетания... А пък реката си тече и никой хал-хабер си няма да намали, че и ти да се включиш в движението и да си пийнеш биричката както си му е редът след работа! Идиотен... Идиотско...Иди...зле! Много зле! Някой му казват култура, други възпитание, трети уважение, четвърти колегиалност, а аз му казвам манталитет! Съжелявам, ако всичко това ви звучи твърде негативно, но си е самата истина! ГолЕма рядкост са ЧОВЕЦИТЕ!!! Докъде стигнахме...а?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1346526247[/time]_________________________________________________

П.С. Бях 5 години в една арабска държава и там въпреки, че липсваха орнаменти на движението като светофари, то се преминаваше твърде лесно през кръстовище! Просто през прозореца си показваш трите пръста, като върховете им са един до друг и те пускат...

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    avast3, Аз (АЗ) съм извън закона и мога да се мушкам с игли и да си поркам предоволно, ама що Че давам пари на бакшиш, като моЕм да се приберем с колата дома Или пък пък съм идиот и вие всичките сте смотаняци, и само ми се пречкате да ви покажа колко съм добър зад волана!? АЗ съм БОГ и всичко останало е селяндур около мен! Другото У манталитетУ нашегово "брата" е хвалбата!: " Хаха. уху,иху, да знаете копелета, днеска как един го засекох и му се е.а май...а. Он че ми се прай на отворко, ама го резнах като като репичка. Балък беее...!? Но това не е нищо... нерегулирано кръстовище и вие сте от към пътя без предимство...е айде минете де!!! Колииии... като река бре! Оди мини! Отзаде нетърпеливи...клаксони...псувни...кой дал книжки, на кого и тем подобни приятни словосъчетания... А пък реката си тече и никой хал-хабер си няма да намали, че и ти да се включиш в движението и да си пийнеш биричката както си му е редът след работа! Идиотен... Идиотско...Иди...зле! Много зле! Някой му казват култура, други възпитание, трети уважение, четвърти колегиалност, а аз му казвам манталитет! Съжелявам, ако всичко това ви звучи твърде негативно, но си е самата истина! ГолЕма рядкост са ЧОВЕЦИТЕ!!! Докъде стигнахме...а?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1346537047[/time]_________________________________________________

П.С. Бях 5 години в една арабска държава и там въпреки, че липсваха орнаменти на движението като светофари, то се преминаваше твърде лесно през кръстовище! Просто през прозореца си показваш трите пръста, като върховете им са един до друг и те пускат...
    Така брато! С рогите и напред! Той че ми вика на мене ОН! А не знай, че ний сме Вие! Фарове че ми пуска посред бел ден а? Гърмим ги с "помпата" само да ми доде насгода!

17. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

абе хора, стига вече с тия глупости бе. Не е важно с колко се кара, и какви са ограниченията, важното е уважението спрямо другите. Уважението на пешеходците, към движещите се автомобили и обратното. Като караш, като тиквеник, ако ще и с 10 да караш, не съобразяваш ли се с обстановката и другите, просто няма как да стане. И друго, в бг не съм видял един да мине по пешеходната пътека, всеки пресича де му падне, ми и нагъл от горе на това. Това, че пешеходецът е винаги с предимство не значи че трябва да си легне в средата на шосето да си почива. Аз карам бързо, щото 99% от времето което карам, бързам за някъде, и съм закъснял. Но поне спазвам знаците и околната среда. Сега това, че някой може да ми скочи под тракалетата е вярно, но каква е гаранцията, че ако карам с 10км по бавно, ще успея да го избегна, ако нямам нужният рефлекс?

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    абе хора, стига вече с тия глупости бе. Не е важно с колко се кара, и какви са ограниченията, важното е уважението спрямо другите.
    .....
    Абе какво уважение, какви пет лева, ако караш с 60км/ч по тесен път между блоковете, отдясно имаш плътно паркирани коли, а свободното платно е колкото да се разминат две коли "на една боя" разстояние! Какво първо да гледаш - да не удариш огледалото на някой от тия в дясно, да не се блъснеш челно в джигита, който кара също с 60км/ч срещу теб, мамата с количката, която се опитва да пресече където и харесва, защото очертана пешеходна пътека няма или хлапето, което си търси изританата на платното футболна топка. Ами човек не е робот нито Супермен! Той има време за реакции и ограничена възможност за възприятие на периферното си зрение. А за всичко това си трябва време! Ти да нямаш рефлексите на пилот от формула едно или на изтребител???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 15 ПърваПърва ... 412131415 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 12
    Последно: 26-08-13, 19:09
  2. Отговори: 2
    Последно: 10-07-12, 17:15
  3. Препоръчайте ми Midea за целогодишно ползване .
    От evsibo във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-05-12, 04:49
  4. Модул за автоматични фарове
    От BaHko_goTuHoTo във форум Автомобили
    Отговори: 17
    Последно: 20-03-11, 23:12
  5. От 1 ноември караме денем и нощем на фарове.
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 04-03-07, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе