lazarus18 ти какъв харддиск ползваш?
lazarus18 ти какъв харддиск ползваш?
Моя не е много добър избор - Seagate 500GB, но е доста шумен. Преди това ползвах един 2,5", но ми стана малък и затова се принудих да сложа този. Аз нали съм със А-100 и по-трудно се намира подходящ диск.
Благодаря, стана!Първоначално публикувано от lazarus18
Аз така и опитвах, но се оказа, че трябвало да сложа нещо в лоудъра за да ми го познае myiHome!
Още веднъж, благодаря!
...Обаче!Виждам буквата на лоудъра, ако е avi. виждам името на папката(папките), ако е DVD(vob) виждам папката video_ts и евентуално audio_ts и до там! "Пуканката се извинява, че вътре няма файл!?! Какво трябва да сложа в ДВДто?
Не знам за myiHome, не го ползвам, но през стандартния Network Browser /Media Source>Network Browser>името на групата(напр.mshome)>името на компютъра>шернатите дялове вкл. записващото устройство/ си влизам в шернатото записващо устройство, виждам съответните папки /вкл. тези на ДВД-то/, натискам play или enter /ако филма е във формат двд/ и всичко си тръгва наред...Обаче! laugh Виждам буквата на лоудъра, ако е avi. виждам името на папката(папките), ако е DVD(vob) виждам папката video_ts и евентуално audio_ts и до там! "Пуканката се извинява, че вътре няма файл!?! Какво трябва да сложа в ДВДто?
Може да пробваш по този начин, тъй като е възможно проблема да е в myiHome доколкото тук (http://networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page) пише, че през него не могат да се плейват двд файлове.
Благодаря, че се включваш! По описания от теб начин виждам шернатите папки, ДВДто също, но всичко е празно!?! По начина на lazarus18 успях да подкарам диска, но- при .avi файлове пуканката забиПървоначално публикувано от qazzaq
, а при .vob не ще да ми даде меню и трябва да ги плейвам един по един!
Както и да е, борбата продължава, иначе машинката е страхотна!
Като видиш VOB файловете даваш бутона PLAY, а не Enter!Първоначално публикувано от kaloman
Изобщо плейването от двд-рома не е препоръчително изобщо.
Който има интерес може да участва в анкетата на списание Hi-fi и има шанс за спечели един плеъра А-110 както и разни други награди.
http://www.hi-fi.bg/poll.php
бреййй, голяма статия за попкорна в 168 часа...и нито дума за аналогични по-нови устройства като това например на Netgear: http://www.hdtvlounge.net/news/netge...rtainer-elite/
Аз също вече "узрях" за пуканка и мисля за Коледа да си я подаря(кога ще дойде е друг въпрос), но имам един въпрос на който така и не прочетох отговор.
Интересувам се от мрежата между компютъра и Попкорн. Та да попитам (някъде беше отговорено бегло на единия въпрос, но да съм сигурен):
1. Ако правилно разбирам закачам Попкорна към рутера вкъщи и вече са в мрежа с всички PC(става нормално мрежово устройство) къщи така ли е ?
2. Мога да си ползвам акаунтите в Замунда и Арена и директно да дърпан филми на HDD на Пуканката без да ги качвам първо на компютъра си ?
3. Мога ли да сложа безжична мрежа на тая Пуканка защото не съм мислил за нея и в хола нямам свободни кабели в каналите и трябва да си дупча къщата? Колко струва тази карта евентуално ?
1. Да. Без никакви проблем и посредством почти всички възможни стандарти - Samba, NFS, FTP. Устройството се вижда във локалната мрежа като всеки друг компютър.
2. Свалянето на торенти става директно на диска на плеъра. Предварително обаче, трябва да се свали от компютър самото торет файлче. Това няма как да стане от самия плеър с дистанционното. След това .torrent файла се зарежда във торент клиент на устройството и то само си ги сваля.
3. Може да се сложи WiFi адаптор на USB и да има безжична мрежа. Има 2 различни адаптора на цена 67 и 85 лева.
Какво стана вече поддържа ли се криптиране през WiFi?
Има най-различни кодировки в настройките.
Амм здравейте, знам че е лаишки въпрос ама вече се омотах яко, та да запитам и аз... С какво въпросната машинка превъзхожда един мощен компютър и ако имам такъв струва ли си да си я купувам? Да речем процесор куад кор на интел (Q9300) и едно X-FI , ще мога ли да си плейвам филмите добре на телевизора? Т.е. аз мога ама се чудя не пропускам ли нещо???? Благодаря....
![]()