Страница 141 от 148 ПърваПърва ... 91131139140141142143 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,101 до 2,115 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110

За момента сякаш мартенската версия е най-предпочитана от потребителите, в това число и от мен. Последната версия нещо не се долюбва, май не са я изчистили напълно, а и новостите в нея са някак безинтересни, с нищо не подобряват качеството на работа като цяло на плейъра. Най-същественото подобрение в мартенската в сравнение с декемврийската версия е коректното (вече) разчитане и съответно изобразяване на цветовите кодове за различните типове видео материал (което според мен е доста важно), както и малко по-стабилна работа на плейъра въобще. Моето предложение, ако си радетел за качество е да направиш някак гимнастиката с цялостното форматиране.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от kirretto
    За момента сякаш мартенската версия е най-предпочитана от потребителите, в това число и от мен. Последната версия нещо не се долюбва, май не са я изчистили напълно, а и новостите в нея са някак безинтересни, с нищо не подобряват качеството на работа като цяло на плейъра. Най-същественото подобрение в мартенската в сравнение с декемврийската версия е коректното (вече) разчитане и съответно изобразяване на цветовите кодове за различните типове видео материал (което според мен е доста важно), както и малко по-стабилна работа на плейъра въобще. Моето предложение, ако си радетел за качество е да направиш някак гимнастиката с цялостното форматиране.
    Един въпрос - как ще се отрази на работата на плеъра ако инсталирам само мартенския фърмуер и откажа инсталация на приложенията. Вградения диск (1тб) е пълен и аз на практика не ползвам приложенията. Включвам през юесбито външни хард дискове. Ще може ли нормално да работи и да чете от вградения и съответно от юесбито? Плеъра е вързан с HDMI кабел.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма да имаш проблем. Просто приложенията, които ти явно не ползаш, няма да работят.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Има една подробност - когато са инсталирани приложенията и работят коректно плейъра буферира върху вътрешния диск при плейване . При положение, че вече на практика нямаш приложения би могъл да възникне следният проблем - при видео материал с много висок битрейт на места може да се наблюдават насичания и накъсвания, които иначе ги няма.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Varna

Здравйте колеги,от известно време филмите които тегля имат вградени субтитри и за съжаление не успявам да ги гледам поради невъзможността да ги отворя.Последно пробвах The Back-Up Plan от замунда "златен торент" моля някой ако знае как да се справя с проблема да помогне.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от valentino_g
    Здравйте колеги,от известно време филмите които тегля имат вградени субтитри и за съжаление не успявам да ги гледам поради невъзможността да ги отворя.Последно пробвах The Back-Up Plan от замунда "златен торент" моля някой ако знае как да се справя с проблема да помогне.
    Вероятно въпросните издания са remux-ове с вградени графични субтитри (.pgs, .sup), които плейъра за съжаление не поддържа. Решението - теглиш едни текстови субтитри (най-добре .srt) за конкретния филм, озаглавяваш ги като него и гледаш спокойно. Ако няма разминаване в заглавията или броя кадри за секунда на филма и субтитровия файл, разбира се. Успех!

8.  

9. uBo
    uBo е офлайн

Тук е от
    Dec 2005

И аз имам проблем с новия фирмуер. Ще трябва да се връща предния, от флашка ще стане ли без проблем или е нужна някаква по сложна процедура?

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

С флашка само става. Няма нищо специално в процедурата.

11. uBo
    uBo е офлайн

Тук е от
    Dec 2005

Върнах стария фирм, но ми се струва че един от проблемите е останал, към един m2ts файл съм сложил srt субтитри и не иска да ги пусне. Или се бъркам или преди ги подкарваше... иначе набързо пробвах филми, които ми сечаха сега са наред.

12. Тук е от
    Nov 2007

Re:Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Споделям за тези, които имат проблем с инсталацията на новите NMT приложения от март насам. Достатъчно е при инсталацията на новия фърмуер плеъра да отчита вградения диск. След инсталацията на фърмуера (примерно с мартенската няма никакъв проблем) дава, че трябва да инсталираш новите приложения. Отказвам. На настройки пише, че имаш инсталирани новия фърмуер но старите приложения от 2009. На приложенията пише, че те не са съвместими с новия фърмуер и не работят. На началната страница си отчита без проблем вградения диск и ако има прикачено USB устройство (пусках 500 гб. диск без самостоятелно ел. захранване). Възпроизвежда и от двете места - опитах с най-големите и тежки 1080р mkv. файлове, които имам. Буферира и плейва без проблем. Картината според мен е по-добра, не насича. Субтитрите имат нови опции като големина. Като цяло определено съм по-доволен от новия фърмуер.
    Минусите:
    - при стартиране след изключване от ел. мрежата отново иска инсталация на новите приложения - само отказвам.
    - ако трябва да качвам нещо на вградения диск, вероятно трябва да си играя да инсталирам стария фърмуер за да работят приложенията. След това обратно.
    Успешен ден!

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от docR
    Споделям за тези, които имат проблем с инсталацията на новите NMT приложения от март насам. Достатъчно е при инсталацията на новия фърмуер плеъра да отчита вградения диск. След инсталацията на фърмуера (примерно с мартенската няма никакъв проблем) дава, че трябва да инсталираш новите приложения. Отказвам. На настройки пише, че имаш инсталирани новия фърмуер но старите приложения от 2009. На приложенията пише, че те не са съвместими с новия фърмуер и не работят. На началната страница си отчита без проблем вградения диск и ако има прикачено USB устройство (пусках 500 гб. диск без самостоятелно ел. захранване). Възпроизвежда и от двете места - опитах с най-големите и тежки 1080р mkv. файлове, които имам. Буферира и плейва без проблем. Картината според мен е по-добра, не насича. Субтитрите имат нови опции като големина. Като цяло определено съм по-доволен от новия фърмуер.
    Минусите:
    - при стартиране след изключване от ел. мрежата отново иска инсталация на новите приложения - само отказвам.
    - ако трябва да качвам нещо на вградения диск, вероятно трябва да си играя да инсталирам стария фърмуер за да работят приложенията. След това обратно.
    Успешен ден!
    Хубаво е, че преоткриваш преимуществата на мартенската версия фирмуеър, но това, че нямаш SAMBA или FTP според мен е сериозно неудобство. Освен това - опитай как ще ти буферира без приложения някой наистина сериозно тежък файл (вярно е, че не знам с какво разполагаш), например това: Ghost.Rider.2007.extended.cut.Bluray.1080p.DTSMA.x264.dxva-FraMeSToR, някъде около 40 - 50-а минута мисля, че беше, там където за пръв път Никълъс Кейдж се е преобразил в Призрачен Ездач и "съветва" един бандюга със страшният си поглед в очите (съжалявам за идиотското обяснение, но наистина не помня на кой точно момент от филма беше). И това не е единствен пример, но вярно, че не са много.

За качване върху диска би могъл да ползваш USB Slave входа на задния панел на плейъра.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

Благодаря, не бях се сетил за USB отзад. За филмите - според мен има проблеми в отделните рилийзи или заради някакъв кодек. Вчера пуснах за проба един филм "В Брюж.....". Файла е 4 гб и нещо 720р - сечеше та се късаше. Пуснах по-голям файл на 1080р - никакъв проблем. И двата бяха от външен диск. Както казват хората - няма пълно щастие.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от docR
    Благодаря, не бях се сетил за USB отзад. За филмите - според мен има проблеми в отделните рилийзи или заради някакъв кодек. Вчера пуснах за проба един филм "В Брюж.....". Файла е 4 гб и нещо 720р - сечеше та се късаше. Пуснах по-голям файл на 1080р - никакъв проблем. И двата бяха от външен диск. Както казват хората - няма пълно щастие.
    Де го тоз проблемен рилийз да го видим, че HD издание на въпросния филм май е останало само в Замундата и то е 6 GB и нещо едното и 12-13 GB - другото? Между другото днес правих проби с едни тестови файлчета с много висок битрейт и при изключени, но работещи приложения плейъра възпроизвежда до 50 Mbps видео без да насича. Това е само така, ако все пак решиш да правиш някакви сравнения с/без приложения.

17. Тук е от
    Dec 2004

Някой знае ли как могат да се завъртат снимки при визуализация през пуканката? Ако има такава функция разбирасе.
    Извинявам се ако вече е коментиран този въпрос, но никъде не намерих нещо по въпроса. Дори и чичко Гугъл не ми отговори

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Става със Angle бутона.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 09:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 21:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 17:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 16:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 20:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе