Да Ви припомня, че темата е за Popcorn !Първоначално публикувано от lepetrov
Да Ви припомня, че темата е за Popcorn !Първоначално публикувано от lepetrov
Поредния външен диск с елементарни видео функции. Изобщо не е алтернатива на Popcorn-a.Първоначално публикувано от lepetrov
А! Това е интересен въпрос. Абстрахирайки се от цената, кое според теб е истинска алтернатива на popcorn-a? Имам предвид технически възможности, гъвкавост и т.н. Поне в поддръжката за сега нямат равни.Първоначално публикувано от lazarus18
Разните клонове на пуканката ги отминаваме ако не с презрение, то поне с пренебрежение
P.S. Появил се е и руски вариант: http://popcorntv.ru/
Не разбрах от поста ти одобряваш или не мнението на лазарус! И одобряваш или не пуканакатаПървоначално публикувано от Tougi
. Доста двузначно изказване.
![]()
Абстрахирайки се от цената най-добрата алтернатива са моделите на Tvix и този модел на Dune.Първоначално публикувано от Tougi
Иначе в ценовия клас на Popcorn-a има няколко други NMT плеъра, за които чета добри отзиви - Egreat, Kalboer, HDX.
Разбира се, че съм съгласен с него. От това което съм чел за този "външен диск", той не може да стъпи и на малкото пръстче на пуканкатаПървоначално публикувано от elcos
![]()
Здравейте, от вчера вече притежавам Popcornhour 110. Когато се опитах да свържа Hdmi кабела към телевизора даде на късо и присветна. Слава на Господ нито едно от устройствата, които бяха включени в разклонителя не се повреди, а имаше много по-скъп лаптоп и усилвател. Единствено кабела на разклонителя почерня в единият край. И телевизора, и Popcorn-a бяха включени когато се опитах да ги свържа. Може би това ми беше грешката? Четох няколко теми в интернет че не трябвало да се свързват, когато и двете устройства работят, но това вече при свършен факт. Възможно ли е също така нещо да е дефектирала ел. инсталацията и затова да е направило този проблем? Също така телевизора беше включен към един разклонител, а пуканката в друг който обаче е свързан към първият. След случката свързах пуканката към друг hdmi порт на телевизора със друг кабел, свързах към контакта и включих телевизора и пуканката - работеха без проблем.
Също така купих един харддиск за който http://www.networkedmediatank.com/sh...id=7735&page=1 пише, че не се подържа, но въпреки това диска работи, дори си записах няколко филмчета на него.Какво мислите за този проблем който се получи при свързването, къде според вас може да е причината?
Разни вариянти на Пуканката!?
http://www.hdland.fr/boutique_us/lis...?code_lg=lg_us
Лош контакт и липса на заземяване (зануляване). Провери си контактите и удължителите дали няма хлабав проводник (най вече земя или нула). Провери напрежението между корпуса на телевизора и зануляващата клема в контакта.Първоначално публикувано от night_dog
Проблемът може да бъде и в кабелната телевизия. Никога не можеш да бъдеш сигурен, че съседът не ти пуска 220 волта по ширмовката на коаксиалния кабел. А за утечните токове да не говорим... Телевизорът не е с "Шуко" контакт, нали?
Благодаря за отговорите!Първоначално публикувано от hristobotev
Първоначално публикувано от lazarus18
Аз все още не мога да се прeборя с досадното мотаене на трансмишъна при едната ми пуканка...
Смених и кабела, и дупката на суича - не и не
Всъщност няма никакъв проблем с мрежата в този случай.
И през уеб интерфейса, и през GUI много бавно се случват нещата.
Самото устройство се държи точно като да е много натоварено.
Прави ми впечатление, че устройството загрява много повече от другото.
Въпросното устройство за разлика от другото (нормално работещо вече след смяната на версията на трансмишъна) е с 3,5'' диск.
Горния капак е значително по-топъл от страната, където контактува с процероса отколкото в другата част, където е диска.
Като казвам, че грее имам предвид загряване дори когато не плейва.
Всъщност проблемния дивайс в момента изобщо няма досег с монитор - само седи и точи файлове...
Не съм мерил температурата но е приблизително около 30градуса.
Нормално работещото устройство е значително, значително по-хладно навсякъде.
Дали има вероятност да не се харесва с диска?
Диска е WD10EADS и според HDD Compatibility List би трябвало да е ОК за целта.
Или може би да направя една преинициализациа на системата?
Нормално е капака да е нагрят. Радиатора опира в него точно с цел охлаждане. Даже температурата може и да е над 40-50 градуса. Това не му е проблема. Също е нормално, че модела с 2,5 инчов диск работи по-хладно.
Опитай се да ги размениш и да видиш дали пак така работят.
Нали си спрял всичко излишно във NMT Apps?
Esper: Моят диск е същият, даже не е зелен, а черен, и по документация грее повече.
Щом бавенето не е от мрежата, свали си това utility: http://www.networkedmediatank.com/an...nts.php?aid=17 и и сканирай служебният дял (не го пише, ама след всяка операция натискай "return" за да се върнеш в менюто.
Ако и това не помогне - преинсталация (без форматиране, разбира се). Ограничил ли си скоростта на теглене? Колко активни торента имаш? Изключил ли си Casgle и Myihome?
Ами мен не ме притеснява, че загрява.Първоначално публикувано от lazarus18
Странно ми е че загрява значително повече, и то от процесора и то не докато плейва а докато сваля торенти.
Бих се съгласил, че е нормално пуканката с 2.5'' диск да загрява по-малко от тази с 3.5'' ама последната освен че загрява се прави и на ужасно заета...
Прави го и при 3-4 активни.Първоначално публикувано от Tougi
В момента са повече но не виждам разлика в реакцията на торент клиента.
Скоростта е ограничена но от шейпър а не от пуканката - 8-9 Мбит/сек максимум правя.
Casgle, Myihome и вградения торент клиент са спрени.
Изобщо всичко излишно.
Ето сега например гледам този филм (1080p/30 GB) и въпреки това няма никакви проблеми с плейването нито пък е заграл повече, отколкото само при даунлоад...
А в същото време осемте мегабита продължава да си ги прави...
Хахва работа, май много му се задълбочавам на пакетчето с пуканки...
Всъщност като се замисля, с това, за което е направено - да плейва - няма никакви проблеми
Голям праз, че се мотае торент клиента...
Благодаря и на двамата - ще направя каквото казвате пък ако се оправи - ОК.
Ако не - да грее - ще им кажа само да не си държат ракията отгоре - нали ще пътува за кръчма![]()
Бихте ли ми помогнали с инсталацията на хард диска в пуканката. Днес получих чисто нов А-110 и съответно си купих 3.5 инчов ХДД WD 640 GB SATA2. След като го инсталирах, с ужас установих, че трябва и захранване, но в комплекта на пуканката и на харда няма такъв кабел. Кжете ми какво да търся в магазина следващия път, как се казва точно този кабел? В пуканката слота за захранването е с 10 (два реда по пет)пина, а на харда с 8 (два реда по четири) пина. Какъв кабел да търся?
Поздрави !