Страница 39 от 148 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?

Три седмици след като SEAGATE счупи рекорда за най-голям капацитет на 3.5-инчово устройство, съперникът им Western Digital официално представи първия в света 2 TB твърд диск. Той е част от семейството Caviar Green. Характеризира се с четири 500 GB слоя, 32 MB буфер, SATA 3.0 Gbps интерфейс, дори поддържа технологии като StableTrac, IntelliPower, IntelliSeek и NoTouch рампа, която намалява консумацията на енергия, вибрациите и подобрява надеждността.

Цената на 2TB Caviar Green е $299.

Баракудата пак излиза по езгодна като цена на 1 мб!?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Виждам, че си събрал добра техника /и скъпа/. Защо не помислиш радикално по въпроса. Сега ползваш един 640 GB диск и като знам как се стопява пространството дори и да сложиш 1-1,5ТВ след няколко месеца ще мислиш за по-голям.
    Та идеята ми е да си вземеш един NAS сървър с няколко диска и да забравиш. Оставяш един диск в плеъра за по-тежки файлове и да сваля торент клиента на него, а всичко, което решиш да запазиш за "поколенията" го мяташ на сървъра.

4. Тук е от
    Dec 2008

какво ще да рече това НАС сървър, и препоръчай марка и размер да го проуча веднага... де те споменавам с добро дето казват старите хора...!?

5. Тук е от
    Dec 2008

Поредната дилема!? ебаси мъката... а като се сетя че най-вероятно настройването ще е голяма мъка.... МОЛЯ ЗА ПРЕПОРЪКА

Linksys NAS 200, може да се сложи 2 по 2г !? този обаче няма Еxt 2 3 !?

Или

Netgear ReadyNAS Pro Pioneer Edition тук май са 6 по 1г !?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Netgear са скъпички.
    Може да погледнеш това:
    http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=666

По принцип е хубаво да има и USB вход за директна връзка с плеъра, че така ще разчиташ само на мрежата.

7. Тук е от
    Jan 2009

Ако обмисляш варианта да си вземеш NAS то хубаво би било да той да има:

* Поддръжка на RAID 1 Mirroring и RAID 0 Striping.
    * Пълна съвместимост с Windows и Mac компютри.
    * Поддръжка на Active Directory, Apple Bonjour, TCP/IP, SMB, FTP, HTTP, LDAP.
    * Web достъп до информацията.
    * USB 2.0 порт за добавяне на допълнителен външен твърд диск + 10/100/1000 Gigabit порт. (Тук ще ти трябва и рутер с гигабит портове!)
    * Функция за автоматично включване/изключване.
    * Порт за свързване към UPS.
    * Поддръжка на: Windows® Vista™, Windows® XP, Windows® 2000, Mac OS® X или по-нова.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Fata
    Три седмици след като SEAGATE счупи рекорда за най-голям капацитет на 3.5-инчово устройство, съперникът им Western Digital официално представи първия в света 2 TB твърд диск. Той е част от семейството Caviar Green. Характеризира се с четири 500 GB слоя, 32 MB буфер, SATA 3.0 Gbps интерфейс, дори поддържа технологии като StableTrac, IntelliPower, IntelliSeek и NoTouch рампа, която намалява консумацията на енергия, вибрациите и подобрява надеждността.

Цената на 2TB Caviar Green е $299.

Баракудата пак излиза по езгодна като цена на 1 мб!?
    В момента Сигейт не са разумна покупка. Имат среиозен пробелм с последните модели дискове - много хора в нета се оплакват, че дисковете им са спрели или се разпознават с 0 обем. Пуснаха разни нови фърмуери, първия от които не свърши работа. За сега последния оправя повечето проблемни дискове, но още не е ясно дали всичко е оправено и дали няма да има неприятни изненади за в бъдеще... Рисковано е според мен най-малкото защото може да се наложи да минеш през мъките с блокирането и смяната на фърмуера.

Цитат Първоначално публикувано от Ciki
    Ако обмисляш варианта да си вземеш NAS то хубаво би било да той да има:

* Поддръжка на RAID 1 Mirroring и RAID 0 Striping.
    * Пълна съвместимост с Windows и Mac компютри.
    * Поддръжка на Active Directory, Apple Bonjour, TCP/IP, SMB, FTP, HTTP, LDAP.
    * Web достъп до информацията.
    * USB 2.0 порт за добавяне на допълнителен външен твърд диск + 10/100/1000 Gigabit порт. (Тук ще ти трябва и рутер с гигабит портове!)
    * Функция за автоматично включване/изключване.
    * Порт за свързване към UPS.
    * Поддръжка на: Windows® Vista™, Windows® XP, Windows® 2000, Mac OS® X или по-нова.
    @Ciki - ако можеш да препоръчаш конкретни модели, които отговарят на тези критерии ще е много полезно за всички.

10. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    В момента Сигейт не са разумна покупка. Имат среиозен пробелм с последните модели дискове - много хора в нета се оплакват, че дисковете им са спрели или се разпознават с 0 обем. Пуснаха разни нови фърмуери, първия от които не свърши работа. За сега последния оправя повечето проблемни дискове, но още не е ясно дали всичко е оправено и дали няма да има неприятни изненади за в бъдеще... Рисковано е според мен най-малкото защото може да се наложи да минеш през мъките с блокирането и смяната на фърмуера.

@Ciki - ако можеш да препоръчаш конкретни модели, които отговарят на тези критерии ще е много полезно за всички.
    Не бих искал да се ангажирам с конкретни модели и марки честно казано, защото всеки има вкусове и предпочитания.... пък и парите са си пари все пак....

На примависта се сещам за Бъфало, Линксис, Нетгиър, etc.

Много зависи за какви цели е този NAS.
    Най-ефтиния вариант е да си купи човек една кутия да я наблъска с 2-3-4 колко му трябват терабайта да си пусне един Линукс и съответните сървиси който ще ползва и пей сърце... Разбира се това работи като решение само ако говорим за лични нужди където не е баш толкова фатално ако се скапе някой диск... все пак говорим за Мултимедия

11. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    В момента Сигейт не са разумна покупка. Имат среиозен пробелм с последните модели дискове.....
    Само да допълня ethernall относно SEAGATE. Аз имам два по 500 GB. При проверка на страницата на SEAGATE се оказа, че и двата са с кофти фирмуеър. Този който е на "пуканката" е "Barracuda" и не ми е правил проблем, може би е свързано с Линукс, Ext2\Ext3- нямам идея! Другия е Maxtor DiamondMax 22 в кутия със захранване- взех го през "eBay" и би трябвало да дойде Самсунг, но както и да е. Та въпросният Maxtor постоянно ми даваше грешката "Windows Delayed Write Failed" при трансфер, особено na по- големи файлове. Попрочетох в нета каквото пише за тази грешка, но нищо от указаното не ми помогна. Така и стигнах до страницата на "SEAGATE" и решението за смяна на фирмуеър. Направих го и диска за сега се държи добре.

12. Тук е от
    Dec 2008

аз в момента ползвам един външен LACIE 750г, който е със СИгейт Баракуда и да чукна на дърво е безупречен....
    този на пуканката е WD 640г. и сещо съм доволен...

иначе съм решил който и НАС да избера ще бу забия 2 по 2 тера от новите на WD green и без мирър щото става въпрос за мултимедийни файлове и е по-важен обема прид максималната сигурност!?!?

13. Тук е от
    Dec 2008

общо взето от тези който успях да проверя лично, и са достъпни в БГ, този на Linksys NAS 200 е най-приемлив... 250 лева и ако може да му са тикнат два WD грийн по 2 тера - 450 лева, цалото сървърче ще е 1100 лева, от толкова започват НАС на НЕТГИЪР, ДЛИНК и т.н. това е официалната цена на WD, макар още да ги няма в търговската мрежа!?!?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Ciki
    Най-ефтиния вариант е да си купи човек една кутия да я наблъска с 2-3-4 колко му трябват терабайта да си пусне един Линукс и съответните сървиси който ще ползва и пей сърце... Разбира се това работи като решение само ако говорим за лични нужди където не е баш толкова фатално ако се скапе някой диск... все пак говорим за Мултимедия
    При мен случая е точно такъв - направих си домашен сървър - дъно Гигабайт MA78GM-S2H, A64 X2 4050e, 1G A-Data 800. Това ми излезе 300 кинта като го взимах преди около половин година. Може и по-тънко да се мине. Едно шаси от бракувана кутия взех от едни приятели и имах и едно неизползвано захранване. В момента е с един 750ГБ WD и 2 самсуняка по 1Т. ОС - СуСе 10.3. Ползвам го и като нормален сторидж - на десктопа имам само 2х80ГБ Хитачита в RAID0 колкото за ОС-а и оперативно пространство. При мен просто така или иначе трбваше да се прави сървър за други нужди и така стана идеално - имам си и собствен сайт, форум, блог и уики, а и заобикалям ограниченията, които ми налагат в достъпа до интернет в офиса Иначе NAS-а е по-удобен с оглед на това, че не заема почти никакво място (може да го набуташ в някой гардероб) и не изисква време да го инсталираш, настройваи и поддържаш. Но пък със сървърче имаш много повече възможности ако ти трябват.

16. Тук е от
    Dec 2008

10ks май ще взема едно Linksys NAS 200 и ще помагате с настройките, и тове ще да е!?!?

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Понеже и мен ме зачеса крастата за NAS, изчетох целият интернет (два пъти) и пробвах едно-две неща.

Изводи: всичко което е под 300 лева (без цената на диска) не става. Някои имат собствени възгледи по отношение на файловата система, някои имат връзка към външния свят само по мрежата, някои са прекалено шумни, всички са бавни и бъгави. Всички имат проблеми с торентите, щото това е допълнителна функция и е само с маркетингови цели.

По-скъпите имат стабилни самба, фтп, АV сървер и други полезни глезотии. То и евтините имат, но просто не вършат работа щото са им слаби процесорчетата.

За мен оптимално за ползване с пуканката (това не съм го пробвал, но изчетох всичко по форумите и по сайтовете) е Buffalo Link Station Live. Но струва 535 лева с 1 ТВ. Не, благодаря.

Ако разбираш от Линукс и ти е интересно да бърникаш, тогава варианти много. Освен конфигурируеми NAS, вече има даже и рутери на които можеш да правиш каквото си искаш - да им вържеш външен диск със самба и истински торент клиент. Примерно тук: http://wl500g.info

Ако не разбираш, едно старо Windows ПС сложено в килера върши по-добра работа за много по-малко пари и е много по гъвкаво и скалируемо според това какво ти трябва.

18. Тук е от
    Dec 2008

нещото което най-много ме притеснява в Линксиса е " Fat/Fat32/NTFS read only" имам усещането че ще бера ядове с разпознаваемостта !?!?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 148 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе