Страница 30 от 148 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re: POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?

Първо трябва да имаш инсталиран телнет на попкорна. Виж по-назад съм дал линк как става автоматично тая инсталация. После си отваряш промпт под виндовс или конзола под линукс и пишеш:
    telnet 192.168.1.10 или там както ти е попкорна
    като се отвори сесията, отиваш в директорията където ти е проблемната директория и пишеш
    chmod -R 777 folder
    folder - е името на проблемната папка

и вече може да правиш всичко. За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от jivkojj
    Първо трябва да имаш инсталиран телнет на попкорна. Виж по-назад съм дал линк как става автоматично тая инсталация. После си отваряш промпт под виндовс или конзола под линукс и пишеш:
    telnet 192.168.1.10 или там както ти е попкорна
    като се отвори сесията, отиваш в директорията където ти е проблемната директория и пишеш
    chmod -R 777 folder
    folder - е името на проблемната папка

и вече може да правиш всичко. За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ...
    Искаш да кажеш че първо трябва да си кача това или инстална Telnet daemon, Busybox & Midnight Commander

И после чак!Ще пробвам като се пребера.Но само да пуитам : "За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ..."

Тука нещо не разбрах как и от къде.

И проблема да си виждам попкорна от моя комп остава.Явно че аз не правя нещо правилно или точно не разбирам какво допълнително ми трябва за да го направя!

А и още едно питане имам: дали трябва да кача нещо за да мога да слушам TrueHD или само ще си тръгне ако го има в блурея?

Благодаря!

4. Тук е от
    Sep 2008

1. "Искаш да кажеш че първо трябва да си кача това или инстална Telnet daemon, Busybox & Midnight Commander
    ДА

2. "Но само да пуитам : "За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ..."

Тука нещо не разбрах как и от къде."

Това ти е главната директория. Вътре ще видиш: Downloads, Music, Video, Pictures ... т.е. където ти се съхраняват нещата.

3. за това да си видиш попкорна от ПЦ-то - не знам

4. "А и още едно питане имам: дали трябва да кача нещо за да мога да слушам TrueHD или само ще си тръгне ако го има в блурея?"
    Ако имаш А-110 само ще тръгне. Доколкото знам за А-100 ще трябва да се конwертира първо DTS->AC3. За да излезе на ТВ-то ти трябва в настроиките да е "Analog". (това по памет)

5. Тук е от
    Oct 2008

Toggles between 50/60 Hz refresh rate или кога да се гледат филми на 50 или 60 HZ и от какво зафиси да се използват тези честоти.

6. Тук е от
    Oct 2008

ИЗВИНЯВАМ СЕ "ЗАВИСИ"

7. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте, това е една чудесна машинка. А-110
    От 1 седмица я имам и немога да и се нарадвам.
    Вече не ме е яд че дадох толкоз пари за PHILIPS 42PFL9603.
    картината на HD филмите е поразителна.
    Имам само едно въпросче:
    Немога да накарам mp3 ките да се плейват една след друга !!!!!!!!!! след всяка песен спира :-(
    Как да го излъжа ???????

8.  

9. Тук е от
    Oct 2008

натискаш само плей бутона и ще ти вървят една след друга

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ники, не се налага нищо да го лъжеш. Просто вместо Ентер/ОК даваш Play бутона и ти ги изрежда. Важи за аудио/видео и снимки.

bigfather, 50Hz включвай само когато гледаш нещо, записано от PAL източник и е с 25 кад/сек. Всичко останало или на 60Hz или ако са филми на 24Hz.

В новия софтуер се чака автоматично превключване на изходния сигнал според честотата на източника.

11. Тук е от
    Apr 2008

Ах че съм ливада :-)
    Въобще не съм се сетил да натисна плей :-)
    Мерси за съвета.
    Иначе с инсталацията не съм имал никакъв проблем.
    При връзка с компа, пак всичко тръгна от раз.
    Филмите ги плейвам през USB с външен хард и си вървят без грам проблем.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Huku37
    Филмите ги плейвам през USB с външен хард и си вървят без грам проблем.
    И аз по принцип така я карам ама с 1080р е възможно да имаш проблем ако не е от вътрешния хард. Но по принцип си е удобство!

13. Тук е от
    Sep 2008

Получих на лични съобщения линк към модул за подкарване на IP-TV ( не знам какво точно е това, предполагам набор от телевизии онлайн ). Реших да отговоря тук, тъй като от няколко дни се мъча да подкарам някоя БГ телевизия без особен успех. Погледнах линка - това са само скрипровете за визуализирането на навигацията, доколкото разбрах.
    Проблема е в липсата на поддръжка на MMS (Microsoft Media Server) от страна на Попкорн, а иммено с него са кодирани нашите телевизии, или поне тея които намерих и тествах. Доколкото забелязах няма и да се поддържа в следващия фирмуер също (надявам се да греша де).

Единственото което за момента може да се направи, е на ПЦ се инсталира "прокси", което обръща MMS в някакъв разбираем за попкорна формат. VLC например се справя добре. Тогава вече може да се гледа, но сами разбирате, че решението е полвинчато.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от jivkojj
    1. "Искаш да кажеш че първо трябва да си кача това или инстална Telnet daemon, Busybox & Midnight Commander
    ДА

2. "Но само да пуитам : "За всеки случай може да отидеш в Share и там да промениш правата на основните папки - видео, музика, снимки ...

Тука нещо не разбрах как и от къде."

Това ти е главната директория. Вътре ще видиш: Downloads, Music, Video, Pictures ... т.е. където ти се съхраняват нещата.
    Kak точно да сменя правата на папките ето това питах!

Пробвах под телнет но адски слбо се оправям и до никъде не стигам.Пробвам през FTP достъпа и ми дава ето тази грешка : 550 Can't remove directory: Directory not empty : /Download/Hitman.2007.Unrated.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR, тя дефакто е празна.

От тук насетне чакам и други предложения!

16. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от elby
    Kak точно да сменя правата на папките ето това питах!

Пробвах под телнет но адски слбо се оправям и до никъде не стигам.Пробвам през FTP достъпа и ми дава ето тази грешка : 550 Can't remove directory: Directory not empty : /Download/Hitman.2007.Unrated.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR, тя дефакто е празна.

От тук насетне чакам и други предложения!
    Еми командата дето ти я писах - chmod -R 777 folder сменя правата - -R - рекурсивно за поддиректориите; 777 пълен достъп; folder от коя папка надолу да почне да сменя.

Причината да се стигне до там е, че по всяка вероятност ти е забила пуканката и ти си я рестартирал. От там нататък явно така са го направили да сменя правата само root да може да пише. попкорна работи именно root като и затова и му работи торрент-клиента. На Samba / FTP по подразбиране root е забранен. Аз отодавна се каня да погледна да сменя глобално на SMB сървара настройките, да не се стига до тука, щото при мен е същата работа.
    Доколкото разбирам в следващите фирмуери ще има да си чекваш диска директно от менюто и тоя проблем ще отпадне.

Ето при мен как изглежда една такава промяна:

#telnet 192.168.0.10
    Trying 192.168.0.10...
    Connected to 192.168.0.10.
    Escape character is '^]'.

BusyBox v1.5.0 (2008-10-28 15:33:35 MYT) Built-in shell (ash)
    Enter 'help' for a list of built-in commands.

/opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK/.bin # cd ..
    /opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK # chmod -R 777 Photo

След тая процедура мога да трия/записвам/местя всички файлове (снимките ми) във Photo

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Демек да чакам ,те са три папки няма нищо в тях ама така ме дразнят,защото всеки път по навик ги отварям.

Опс писали сме заедно сега ше направя твоят пример

Значи пиша отивам на run и си пиша : telnet 192.168.0.170 нали?

И как да ти копирам какво точно ми дава за да знам да не греша аз нещо

18. Тук е от
    Sep 2008

Еми ако е само за триене, може да го направиш и под телнет.
    rm -rf Photo

ще изтрие паката със снимките безвъзвратно затова внимателската с експериментите

ЕДИТ:
    Значи пиша отивам на run и си пиша : telnet 192.168.0.170 нали?
    да

И как да ти копирам какво точно ми дава за да знам да не греша аз нещо :default
    ами с chmod няма кой знае каква поразия да направиш.

Иначе за копиране - нямам представа как може да го направиш под виндовс

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 148 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе