След хардуерен рестарт ( понеже плеъра беше забил ) половината торенти не са активни. Пробвах няколко пъти да ги стартирам, не се получава. Какъв може да е проблема и как да го реша?
След хардуерен рестарт ( понеже плеъра беше забил ) половината торенти не са активни. Пробвах няколко пъти да ги стартирам, не се получава. Какъв може да е проблема и как да го реша?
След забиване и рестарт се налага торент клиента да си чекне/провери всички незавършени задачи. Това отнема от няколко часа до няколко дена в зависимост от броя и размера им.
Спри всички и ги пускай един по един.
здравейте,
напоследък забелязах че някои файлове x264 не вървят коректно - изглежда че филмът тръгва, рисивъра разпознава звука като дтс но картина и звук няма въпреки че броячът на времето си върви. мислех че са отделни случаи на дефектни файлове но напоследък често попадам на тях. Току що се случи с този - Carlos.2010. Complete.1.2.3.Part.720p.BluRay.x264-CiNEFiLE от арената. Някой знае ли дали не е някакйв нов кодек който а-110 не поддържа вече
това му е инфото
General
Complete name : Carlos.2010.E01.720p.BluRay.x264-CiNEFiLE.mkv
Format : Matroska
File size : 4.36 GiB
Duration : 1h 44mn
Overall bit rate : 5 994 Kbps
Encoded date : UTC 2010-11-11 22:28:57
Writing application : mkvmerge v4.2.0 ('No Talking') built on Jul 28 2010 18:38:23
Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 4 507 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 544 pixels
Display aspect ratio : 2.35:1
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.270
Stream size : 3.17 GiB (73%)
Writing library : x264 core 107 r1745 4785e8e
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=4507 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Stream size : 1.10 GiB (25%)
Language : French
Text
ID : 3
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
От новия mkvmerge е. Използвана е опция header compression. При новите модели го оправиха, в следващия ъпдейт трябва и за старите да го оправят.
Засега ремуксване със по-стара версия на mkvmerge помага или търси по-читави релийзи.
благодаря за инфото лазарус
планирам закупуването на а-200 като изляза от кризата и мисля че това ще оправи проблема
Здравейте!
Имам A-110 и фотоапарат Panasonic TZ 1 . Планирам закупуването на TZ 10 .
Бихте ли ми казали А-110 дали плейва АVCHD Lite формата ?
Благодаря предварително !
Принципно да, но е най-добре да намериш някакво клипче да пробваш.
Здравейте,
Имам А110 от година и половина две някъде. Винаги слагам последната версия на фирмуера.
Досега пуканката е работила без никакви грижи. Два пъти ми се е налагало да я гася от копчето, защото не показва видео.
Схемата ми е следната.
Ресийвър - Онкио 606, пуканката през нейния си кабел влиза в него, от там към един филипс и 5.1 звук.
Та от няколко дена насам се случва така, че работи работи и по едно време няма звук от нея.
Пускам си тв/радио/комп - звук има - долби, дтс, стерео каквото му дам, връщам на пуканка - нищо.
С каквито и настройки да си играя - аудио изход/режим на звука и т.н.
докато не дам reset to defaults - няма звук от нея.
Някаква идея ?
Виждам, че има един файл start_app.sh, който съдържа:
#!/bin/sh
#
PATH=/share/Apps/Telnetd/bin:/share/bin:/share/Apps/AppInit:$PATH
HOME=/share
export TERM="xterm"
alias mc="mc -c"
#Copy waitimages when they are available
if [ -n "`ls -Al /share/Photo/_waitimages_/*.jpg 2>/dev/null`" ]; then
cp /share/Photo/_waitimages_/* /bin
fi
#For some NMT hardware (like Popcorn B-110) compatibility may go up when creating a
#symbolic link HARD_DISK to SATA_DISK
if [ ! -d "/opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK" ]; then
ln -s /opt/sybhttpd/localhost.drives/SATA_DISK /opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK
fi
#cleanup old files
rm -f /share/busybox 2>&1 >/dev/null
rm -f /share/commands.cgi 2>&1 >/dev/null
#M_A_R_K_E_R_do_not_remove_me
exit 0
който като гледам, няма общо с проблема ми...
та някакъв съвет да дадете, че вече почти всяка вечер се налага да правя ресет и пак настройки за да гледам някой филм...
Благодаря !
Ако е станало след последния ъпдейт си върни предпоследния.
Не, дълго след новия ъпдейт.
След доста четене, накратко в един руски сайт попаднах на нещо интересно.
С две думи ако силата на звука е + или - е възможно дтс-а да изчезва, при мене беше +2, явно съм го пипал за някое стерео
ще гледам тези дни как се държи
п.с.
случайно да знаете някой Explorer за пуканката, който да показва детайлите на файловете/папките - големи, дата примерно и т.н. ?
Как се гледа този филм на а110 ?
https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=244206&hit=1
Няма голям .мтс файл няколко по 4-5г
има ли софт, който да извади менютата на блурей ?
Не знам защо се мъчите с тези пълни Блу-рей ззаглавия. А-110 никога не е обещавал поддръжка на Блу-рей и е нормално да има проблеми.
Ако не искате проблеми и държите да гледате без загуба от прекодирането си правете ремукси на пълния диск.
Или пък си купете плеър, който чете пълни дискове.
с коя програма се прави ремикс на пълния BR диск.
Би могъл да използваш tsMuxer. От BD структурата от папка playlist отваряш този файл, който ти дава самия филм (по информацията за продължителността се ориентирай), оставяш с отметки само видеото и необходимия аудио поток и натискаш start muxing. След това теглиш едни субтитри за конкретното издание (продължителност и фреймрейт), озаглавяваш ги като новополучения файл, спираш всички активни торенти и приятно гледане.Първоначално публикувано от get
Между другото, конкретният филм не си струва усилията, лично мнение.
Благодаря за отговора. Аз досега е ползвах тази програма само да извлека звук или видео. Ts или M2TS миксинг избираш. Кой от двата варианта е по добър и на кой мога да слагам чаптери на любими те ми места.