Страница 2 от 14 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 203

Мнения и препоръки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #16

    Мнения и препоръки

    Предложението е смислено, но не съм съгласна с поправката "първия си пост". Аз нямам намерение да отговарям триста пъти на една и съща задача, за да имам втори или трети <u>пост-отговор</u> след първия. Off топиците не се зачитат.



    Предлагам на база текущото предложение да се поправи в следния текст:

    Участник, познал отговора на текущата поставена задача в първия пост (като за такъв не се зачитат постове уточняващи регламента на задачата, задаващи въпроси и всички подобни, които не са <font color="red">пряк отговор</font id="red">) - получава 2 точки.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #17

    Мнения и препоръки

    Ми направо двете точки да отпадат тогаз....

  4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #18

    Мнения и препоръки

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Участник, познал отговора на текущата поставена задача в първия пост (като за такъв не се зачитат постове уточняващи регламента на задачата, задаващи въпроси и всички подобни, които не са <font color="red">пряк отговор</font id="red">) - получава 2 точки.



    <div align="right">Originally posted by Profita*-*23/09/2004*:* 14:47:56</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Съгласявам се, че така звучи по-добре. Но и още нещо: Отговорът трябва да е подкрепен с правдоподобни доказателства и да не е редактиран! Въпреки, че така няма да се избегнат евентуални злоупотреби, но поне доста ще намалеят... :-)



    <font color="blue">//Добавено:



    Ако приемем това "правило", нека то да се зачита отсега нататък, че не ми се преизчислява всичко наново... []</font id="blue">




  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #19

    Мнения и препоръки

    Защо бре, Иво?

    Ето ти алтернатива:

    Направо задачка 26 - преизчисляване на точките. На позналите - една точка [:D]

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #20

    Мнения и препоръки

    Предложение за правило:



    <font color="red">Логическите задачи трябва да са ясно, еднозначно и точно формулирани. В случай, че може да има множество условни отговори, за верен се приема първият публикуван. Логическата задача тряба да представлява задание, даващо на човек с нормално равнище на обща култура възможността да стигне до отговора, без да познава специфична терминология или фактология. Тя трябва да е достъпна за всички и да е базирана на логиката, а не на знанията.</font id="red">





    Понадлежи на преформулировка, но нещо такова си мисля че е вече наложително.

  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #21

    Мнения и препоръки

    DЗВЕР, така е, общо взето формулировката ти е точна, като изключим това за отговора, защото за него си има отделно правило, но иначе съм "за", че задачите не трябва да претендират за спецефични познания от страна на участниците в определена сфера. Ще преформулирам първото правило с твоето предложение (и с помощ от страна на Profita), дано се получи нещо, което да задоволи всички, иначе вече аз ще дойда да ви задоволявам... :-)




  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    378
    #22

    Мнения и препоръки

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    <font color="red">Логическата задача тряба да представлява задание, даващо на човек с нормално равнище на обща култура възможността да стигне до отговора, без да познава специфична терминология или фактология. Тя трябва да е достъпна за всички и да е базирана на логиката, а не на знанията.</font id="red">

    <div align="right">Originally posted by D3BEP - 26/09/2004 : 18:46:27</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ммммм. Дефинирай ми понятие "човек с нормално равнище на обща култура". Така зададено, определението няма смисъл, защото е твърде субективно.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #23

    Мнения и препоръки

    Ех, Скайуокър, ше станем тук кат народно събрание Не съм писал текст в закона и затова съм ползвал някакви обобщени понятия, недефинирани. Но бележката ти може би е практична и затова мисля че специално този "термин" може и да отпадне във формулировката, понеже след това е обяснено достатъчно ясно какво се има предвид.

    Както и се е случило, де. В Правилника

  11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #24

    Мнения и препоръки

    Имам един въпрос. Не следя отблизо тези задачи и затова въпросът ми може и да не е много на място.



    До колко точки се играе играта?



    Тоест би трябвало да има максимален брой точки, който да направи достигналия ги участник победител. Иначе малко безсмислено ми се вижда. Като се натрупа максималния брой точки се обявява победител и се почва нова игра.

  12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #25

    Мнения и препоръки

    Sunny, все още всичко е на изпитателна основа. Правилата се променят, дефинират се по-точно, усъвършенстват се с всеки ден... Затова и няма "праг на точките". Но то и няма смисъл да има. Защото победител пак ще си е този, който е направил най-много точки. А докато ги прави, другите участници имат реален шанс да го задминат, само трябвада са по-постоянни...



    Тепърва ще решаваме какво да правим с победителите. И с победените. :-) Вече имаме няколко мрачни идеи наум, хихик...



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Като се натрупа максималния брой точки се обявява победител и се почва нова игра.



    <div align="right">Originally posted by Sunny*-*27/09/2004*:* 11:09:47</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ами всяка нова задача си е една своеобразна нова игра.




  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #26

    Мнения и препоръки

    @IvO_tm

    Казваш, че победител ще е този с най-голям брой точки. добре, това е така, но в кой момент. Защото сега може да е примерно Раид, но след 10 дни може да е друг и тогава ако обявите другия за победител, Раид съвсем основателно ще каже: А защо не съм аз.

    Точно защото всичко е още на изпитателна основа предложих да се сложи праг на точките.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #27

    Мнения и препоръки

    Струва ми се, че нещо ви е грешна постановката.

    Тук сме се събрали такива хора, а и в информационната среда и възможности, които имаме отговор на задачите винаги ще бъде намерен.



    Първи да е този, който е поставил задачата, която никой не е успял да реши или задачата, с която е затруднил най много участниците.

    Нещо такова да е приза.

    Иначе има много условности.



    Кога е поставена задачата?

    Да кажем в 03:00 сутринта се виждат само няколко потребителя.

    Ако поставя задачата тогава, останалите са ощетени, защото не могат да реагират.



    Заетост на участниците и т. н.



    Затова нека наградата да е за най-оригинална задача, за най-трудна задача, за нерешена задача и т. н., разбирате идеята ми.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #28

    Мнения и препоръки

    Принципно съм съгласен, но и не съм съгласен. Идеята на това предложение е ясна. Но с такава постановка пък се лишават и без това заетите хора от какъвто и да е стимул да отговарят на задачите. Защо да отговарят? Само за да не спечели някой друг? Кел файда, като и те няма да вървят нагоре?

    Но може да се увеличат точките за нетоговорена задача - с нещо такова съм по - съгласен.

    И мисля че 40 задачи вече са достатъчно за нов раздел. Там вече можем да сложим и "рундове"; победители, да измислим награди и т.н. Явно е, че и Иво трябва да е модератор там...

  17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #29

    Мнения и препоръки

    виждам, че почти всички искат да се засили състезателния елемент, което ще лиши "задачите" от първоначалния по-entertainment характер, но vox populi, vox dei.



    аз имам едно малко по-радикално предложение относно самото протичане на задаване-решаване-обявяване на победител:



    задачата се задава, след което всички отговори се пращат на PM, като се позволява само по един на човек. задалият обявява победителя съгласно правилността, пълнотата и времето на получаване на отговора. обявява се победителя и се публикува PM-a му. несъгласните с решението могат да обжалват с цитат на своя отговор, но след като тук всички сме интелигентни хора смятам, че няма да се стига до подобни детинщини.



    за задаването на задачите смятам, че отговорилият правилно е длъжен да зададе задача. в крайна сметка хубавите задачи са като хубавите вицове - доста хора могат да разкажат добре виц, но малко могат да измислят хубав виц. за тези, които се отказват по една или друга причина да зададат отговор предлагам да им бъде отнети 50% от получените за правилния отговор точки ( добре е, че са решили, но нека поемат и отговорността да зададт и те ). а и да не говорим, че всеки отказал се да зададе, получава възможността да реши следващата, и така да трупа повече точки.



    преимущества:

    1. няма нужда да се влиза във форума излишно

    2. няма да се бърза с недообмислеми предложения

    3. всеки ще има достатъчно време да потърси, обмисли и напише отговора си, съобразно достъпните му източници

    4. ще има стимул да се задават трудни задачи, които да изискват повечко мислене/търсене/смятане

    5. задачите ще могат да бъдат от всякакъв род поради досттаъчното време. в крайна сметка не виждам защо всеки трябва да се чувства длъжен да участва във всяка!?



    недостатъци:

    1. задалият задачата ще има повечко работа с отсяване на правилния отговор, но няма да има пък съмнения и колебания

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #30

    Мнения и препоръки

    Предложението на Фиърми е неприемливо според мен по тези причини:

    1. Абсолютна липса на прозрачност.

    2. При условие, че отговорът е сгрешен или сбъркан, няма арбитраж - няма тема, в която да се мотивираш, единственият, пред когото можеш да го направиш, е приелият грешен отговор за верен.

    3. Грешните отговори на участниците стимулират и дават насока на мисленето на следващия учстник; подбуждат конкуренцията.

    4. Абсолщтна невъзможност за прилагане на каквито и да е правила.

    5. Пренатоварване на публикувалия с лична кореспонденция; това няма да пести никак време; нещо повече - сигурно често ще му се налага да обосновава един и същи негативен отговор на различни участници.



    Според мен статуквото може да се промени, но не толкова радикално.

    Положителни страни виждам само в липсата на натоварване на форума(но това да не пишем във форума пък си противоречи с целта за нов раздел) и в отсъствието на занимаващи всички евентуални конфронтации. Що се отнася до изтъкнатата основна причина - времето и възможността да се измислят задачи, да се обоснове отговора им и т.н. - та нали вчера намалихме времето за решаване на всяка задача пак по предложение на Фиърми? Никой никого не кара да бърза с отговорите; конкуренцията само прави нещата по - интересни.



    Намаляването на актива на отказалите да публикуват задача е малко странно решение; може би аз нямам право да го коментирам ,защото струва ми се, че то е насочено срещу мен - друг не отказва да задава задачи, но ще го коментирам:

    Отказвайки да задам задача аз придобивам право да отговарям на следващата, това е така. Това е 1, максимум 2 точки. Но пък губя право да постна своя, която може да ми донесе 3 точки. Та е спорно дали повече печеля или повече губя; съгласен съм да ме изкарате от класацията; ама такива специализирани калкулирания на точките - не знам по какви формули се правят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 14 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Проектори!Мнения и препоръки!
    От veszxr във форум Проектори и екрани
    Отговори: 32
    Последно: 18-11-20, 21:07
  2. 42LA620S мнения и препоръки
    От yorrick във форум Телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 17-02-14, 23:28
  3. Мнения и препоръки
    От zorbata във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 11
    Последно: 31-05-11, 15:30
  4. LG S09 AW - мнения и препоръки
    От pesho21 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 19
    Последно: 27-12-08, 21:55
  5. PC конфигурация - мнения, препоръки.
    От roumen68 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 02-12-06, 06:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе