с какво най-добре да конвентирам субтитирите!?
с какво най-добре да конвентирам субтитирите!?
десен бутон върху иконката SMP8634 Share (Pch-a110) и ми иска парола и име,малко помощ моля
Ако се вгледаш в картинката (поне в тази част която се вижда) натоварването изобщо не е голямо. При мен 8-10 торента с общ трафик над 2.5 МБ/сек изобщо не забавят интерфейса.Първоначално публикувано от lazarus18
Esper: Remote GUI как работи? И той ли се бави? Трансмисията 1.50 ли е или 1.51? 1.50 имаше проблем с използването на CPU. Ако е 1.50, използвай Community Installer-a и сложе 1.51.
Струва ми се, че по-скоро има нещо в конфигурацията на мрежата.
Esper, дай малко повече информация - топология, маски и т.н настройки. Колкото и да изглежда невероятно, една мрежа може да работи и с някоя дефектна двойка на кабела или лош контакт, просто ще се мъчи непрекъснато. Каква е скоростта на трансфер на файлове? Постоянна ли е, или скача нагоре-надолу?
ime - nmtПървоначално публикувано от dilyn
password - 1234
а получисе,благодаря на всички(LAZARUS)
Ей много разбира тоя човек,добре че има такива като него да помагат на такива не нищо незнаещи като мен
Поклон!!!!
То аз пак ще се изкажа не по темата, но все пак има нещо общо с пуканката...
През уикенда тормозих една мрежова кутия - Raidsonic IB-NAS4210-B. Не става за работа с РСН. Причината е само една - вграденият медиа сървер (Twonky Media server, 30 дни триал) официално не се поддържа от производителя. Т.е., даже и да си го купите (~30 евро) ще си останете вечно с вградената версия 4.4.1 която на всичко отгоре не можах да накарам да види .mkv файлове и video_ts директории.
Иначе, другите функции (торента не съм го пробвал, щото и така знам, че е пълна скръб) са добре направени и лесно конфигурируеми. Самбата тръгна от воле, при около 10-12 Мбит/сек към пуканката няма никакви проблеми (не съм я пробвал с по-голям бит рейт), трансфера по NFS нещо се запъна - насича, но не съм задълбавал за да разбера защо. FTP-то също не създаде никакви проблеми. По дефиниция NAS-а е с 1Gbit LAN, но в момента е включен на 100 Мбит и прави 6.5-7.0 МБ/сек. от/към компютъра, около 3.6-3.7 МБ/сек към пуканката. Ако имам време, утре ще го вържа в къщи да видим как ще се държи на 1Gbit.
Най-важното - партишъна за данни се форматира в NTFS! (системният е ext3) и е видим през USB без никакви драйвери. Може да се форматира и като ext3, че даже и като FAT32.
Направо имаш по напитка от мен - проработи мамка му и прасе!Първоначално публикувано от Tougi
Обаче аз издържах само до http - след това му боцнах една клавиатура и стана доста по-бързо
И аз мисля, че не съм му скъсал трътката от работа - когато се мотае, естествено не плейва.Първоначално публикувано от Tougi
А иначе се мотае(ше?) и с уеб интерфейса и с клиента.
Gaya интерфейса току що го добавих, така че ще видим в бъдеще.
Оказа се, че версията на единия е била 1.50
Преди малко го Ъпдейтнах към 1.51.
Ето какво прави в момента и торент клиента няма нито един от дефектите, за които писах по-горе:
Просто хвърчи - не дава да се барне!!!
Това за единия.
Другия, този от който са скриншотите от предишните ми постове доколкото виждам от собствения си скриншот си е с 1.51 - пише го долу в ляво на GUI клиента.
Там обаче работата с мрежата е по-сложна.
Както се вижда, той в момента ми е отдалечен.
Намира се зад един скапан MikroTIK рутер и NAT през него.
Пренасочил съм порта на трансмишина (9091) към порт 8088 на външния адрес (172.16.20.89).
До този адрес стигам през друг NAT - този зад който съм в момента и като за капак - още няколко чисти рутинга.
Бих се усъмнил в тази относително сложна структура, обаче доколкото си спомням, затруднената работа с трансмишъна я имам и когато съм в офиса - тоест съм в съседния на пуканката порт на суича.
За последните неща не съм сигурен - утре ще проверя пак и ще кажа със сигурност.
Благодаря на всички писали - ако не друго, поне успях да си добава скапания Gaya интерфейс.
Да не говорим, че до сега и не предполагах за наличието на Community Software Installer![]()
това наистна изглежда мн.добро![]()
Това си е Popcorn Hour A110 в друга кутия с четец за карти, малко повече памет /излишно според доста хора/ и допълнителен коаксиален изход.Първоначално публикувано от hihimor
Разчитат на софтуера на PCH и струва малко повече. На външен вид е също толкова нескопосано.
Значи, работата все пак е най-вероятно в качеството на кабела, дупката на суича, или нещо подобно. Не че има нещо общо с веб-интерфейса, ама пренасочил ли си порт 51413 в MikroTik-a?Първоначално публикувано от Esper
P.S. Не е добра идея да си пишеш IP-тата и портовете по форумите - трансмишъна няма парола и може да осъмнеш с изтрити торенти и/или обемиста гей-садо-мазо колекция
Я вземи си редактирай писаното по-горе.![]()
Май не... Само менидж порта - 9091Първоначално публикувано от Tougi
За какво ми е порт 51413?
Всъщност ще питам гугъл по-късно
Колкото до секюритито... Мерси за предупреждението, ама адресите за света са през NAT.
За това, което е публично в рамките на мрежата ми мислех да му слагам правила от къде може да се достъпва но прецених, че ще ми счупят дедовия и да влязат в тази пуканка
Предвидена е да стои в кръчма и е на посочения адрес само временно, докато я напълня с... кръчмарска музика
Така, че е в maintenance както се казва и секюритито не ми е приоритет.
http://www.office1.bg/%CE%F4%E8%F1+%...173000020.htmlима и по евтин вариант????Някаква информация,моля
![]()