От няколко дни имам А-110 с 1ТБ вътрешен диск и още го разучавам. Въпрос: Сватбата ми е на 3 бр. DVD. Записах папките от 3 - те DVD на вътрешния хард, но плеъра не иска да ги чете ? Какво да направя ?
От няколко дни имам А-110 с 1ТБ вътрешен диск и още го разучавам. Въпрос: Сватбата ми е на 3 бр. DVD. Записах папките от 3 - те DVD на вътрешния хард, но плеъра не иска да ги чете ? Какво да направя ?
Опитай да запишеш всяка една от трите папки VIDEO_TS на трите DVD - та в отделна директория (папка), като наименоването на новите папки не е от значение, само да е различно от VIDEO_TS. Това се прави, за да може папките VIDEO_TS да не се омесват, а да са сами в дадена директория. Ако и тогава не се получи, опитай да ги разделиш с подходящаи програмки на аудио и видео потоци и след това да ги съединиш отново до .mpg или .vob файлове. Това, разбира се ако си готов да жертваш менютата на DVD и евентуално главите (chapters). Успех!Първоначално публикувано от chriss
Преименувах папките, но не става. Интересното е, че свалих няколко филма в двд формат и при тях няма проблем.
Още един въпрос: Когато разкачам флашка от пуканката директно ли да я изваждам или преди това трябва да се изпълни команда подобна на safety remove hardware при компютрите и ако да как става това ?
Сега си настроих торента на пуканката и имам няколко въпроса:
1. през лаптопа зареждам торент файла на пуканката - къде да търся изтегления филм и къде е торент файла, за да го изтрия и може ли аз да си ги настроя по мое усмотрение ?
2. ограничих си скоростта на теглене на 900 МГ/с но откъде да огранича връзките на 50 примерно ?
3. как да разбера дали файла е напълно изтеглен от пуканката - без да ползвам лаптопа ?
1. По подразбиране сваля в директория Downloads. В настройките има опция да го смениш.
2. Това няма как да стане от потребителските настройки на торент клиента.
Аз бих ти препоръчал да си ъпдейтнеш торент клиента до Transmission 1.93 и на компютъра да сложиш Transmission GUI Remote. Така можеш про зареждането на торентите да укажеш къде да го свали, да зададеш ограничения за скоростта и броя на връзките за всяка задача.
3. От плеъра също може да стартираш Торент клиента. Там всичко си пише. Намира се в Web Services.
Ако много държиш да си гледаш сватбата от плейъра, поиграй си малко и с DVD Shrink направи един Re-author на DVD-тата, т.е. изчистване от менюта и екстри. Ако има проблем със самите DVD-та, той DVD Shrink ще изреве още в началото. Може пък да не са се прехвърлили добре в плейъра, знам ли.Първоначално публикувано от chriss
lazarus18, чета, че доста народ има проблем с BTPD и големи торенти. Жалко, защото клиента е наистина много добър. Дали случайно не си разбрал за някакво решение - я корекция на някой команден ред, я нещо в настройките? Мерси предварително.
Блатодаря за разяненията, но като нов потребител имам още няколко питаниея:
* изключвам плеъра с power+delete всички лампи угасват, харда спира да се върти, обаче плеъра си грее. Като го изключа от копчето отзад вече спира да грее. Какви процеси продължават да работят при изключване с power+delete ? Спрял съм скреенсейвъра и всички приложения без: битторен, самба и фтп.
* не можах да разбера къде се записва файла, който ъплоудвам от компютъра, за да тръгне торента. Става въпрос за малкото файлче - къде да го търся в плеъра ?
* вътрешния ми диск е хитачи 1 ГБ / 7200. Четох в чужди форуми за разни програмки - приложения, които оптимизират работата на харда от гледна точка на шум и греене. Пробвах с Automatic Acoustic Manager но явно е несъвместима с моя диск. Плеъра казва, че задачата не може да се изпълни. Може ли да ми препоръчате подобно приложение за моя диск ?!
С Power+Delete плеъра все още е под напрежение. Няма никакви процеси активни, но в него влиза ток и затова грее малко. Ако го изключиш и от копчето отзад няма да грее изобщо.
.torrent файла се записва в една скрита директория на диска на плеъра. От плеъра не се вижда, а от компютъра само ако си настроил да се виждат скрити файлове и папки.
Дотук се сблъсквам с два основни проблева:
1. Този филм DeepStar Six / Подводна звезда 6 (1989) свален оттук https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=224117&hit=1 не тръгва, сватбата ми също - в ДВД формат са. Други филми обаче в същия формат вървят. Къде е проблема ?
2. Субтитри - на някои филми в sub формат на РС-то с КМплеър вървят нормално. На пуканката изостават и трябва непрекъснато да ги нагласям ръчно. Как да оправя това ?
Не забравяй, че плейърът не е точно компютър, а дори и на компютъра нещата не се случват веднага и безпроблемно. За DVD ти писах по - горе какво да опиташ. Надписите формат .sub също са коментирани буквално няколко поста преди твоите първи питанки. Имам чувството, че преди да питаш ама нищичко не си прочел. Ако не си наясно какво и как точно да направиш - питай, ще ти се помогне. Ако те мързи или не ти се занимава - проблема си остава твой.
P.S. Гледам - имаш афинитет към DVD. Лошо няма, аз също минах първо оттам. Но, мое мнение - за чий си взел HD плейър, щом ще гледаш на него DVD - та. Тегли си HD филми и се наслаждавай, предимно за това е предназначен, а и рейтингът ти в тракерите едва ли ще пострада. Нищо лично, не се обиждаш предполагам.Първоначално публикувано от kirretto
Презапис на субтитрите като srt върши работа. Примерно със Subtitle WorkShop.Първоначално публикувано от chriss
Случва се на някои sub субтитри ако при направата им не са спазени някои правила и плеъра се бърка.
Ползвам торент клиента на пуканката, но на екрана на ТВ виждам само пръвите 4 торента. Не успях да разбера как да придвижа екрана, за да видя следващите. Иначе от РС няма проблем с плъзгача отстрани става придвижването.