Използвай бутоните за усилване и намаляване на звука (page up, page down). Намират се в горният десен ъгъл на дистанционното.Първоначално публикувано от chriss
Използвай бутоните за усилване и намаляване на звука (page up, page down). Намират се в горният десен ъгъл на дистанционното.Първоначално публикувано от chriss
За всички, които искат да използват Transmission GUI за връзка с вграденият в A-110 Transmission 1.75 - свързват се на порт 8077. Ако вече е писано - извинявам се.
Много се извинявам, не знам дали си въобразявам, но имам чувството че филмите които пускам на поканката ми тъмнеят вече и трябва да увеличавам брайтнеса от самата пуканка от фабричните 50 до 55 за да се вижда нормално. Искам да кажа , че не съм пипал осветеността на телевизора Samsung LE-46A656. И можеби това да се е появило след последния ъпдейт на фърма от март месец. Нищо друго не съм правил, но вече при фабричните настройки ми тъмнее. В настройките колорспейса на коя настройка трябва да бъде или това няма връзка?
Трябва да е на 16-237. Ако е на 0-255 е нормално да ти тъмнее. Ако се налагат корекции на образа го прави от телевизора - подсветка/яркост.
Когато е на 0-255 картината е много, много по-добра така, че по-добре си корегирай настройките от телевизора.
Не знам дали е добра, но е грешна. Всички тъмни стойности под 16 са черни и всички светли над 235 са бели. Това води до големи загуби на информация в тези области. Всеки един видео файл е записан и предвиден да се гледа в 16-235 цветово пространство.
С риск да се повторя, и аз ще се намеся - не знам колко е грешна картината при сигнал 0-255 (full RGB), но при сигнал 16-237 на практика е изрязано черното под 16 (нулата се изобразява като 16, т.е. т.н. абсолютно черно вече сивее), и бялото над 235. Вярно, всички детайли са си на мястото, но пък цветовете при 0-255 са невероятни и загубата на детайл всъщност зависи и от самия телевизор, който с подходяща настройка може да тушира до известна степен проблема. Общо взето избора е индивидуален и зависи от възможностите на конкретният телевизор.
Не съм съгласен. Нищо не е изрязано. Пусни един тест за Blacker than Black/Whiter than white и ще видиш, че стойностите под 16 си ги има. Точно при 0-255 настройка липсват тези детайли. Просто тогава плеъра показва 16 като 0 и изрязва всичко надолу, което противоречи на логиката във видео техниката.
Не бе, пич, стойностите под 16 са си там, но въпроса е , че при въпросният тест самата 0 при 16-235 режим всъщност е 16 от при 0-255 режим. А иначе е интересно защо при първият WD TV HD изхода е само full RGB (там няма опция за смяна), защо например при булсат приемниците също имаме само full RGB, нищо, че там сигнала е аналогов. А пък едва ли при 42PV80 можеш да установиш кой знае каква разлика между двата режима (ако, разбира се тестовете ги правиш там).
По принцип този режим 0-255 е предвиден за сигнал, записан в full rgb, но дори и тогава не работи както трябва защото има бъг.
При настройка 16-235 всички стойности под 16 се водят bellow black и си ги има, но не трябва да се виждат. Това е основен принцип във видеото.
Здравейте имам А-110 и от вчера си купих тв който има HDMI и имам проблем със звука през HDMI.
Пробвах какво ли не, но без ефект .. Моля, ако някой знае как да го оправя да сподели ..
Предварително благодаря.....
В какво се изразява проблема?
От менюто пуснал ли си HDMI Audio - ON? Дал ли си всички аудио формати да са ANALOG?
HDMI Audio e ON и сички формати ги пробвах и на АНАЛОГ и на алтернативните им варианти ...
Пробвах да пусна един външен DVD Player и от там всичко си работи ... демек ТВ то и кабела са си е в час ..
Пробвах и HDMI Audio да го изключа и после пак да го включа, но без резултат...
Пробва ли с различни аудио формати?
Хъмм ... това трябва да проверя... пробвах с 2-3 филма, но не съм сигурен дали са били еднакви ...
А ако се окаже, че е от формата .. какво да направя ...
..... като се замисля .. аз после изкарах звук , но през оптичния порт към ресивъра .. за да си изгледам поне филма .. демек, пуканката поне възпроизвежда звук...