Интересува ме дали на мястото на MyHome мога да ползвам SFU
Интересува ме дали на мястото на MyHome мога да ползвам SFU
Исам да попитам дали няма по добра програма от MyHome
По-добра и лесна за стриймване от MyIhome няма. Единствено с програмите за NFS връзка ДВД филмите работят по-добре, но много по-лесно е да се ползва стандартната SMB връзка.
Благодаря lazarus18! сега мога да зареждам торенти от разстояние
Microsoft Windows Services for UNIX (SFU) - може,но има някои настройки,докато при myHome e много улеснено всичко.Единствения недостатък на myHome e че не работи с DVD и ISO.С NFS работи всичко.Интересува ме дали на мястото на MyHome мога да ползвам SFU
Tези настройки многоли са сложни?
Ако спазваш упътването (ръководството),ще се оправиш.Настройките се правят еднократно и след това докато не се наложи преинсталация на Wina нищо не се пипа.Първоначално публикувано от dilyn
Имам въпрос - какво е това Colour space в настройките на пуканката?
Това е опция да определиш дали да подава Full RGB сигнал или Limited. Във видеото за черно се приема черно със стойност 16, а не 0. За бяло е 235, а не 255. Ако телевизора може да приема Full RGB /0-255/ е добре да се зададе така, но е важно и какво се пуска да се гледа и как е записано.
HELP
От скоро имам PCH A110 и като цяло съм доволен, но им 2 проблема..предполагам че е нещо елементарно, но :
- не мога да свалям торенти. в менюто за настройки торент сървъра е в сиво и не може да се стартира (останалите са ок)
бтв използвам usb wireless adaptor tp-link и нета и услугите си работят, но като избера някой торент за ДЛ и получавам съобщ. че торент сървъра не е включен.
възможно ли е да не съм инсталирал правилно вградения хард диск?
- от лаптопа виждам пуканката в мрежата и мога да отварям и да плейвам файлове от нея, но не мога да качвам на нея файлове - достъпа е забранен..
Предварително 10х!
При мен пуканката се свърза с рутера с кръстосан кабел. Пиша го за тези които им предстоои да си копуват кабел. Не казвам че с прав кабел не става. И при вас ли като гледаш филм натиснеш бавно на зад не става нишо. И при вас ли е така и с новия фървайер оправено ли е това. Откъде да издърпам NFS. Инсталирах на ПС myHome server но ДВД не тръгват от ПС.
Кажи точно как си сложил диска?Първоначално публикувано от redbul
Нали знаеш, че за да го ползваш е нужно форматирането да стане от самия плеър в ext3 файлова система? Това значи, че ако имаш информация на диска ще се изтрие. След форматирането плеъра си копира NMT приложенията и чак тогава имаш торент клиент, ftp server, nfs server и тн.
npb, при mkv файлове не може да се пръвърта на кадър назад. Може да ползваш стрелка назад и да връщаш с по 30 сек, с Time Seek да зададеш точен момент от филма или с бутоните 1,2,3,4.... да отидеш на съответния процент от филма - 10, 20, 30, 40%...
Така че вариант бол.
за SFU трябвали да имам твърд диск в пуканката?????
Може и от браузър както казва lazarus18, обаче, remote GUI - http://code.google.com/p/transmisson-remote-gui/ е много по-добра. Нали знаеш, че ако имаш статичен външен адрес, можеш да пренасочиш порта и да имаш достъп и отвън? Един съвет: в този случай като външен използвай някой друг (различен от вътрешния) порт, торента няма парола...Първоначално публикувано от sitro
Зависи какво искаш да направиш. Ако искаш чрез NFS да плейваш филми от компютъра не е нужно да имаш диск. Поне така си мисля де.Първоначално публикувано от dilyn
Иначе ако искаш да виждаш диска на плеъра ор компютъра определено трябва да имаш диск![]()