Страница 3 от 14 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 203

Мнения и препоръки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #31

    Мнения и препоръки

    Подкрепям стопроцентово възражението на ДЗВЕР.

    Всеки трябва да носи отговорност за написаното (отговора си). Чрез РМ ще се изгуби интересът на участниците точно поради по-горе споменатите причини.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #32

    Мнения и препоръки

    Sunny, виждам, че все повече хора възприемат все по-насериозно това "начинание". Ще има праг може би, но това не мога да го реша само аз, съгласи се. Аз може и да дадох началото на тези "Задачки", но очаквам всеки да се включва с предложения, мнения и препоръки. Пуснахме първата задача преди по-малко от месец. Достатъчно време ли е, за да се мисли за "награден фонд"? И както отбелязах в един пост - трябва финансова подкрепа и съвестен счетоводител, за да осигурим някакви материални награди, като стимул за участниците. Може би, като осигурим тези неща, тогава ще сложим и праг на точките и най-вероятно ще започнем "нова игра" - с вече обособен раздел, правила (които да не се променят всеки ден) и по-нов и ясен на всички регламент. Та ние засега все още раздел нямаме... :-( И сигурно доста хора се дразнят, че пълним "Дъра-Бъра". Като изключим горенаписаното, "Задачките" засега си остават просто едно забавление, което не е задължително за никой, с прости правила, колкото да не настъпва някакъв хаос... :-)



    Malone, прав си - винаги има "много условности". Където и да е. Затова и правилата постоянно се променят. Ето, преди 2 дни се промени и това за "час на задаване", защото и Lupus, като теб, достигна до извода, че ако се пусне задача в 03:00 ч. сутринта, ще отговорят само 1-2 души и по този начин се "отнема правото" на останалите. Затова се опитваме да осигурим "равен старт" на всички. Но, съгласи се, че така както на теб ти е удобно в 09:00 ч., примерно, все на някой няма да му е удобно, дори тогава. Пак "условности". Бе той и животът е една голяма "условност" :-Р. Затова и искам все повече мнения, за да се създаде някакъв приемлив от всички ни регламент. А колкото до предложението ти "Затова нека наградата да е за най-оригинална задача, за най-трудна задача, за нерешена задача и т.н.", познай какво ще настане... "моето гардже е най-хубавото" :-) Ще ни трябва "безпристрастна" комисия :-) Ама в днешно време всичко се купува... :-)



    FearMe, стараем се да направим всичко "обществено достояние", да няма скрито-покрито! Стига с тези "PM"-и бре! :-) Нима има нещо по-забавно да четеш отговорите и да проследяваш логиката на другите? Това е форум! Хайде да не превръщаме "Задачките" в така баналните "Изрежи и изпрати... наградите в края на месеца. Теглене в присъствието на (купен) адвокат"... :-)

    Но благодаря ти за съветите. Те никога не са излишни.




  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    45
    #33

    Мнения и препоръки

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Кога е поставена задачата?

    Да кажем в 03:00 сутринта се виждат само няколко потребителя.

    Ако поставя задачата тогава, останалите са ощетени, защото не могат да реагират.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Мда.. съгласна..



    Според мен трябва да се определи някакво "работно време" на задачката.. Примерно:

    1. Да се зададе задачата до еди си колко часа.. (стандартно определено), например 8:00.. или 19:30 вечерта .. или нещо от сорта, ОСВЕН АКО задаващият сам не определи час... Ако часът, определен по правило или по анонс не се спази, да се отнема примерно 1 точка или да си пропуска реда или нещо от сорта.. не знам ощте какво точно [)] .. (разбира се се допускат толеранси в рамките на 1/2 час примерно, няма да сме толкова зли [}])

    2. Да се отговори на задачата до еди си колко часа... (регламентирано по същия начин)... и ако до тогава няма отговор или няма верен отговор, да си се дадат 3те точки на задалия я (нали така е сега според правилата ?!?)...

    3. а) Времето за решаване на задачата да бъде 1 ден... в смисъл - всеки ден да има нова задача, а не по 10 задачи за 1 ден или по 1 задача няколко дена.. Така ще има малко ред .. И няма да ни омръзне бързо...

    б) Да има възможност за 3 задачи на ден, като времето е примерно в интервал:

    *1з. - задаване до 8:00 - отговор до 12:00;

    *2з. - задаване до 13:00, отговор до 17:00;

    *3з. - задаване до 18:00, отговор до 22:00...

    Като при невъзможност да се зададе задачата до оказания сорк, просто се пропуска и се чака следващата...



    Май б) повече ми харесва така като ги погледна [^]



    Всичко това мисля би било добре (само примерно разбира се).. за да може да има все пак някаква равнопоставеност - не всеки има възможност да си джътка в нета по цял ден ...

    Нещо като график.. За да няма после - ама защо ги задавате толкова рано или толкова късно или от сорта..

  5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #34

    Мнения и препоръки

    @IvO_tm

    Аз само давам предложение, а участващите решават дали искат или не. Това за награден фонд ми се струва малко беазсмислено и неосъществимо. Достъчно е според мен името на победителя да се знае като за целта стои някъде на по-видно място. Не вярвам някой от участващите да играе за награда.

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #35

    Мнения и препоръки

    Духче, специално за теб и Малоун, поствам правилото, което е редактирано преди няколко дни:



    " <font color="red">-= new =-</font id="red"> Отговорилият правилно на текущата задачата, трябва да уточни приблизително кога ще зададе следващата задача (като се изключи интервала 23:00 ч. - 08:00 ч.), за да се осигури "равен старт" на участниците. ;-) "



    Мисля, че една задача на ден е напълно достатъчна. Задаващият сам трябва да определи интервала, когато на него му е удобно да я зададе, като първо се съобразява с неговото собствено "свободно време".



    Ето, ти сама казваш:



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...не всеки има възможност да си джътка в нета по цял ден ...



    <div align="right">Originally posted by Duhche - 27/09/2004 : 19:44:00</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Така е. Няма смисъл да пускаме по 3 задачи на ден - ще настане истинска каша. Още повече, че понякога отговорите се "опровергават" с дни, след като е приключила съответната задача... :-)



    Правила за време на отговор, на задаване и т.н. също има - просто ги прочети пак - обновени са :-)



    P.S. И отиди да нагледаш ракията, че не искам самият аз да ферментирам под бурето... []




  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #36

    Мнения и препоръки

    Sunny, предложенията винаги са добре дошли. Не е безмислено да има "материален награден фонд", просто се опитвах да ти кажа, че все още е рано. Начинанието все още се "изпитва" и нищо не е сигурно. Например, утре на Доко може да му писне и да забърше задачите...



    Ще видим как ще се развият нещата за вбъдеще и едва тогава ще помислим за някакъв по-солиден стимул... [сещам се за задачката на Lupus... :-) - <font color="blue">joke</font id="blue">]... Може, например, наградата да е на следващата сбирка на Сетком, победителят да е на "сметка" на участниците през цялата вечер и през целият друг ден, хихик. :-)



    Иначе за увековечаването на името, няма проблем - ще го извезаме със златни букви в крайното класиране за сезона, в отделна тема (може и в тази, най-отгоре преди правилата).




  8.  
     
  9. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    650
    #37

    Мнения и препоръки

    Малко ми е в повече бирата в главата в момента, но вярвам че няма да ме разберете накриво ...



    1. Иво, вземи ги номерирай правилата. Ако искаш (и можеш да ми довериш такава отговорна задачКа)– аз ще го направя –да ми размине бирата само...

    2. Пак за Иво: Като променяш някое правило – пиши кога го правиш, че то - вярно – луд на шарено се радва - но вече им позагубих(ме) края.

    3. За отговори по ПМ – и дума да не става.

    4. По 3 задачКи на ден – и то в работно време – хммм. Като ме изхвърлят от работа – кой ще ми плаща dial-up-a?

    5. Кога да се определи победителя за дадена задача? Предлагам срокът да е:

    Не по-късно от 24 часа (това го има вече в правилата, но виж и точка 6 от пост-а ми) <u>и не по-рано от </u>(примерно) 20 часа – за да се даде възможност на всеки да провери сам за себе си решенията на другите. ...пък и да потръпнем в очакване дали сме налучкали правилно обосновката (това май е намек [:D]).

    Разбира се - по усмотрение на задаващия – ако види той, че няма дискусии и “интересни” грешни отговори – то той може да определи победителя и по-рано, за да му даде време (на победителя) да помисли повечко върху следващата главоблъсканица.

    6. Относно правилото: “Ако поставената задача е прекалено трудна, участникът, който я задава, има право да дава жокери и подсказки за разрешаването й.” - Не знам какви жокери биха се раздавали при 24 часов срок за решаване на задачата. Лично аз бих предпочел да си блъскам главата 2 денонощия над 1 задача отколкото да прочета решенията на 2 задачи за същия период. Гласувам за 48 часов срок (вместо сегашния 24 часов срок) + съответно увеличение на 20 часовия рок по т.5)

    7. Иво пише: “една задача на ден е напълно достатъчна” – съласен. Предлагам правило “Времето между задаването на 2 последователни задачи да не е по-малко от (примерно) 23 часа.” (да не са 24 часа, че ще превъртим календара, и за 30 дни ще имаме 28-29 задачКи само.)

    8. Награден фонд – мене награда ми не требе[8D]

    9. Турове на играта – ЗА. Който стигне 20 точки – печели даден тур, нулира класирането, задава първата задача на следващия тур и +/- се грижи за класирането по време на новия тур.



    Лекар с нож![8)]


  10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #38

    Мнения и препоръки

    prt, на мен бирата никак не ми е в повече, ама сядам да ти отговарям (не че съм ставал де):



    1. Нямаш никакъв проблем. Отдавна чакам някой да ми предложи това, защото аз самият съм толкова омагьосан, че и спящата краставица би се събудила с дълбок гърлен рев. Номерирай ги, ако искаш ги раздели на подкатегории като "Регламент", "Правила", "Забрани", "Точкуване" и т.н. и ми прати номерацията на e-mail-а или на PM [да живее FearMe и да пребъде... му... :-)].



    2. Ще пиша вече дати, обещавам, макар че едва ли се очакват толкова драстични промени в правилата - всичко е въпрос по-скоро на "изглаждане".



    3. Аз също. Това го решихме вече, мисля (и седя, като теб).



    4. Гледай да не ти изхвърлят и dial-up-а, че ще си останеш само с един "up" в ръцете... :-)



    5. Победителят трябва да се определя веднага щом задаващият задачата обяви, че има верен отговор. Затова и в едно от правилата пише, че е желателно задалият задачата да съблюдава своевременно развитието на отговорите. И когато го обяви - времето на следващото задаване на задача започва да тече...



    6. Доста хора мислим, че 1 ден за отговор е достатъчен. Особено през деня е голям наплив :-) А и по-малкото време стимулира участниците за по-бързо отреагиране...



    7. Това ще го обмислим. Но не забравяй, че тук хората работят и са ангажирани и на не всеки е възможно да се вмести в 24-часов срок. Затова засега е 48-часов (2 дена). Но ще го мислим... чакам и други предложения за срока на задаване. :-)



    8. То и на мене не ми требе, ама стимул ми требе... :-Р



    9. Това за туровете пак ще го обсъдим. Мен ако питаш, 20 точки са малко. Нека поне да са 50? Или да разделим задачките на сезони - 4 сезона в годината - 4 победителя... За това също чакам идеи.



    Лекарка с нощница! []




  11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #39

    Мнения и препоръки

    <font color="orange">@IvO_tm</font id="orange">

    Не съм искал условностите, които съм посочил да се приемат като императив. Просто обсъждаме.

    А без условности не е възможно, въпроса е кои са най-приемливи.



    Панацея няма, няма и случка без условности.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #40

    Мнения и препоръки

    Иво, братчед, вярно е че хората не обичат много много правилата и не се натискат да ги четат; още повече че в тази тема има и много постове и не е много сигурно, дали и какво точно е променяно в нея. За това; според мен прекръсти темата примерно на:

    ""ЗАДАЧИТЕ" - Правила, регламент и класиране!!! - променена едикога си" и сменяй датата и часа на промяната всеки път като смениш правилата...

    Ох, че ти намерих и аз работа [:D]

  13. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    650
    #41

    Мнения и препоръки

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">prt, на мен бирата никак не ми е в повече, ама сядам да ти отговарям (не че съм ставал де):



    1. Нямаш никакъв проблем. Отдавна чакам някой да ми предложи това, защото аз самият съм толкова омагьосан, че и спящата краставица би се събудила с дълбок гърлен рев. Номерирай ги, ако искаш ги раздели на подкатегории като "Регламент", "Правила", "Забрани", "Точкуване" и т.н. и ми прати номерацията на e-mail-а или на PM [да живее FearMe и да пребъде... му... :-)].



    2. Ще пиша вече дати, обещавам, макар че едва ли се очакват толкова драстични промени в правилата - всичко е въпрос по-скоро на "изглаждане".



    3. Аз също. Това го решихме вече, мисля (и седя, като теб).



    4. Гледай да не ти изхвърлят и dial-up-а, че ще си останеш само с един "up" в ръцете... :-)



    5. Победителят трябва да се определя веднага щом задаващият задачата обяви, че има верен отговор. Затова и в едно от правилата пише, че е желателно задалият задачата да съблюдава своевременно развитието на отговорите. И когато го обяви - времето на следващото задаване на задача започва да тече...



    6. Доста хора мислим, че 1 ден за отговор е достатъчен. Особено през деня е голям наплив :-) А и по-малкото време стимулира участниците за по-бързо отреагиране...



    7. Това ще го обмислим. Но не забравяй, че тук хората работят и са ангажирани и на не всеки е възможно да се вмести в 24-часов срок. Затова засега е 48-часов (2 дена). Но ще го мислим... чакам и други предложения за срока на задаване. :-)



    8. То и на мене не ми требе, ама стимул ми требе... :-Р



    9. Това за туровете пак ще го обсъдим. Мен ако питаш, 20 точки са малко. Нека поне да са 50? Или да разделим задачките на сезони - 4 сезона в годината - 4 победителя... За това също чакам идеи.



    Лекарка с нощница! []







    <div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*28/09/2004*:* 00:08:29</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    По т. 1 - довечера май нямам планирано бирено парти (поне за сега[]), т.е. ще се потрудя по номерацията.



    По т.5 и т. 6 не сме на едно мнение, но ще се разберем.



    По т. 7 сме на едно мнение, ама не можем да се разберем.

    Идеята ми е да НЯМА повече от една задача на ден.






  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #42

    Мнения и препоръки

    Две предложения относно регламента:

    1. Пускането на задачите да става всеки ден в 10ч.

    Аргументите:

    - работещите и ползващи служебен Нет вече са по работните си места;

    - късноставащите имат време да се "излюпят" и да си сварят първото кафе;

    - "снощните" с бирени глави имат време за по едно шкембе чорба или "баничка с капачка"

    2. На ден се пуска само по една задача. Ако до 21ч няма верен отговор (обявен от задаващия за такъв) срока се продължава автоматично за още 24 часа. Ако и след 48 часа няма верен отговор, пак се продължава автоматично до изтичането на окончателния 72 часов срок. В този случай в 21ч на третия ден задалия задачата се обявява за победител и той е длъжен да публикува отговора в следващите 3 часа. Той има и правото да зададе новата задача на следващия ден в 10ч.

  16. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #43

    Мнения и препоръки

    DЗВЕР, съгласен съм с предложението ти и вече така ще практикувам - при промяна на нещо, ще слагам дата и час (евентуално).



    Lupus, с теб също съм съгласен по т.1. - да има твърдо фиксиран час на задаване, 10:00 ч. е приемлив, или поне в краен случай да се зададе някакъв интервал (от порядъка на 1 час - 10:00 ч. - 11:00 ч.). За т.2. мисля, че вече го решихме - на ден да се пуска само по 1 задача, но нека и тук да има изключения, защото ето например на днешната задача е отговорено много бързо и сега, следобяд, ще скучаем. :-) Но за другите времена - нека не ги разтягаме толкова - 1 ден мисля е напълно достатъчен. Все пак нека да дадем шанс на задалият задачата да си спечели 3 точки, ако до 24 часа никой не отговори правилно... Как мислиш?




  17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #44

    Мнения и препоръки

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">DЗВЕР, съгласен съм с предложението ти и вече така ще практикувам - при промяна на нещо, ще слагам дата и час (евентуално).



    Lupus, с теб също съм съгласен по т.1. - да има твърдо фиксиран час на задаване, 10:00 ч. е приемлив, или поне в краен случай да се зададе някакъв интервал (от порядъка на 1 час - 10:00 ч. - 11:00 ч.). За т.2. мисля, че вече го решихме - на ден да се пуска само по 1 задача, но нека и тук да има изключения, защото ето например на днешната задача е отговорено много бързо и сега, следобяд, ще скучаем. :-) Но за другите времена - нека не ги разтягаме толкова - 1 ден мисля е напълно достатъчен. Все пак нека да дадем шанс на задалият задачата да си спечели 3 точки, ако до 24 часа никой не отговори правилно... Как мислиш?







    <div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*28/09/2004*:* 13:09:20</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    1. По първото ти предложение - трябва да има точен час на задаване:

    - не всеки виси във форума по всяко време;

    - когато някой знае точния час и има интерес да участва ще си намери начин и няма да се чувства прее....н;

    - при задачи с бърз отговор се спазва правилото за "равен старт".

    2. По второто предложение - само по една задача на ден без изключение (виж т.1)

    - някои скучаят, други са на работа - не може всяка минута да се прави рефреш;

    - не бива да се претоварва форума само с това, все пак има друга насоченост.

    3. По това, след колко време една една задача се счита за нерешима - ами първоначално май ставаше дума за три дни (или греша???)

    И последно - нека вече правилата да се напишат и да останат непроменени поне 10дни. Тогава ще се види дали работят.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    554
    #45

    Мнения и препоръки

    И аз искам да направя едно предложенийце.

    За оригинална задача също да се дават точки ! Ама колко...???

    Все пак трябва да има и обратен стимол.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 14 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Проектори!Мнения и препоръки!
    От veszxr във форум Проектори и екрани
    Отговори: 32
    Последно: 18-11-20, 21:07
  2. 42LA620S мнения и препоръки
    От yorrick във форум Телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 17-02-14, 23:28
  3. Мнения и препоръки
    От zorbata във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 11
    Последно: 31-05-11, 15:30
  4. LG S09 AW - мнения и препоръки
    От pesho21 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 19
    Последно: 27-12-08, 21:55
  5. PC конфигурация - мнения, препоръки.
    От roumen68 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 02-12-06, 06:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе