Страница 34 от 148 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re: POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?

Цитат Първоначално публикувано от jivkojj
    Ето нещо копирано 1:1 :

RE: [A100] Firmware 01-17-090116-15-POP-402 (00-17-090115-15-POP-402 Apps)

(Today 11:24 PM)oddball Wrote: Everybody having small problems and issues:

After you uppdated the Firmware and eventually the Nmt-Apps,

reboot the Pch one extra time, then after it booted up turn it

of completly ( NOT standby ) by pressing power off and after a

second pressing delete, let the PCH power down ( the leds go black),

pull the powerplugg out, wait a minute or two, put the power plugg

back and let the PCH reboot all the way without "stressing it Wink

Check your settings and try it out Big Grin

Exactly

AND - after reboot - give the network time to register it again before assuming that SMB browsing doesnt work in the network browser - it does. Similar for dvd playback over SMB shares. Give it a few minuttes after reboot and you will see SMB network in the network browser again, and your DVD over smb playback will work.

Т.е. пише да се упдейтне всичко, след това един екстра ребут, изчаква се няколко минути да се заредят сървисите, да се регистрира мрежата и трябвало да е по-добре. Дори ДВД- имиджите вървяли.

ПС: това е мнение доколкото разбрах на един от разработчиците на фирмуера. Надявам се наистина да е така!
    Не е така, не работи, пробвах го вече и положението с ИСО файловете продължава да е същото.

2.  

3. Member Аватара на dilyn
    Тук е от
    Jan 2009

http://www.tenda.cn/product/show.php?productid-349.html Това дали става за пуканката.
    lazarus18,как ги правиш тия неща със скиновете на Popcorn Hour?

4. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Някой може ли да ми каже как да проверя с коя версия на "Transmission" съм, че това "Remote GUI" непрекъснато ми дава "Conection refused", а в NMT форума прочетох, че Gui-то работи с версия над 1.4!?! В таба на опциите има: : "Remote host", "Port", "Username", "Password"- там какво трябва да попълня?
    Благодаря!

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ти не помниш ли каква версия си слагал?
    Ако не си ъпдейтвал ръчно Трансмишъна значи е стара версия под 1.4 и няма как да работи с GUI.

6. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Получих "Пуканката" с ноемврийския(мисля последен) ъпдейт и всичко си беше инсталирано. Явно е по- стара от 1.4 версия. Както и да е- понеже съм свикнал безобразнo с IE и първоначално не исках да инсталирам друг браузър, докато не се усетих, че има и портативни такива. Сега с някаква портейбъл "Mozila" успях да подкарам "Clutch" и е О.К.По- нататък като попрочета и се образовам още малко, пак ще се пробвам.
    Благодаря, lazarus18!

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За да не слагаш друг браузър може да ползваш GUI, но трябва да си ъпдейтнеш торент клиента. По-добре обаче изчакай да излезне новия софтуер и тогава.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Здравейте. Мисля за закупуване на НМТ устройство. В момента пускам ХД филми - 720p от компютър (8800GT, Athlon 64 5000+, 4 GB РАМ), но забелязвам че на филми се получава едно съвсем леко насичане -> особено забележимо в хоризонтални сцени и хоризонтално движение на хората по екрана - движението на хората не е съвсем плавно (не съм сигурен това ли е judder ефекта). С настройка на рендерерите и с SlySoft ReClock съм го свел до минимум с добри резултати.
    Lazarus ако ти е правило нещо подобно впечатление моля да споделиш.

Интересува ме как се държи в това отношение Попкорна? Плейбека на 23,976 плавен ли е?

За информация ТВ ми е Самсунг LE40A536.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Значи много е важно да се прави разлика между judder от неправилно конвертиране на кадрите и насичане от ниските кадри в секунда каквито са при всички филми. В киното се снима с 24 кад/сек., което е изключително малко за плавно движение. Така си е и във кино залите.
    Това, за което ти най-вероятно говориш е първото - Компютъра ти предава с честота 60 херца, а видеото е записано със 24. Тогава точно при кадри плавни панорамни сцени се забелязва това насичане. Може да пробваш да настроиш видео картата си да подава 24Hz и виж как е тогава. Важно е обаче телевизора ти да приема такъв сигнал.
    При подаване от Попкорна на сигнал с 24Hz няма такъв проблем с насичане.
    Има телевизори, които имат процес, който повтаря няколкократно тези 24 кадъра за да се подобри картината, но не на всеки му допада.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Tougi
    Т'ва е една от двете големи мотики дето ги настъпих с А110.

По дефолт Виста Бизнес иска NTLM2 авторизация (трето ниво), а самбата не знае какво е това. Трябва да кажеш на вистата да не се прави на интересна и да приема к'вото има.

Start -> Run -> secpol.msc -> Local Security Policy editor -> Security Options -> Network Security: LAN Manager authentication level.

Цъкаш върху него и сменяж режима на "Send LM & NTML - use NTLMv2 session security if negotiated"

Може да се направи и от Control panel ->Administrative tools
    Мерси много за съвета, направих настройките, но сега в network виждам UPnP и Myihome server + няколко комшийски PC-та, харда на пуканката така и не се показва

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ти как очакваш да ти се изпише харда на плеъра?
    Не виждаш ли нещо с иконка на "комшийски" компютър с име нещо от сорта на SM8634?

13. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от alexoff
    Някой случайно да е имал проблеми с новият ъпдейт на А100?

Опитвам се да подкарам iso-dvd но без успех, май ще си се върна на предишната версия.

Здравейте. След последния ъпдейт от 21.01.2009 г. положението при мене е следното:
    - .iso - файловете вървят безпроблемно - имам два на вътрешния хард и се зареждат нормално;
    - глупава идея според мене е въвеждането на постоянна скорост на вътрешния харддиск, т.е. никога не изключва. Колкото и да ми е тих харда (Seagate 250Gb, някаква специална серия, предназначена за мултимедийни устройства), когато е тихо в стаята харда се чува. Това изнервя. Доколкото четох в NMT-форума хардът работи постоянно заради Casgle плъгин-а;
    -добра идея е увеличаването на субтитрите - макар да съм с Pana 37PV80P, винаги и преди си нагласявах субтитрите на 28 или 30;
    -включил съм PCH-A100 към рутъра ми посредством лан кабел. На лаптопа ми съм инсталирал MyiHome, за да мога да гледам директно от топчето. Често това не е възможно - рутърът дропва и се губи връзка. Според мене проблемът е в PCH, но още не съм го установил и решил;
    -след последния ъпдейт забелязах следното - тъй като торентите са ми на топчето, съхраняват се на външен харддиск Prestigio 160 Gb, се налага да прехвърлям на вътрешния хард на PCH посредством USB. Външният хард е форматиран като NTFS и PCH го разпознава без проблем. Проблемът идва, когато се опитам да прехвърля по-големи файлове (например BlueRay x.264) - копира до някое време и ми изписва съобщение за системна грешка. Това липсваше, когато бях с предишния официален ъпдейт;
    -най-много ме дразни липсата на DTS декодер на А-100! Направо съм като птица без крила и ме връщат в годините на нямото кино Скоро трябва да се оборудвам с устройството за преобразуване от S/PDF към Optical;

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ти как очакваш да ти се изпише харда на плеъра?
    Не виждаш ли нещо с иконка на "комшийски" компютър с име нещо от сорта на SM8634?
    Ами очаквам да го видя като удтройство с името на пуканката
    Или поне, когато пробвам да map-вам и напиша IP-то, то да го намери.
    Но не се получава. Не се появява и на Network map, там са само компютрите на съседите.

16. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от vbred
    Ами очаквам да го видя като удтройство с името на пуканката
    Или поне, когато пробвам да map-вам и напиша IP-то, то да го намери.
    Но не се получава. Не се появява и на Network map, там са само компютрите на съседите.

На мен ми е много странно как от 7 iso файла които се намират на вътрешния диск и които пробвах да подкарам само един успя да тръгна.

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от vbred
    Мерси много за съвета, направих настройките, но сега в network виждам UPnP и Myihome server + няколко комшийски PC-та, харда на пуканката така и не се показва
    Какво ти казва? Показва ли поне групата?

Tools -> Map Network drive -> \\PCH-A110\share

По дефолт Виста подава юзера, който е логнат на локалния компютър. По-добре на екрана за мапване да цъкнеш на `connect using a different name` и да въведеш '\PCH-A110\nmt' и парола.

Понякога на самбата и трябват 1-2 минути (ако не и повече) за да реагира.

Освен това, провери дали нямаш вече записана парола за това устройство. Процесорчето на PCH е слабо и иска търпение, поне първия път, докато направи връзката. Ако Вистата вече е записала юзера/паролата и ги подава грешно на РСН, той няма да се покаже.

18. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Най-слабата част на "пуканката" - документацията.

Един "user manual" за друго, идентично устройство (със същите вътрешности):
    http://www.jasmineaudio.net/download...EN-M080524.pdf

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 148 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе