нека да уточня . ако минават 2,6 млн. км / месец за 1 година ще се амортизират физически двигателите им.
нека да уточня . ако минават 2,6 млн. км / месец за 1 година ще се амортизират физически двигателите им.
Позволи ми да бъда недоверчив към информацията ти относно Искра! Имам парк от 22 камиона и микробуси и още толкова техника използуваща акумулаторите за стартово средство. Та един единствен път направих грешката да се доверя на родното производство и никога повече не бих... Едната половина от родното производство "изкара" 1 година и замина към " Надин", а другата половина започна да ми прави мизерии след едва изтичането на 1,6 месеца от закупуването им и съответно и те заминаха при " Надин". Бих бил радостен да споделиш, как при теб "изкарват" 5 години? Сега съм с Полски акумулатори и си свиркам вече 3 години без проблеми. Единственият им недостатък е, че са с тънки стени и всеки удар ги пука, но и на това намерих лек. Да си призная ме боли, че парите ми изтичат извън България, но след като не умеем да продължим качеството създадено от години ( разбирай соца), то няма начин да храня " дърводелци" ( извинявам им се на хората, че използувам техния труд, като нарицателно). Бих бил щастлив, ако пак се завърнат качествените Български акумулатори!Първоначално публикувано от ivan1
Тези километри са общо за целия автобусен парк на София - 619 броя. Падат се средно по 140 км/ден.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Нека вземем линията Люлин- Сточна гара. Това са около 15 километра за един курс( отиване и връщане). 23 часа е последния автобус, а 5 часа е първият - това прави 18 часа "въртене". Приемаме средно един курс да трае 1 час, то 18 часа по 15 километра са +-270 километра на ден. Като прибавим лизингите за закупуването на нови автобуси,застраховки,поддръжка,задкормилни устройства,горива и смазочни материали,данъци, то ...Първоначално публикувано от lazarus18
Не казвам, че няма изгода, но не е лесно...
Ами разликата идва от това , че ти ги използваш за камиони дизел предполагам, а аз за бензинова кола, която както споменах пали почти веднага без да въртя много. И факт е че Искрата не е добър акумулатор не съм го хвалил ,просто отговорих на колегата. Предната зима имаше дни в които едвам превърташе двигателя, но след третото провлачено затормозено завъртане на коляновият вал палеше , тази зима вече му беше последна, но ако не е студено щеше да продължи да работи.Първоначално публикувано от vdsvicky
Щом като това ти е професия знаеш че дизеловите двигатели(на по новите модели) изискват определено ниво на зареденост на акумулатора или изобщо не позволяват да се стартита мотора, докато при мен това го няма. Ако става въпрос за стар дизелов мотокар, там пък нещата стават още по зле. Явно няма как и на двата вида автомобили изискванията за акумулатор да бъдат еднакви, в моя случай съм привилегирован да стартирам двигателя със съвсем малко заряд.
Да така е! Почти всичко е с дизелов двигател. Сега след въвеждането и на целогодишното шофиране с фарове, направо изпадам в ужас и паника какво ще ме очаква, за да издържа на предизвикателствата да снабдявам МПС-тата с акумулатори, насред тази жестока криза- липса на средства! Но както казва Мечо Пух: Колкото толкова - нито ще съм първия фалирал, нито пък има кой да ме чуе! Ако щеш ми вярвай, но броя стотинките! Не виня никого за това, че имах неблагоразумието да бъда честен бизнесмен в България. Когато имах възможност - да съм си "бил камшика"! Сега ми е късно и нищо друго не ми остава, освен да ближа раните си!Първоначално публикувано от ivan1
Да, излиза че и двамата сме прави за твърденията си дотук, но всеки е гледал от собствената си камбанария
Ново безумие!!!!
Днес(снощи) по радиото чух, че се очаква приемането на нова наредба, ограничаваща разрешената скорост за МПС в градските части до 30км/ч. Целта е ограничаване на броя на пътните инциденти.
това няма да стане, във Франция се направи предложение през 2006, ако не бъркам, и стана голяма дандания. Направо се стигна до скандал!Първоначално публикувано от avast3
Представи си само задръстванията! Като земеш за пример автобуси, камиони и тежко превозни средства, които в повечето случай се движат с около 15км под разрешената скорост, единствено, защото са тромави, или просто, защото шофьорите са и станали такива с времето. А и да караш с 30Км/ч е доста изнервящо.
Вече не си спомням дали в бг има такива ограничения, но при нас си има доста често срещащи се такива 30Км-ви зони, дето аз преминавам със 60, както всеки бял човек. Опитвал съм се да ги мина с 30 и е ужас...
Да не говорим, за това, че консумацията на гориво е по висока, като разбира се се влачиш на втора, като някой тракторист с ЮМЗ
Ами това и аз го чух и в първия момент реагирах точно със същата фраза. После обаче като се позамислих, реших че трябва да видя точно как е формулирано предложението, а не как ни го поднасят журналята. Защото много пъти смислени неща се представят в медиите по абсурден начин - било поради ниска обща култура на журналиста, било умишлено манипулативно, за да се обслужат нечии интереси или да се създаде скандал или сензация.Първоначално публикувано от avast3
И сега в градските части има места с ограничение 30км/ч - покрай училища, детски заведения или особено опасни участъци. За жилищните квартали ограничението е 40км/ч, за населените места като правило 50км/ч. Има изключения - например в София по бул. "България" разрешената скорост е 70км/ч, а по бул. "Цариградско шосе" - 80км/ч. Ако под "градски части" се разбира вътре в кварталите на големите градове, където улиците са тесни, има много паркирани коли и голямо движение на пешеходци, играещи деца, майки с колички и т.н. - аз съм твърдо "ЗА".
според мен след като НАПЪЛНО ликвидирахме катастрофите с решението за пуснати фарове, тази допълнителна крачка в същата посока ще доведе до отрицателна стойност на жертвите, т.е. докато караш с 30 и очевидно няма какво друго да правиш, с жената... в бавната кола... нали... сещате се
Ще ми се да видя бул. Сливница с коли, каращи с 30 км/ч.
Не е въпроса какви ограничения ще наложат, а как да накарат водачите да го спазват.
и на трета скорост ( да не пречи )Първоначално публикувано от FearMe
Със глоби за превишена скорост. Друг начин няма. Може и със гадни гърбици на всеки 200 м.Първоначално публикувано от lazarus18
Всичко се прави само и само пари да се събират, за да храним администрацията, да могат бонуси да взимат!
Това с задължително включените фарове можеше да се направи ПРИМЕРНО с вътрешна наредба в КАТ, да не се спират и глобяват коли на слънчево време, когато светлините са без значение.
А това с ограничението на скоростта на 30 вече е абсурд, ако стане. По добре да забранят колите, така няма да има никви инциденти, да остане само 1 метро -влакче и един влак в държавата (е и да се движат с 5 км в час с глашатай пред тях)- така няма да има опасност и от жп- сблъсъци и инциденти
То както е тръгнало, няма да има нужда от всичките тези акробатики на правителството - фарове, скорост, мигачи и прочие. Още две поредни вдигания на цената на горивото и автомобила ми заминава към Надин. Предполагам и още доста хора ще се откажат от необходимостта да притежават МПС. На пътя ще останат МПС-тата на полицията, пожарната, бърза помощ, депутатите и мутрите. Ха още отсега познайте кой ще е с предимство пред останалите!?