Нямам представа. Аз не ползвам гигабитова мрежа, не и не виждам смисъл - то неговата мрежова карта е 100Мбита. При мен NFS си работи без грижи.
Нямам представа. Аз не ползвам гигабитова мрежа, не и не виждам смисъл - то неговата мрежова карта е 100Мбита. При мен NFS си работи без грижи.
Този NFS чрез допълнителен софтуер на Windows-а ли се подкарва ?![]()
За да се ползва NFS връзка е необходимо да има инсталиран NFS server на компютъра.Първоначално публикувано от kbch
Бих препоръчал да се ползва haneWIN.
Здравейте, силно се заинтригувах от тази "Пукакнка", само не мога да разбера дали просвирва .flac и .ape файлове?
Плеъра поддържа flac, но не и аре. Доколкото ми е известно възпроизвеждането на .аре формат изисква доста по-голяма процесорна мощ отколкото притежава Popcorn Hour.
или...може да се използва това: http://www.buy.com/prod/wd-tv-hd-med...209975073.html
производство на Western Digital
формати:
MPEG 1/2/4, WMV9, AVI (MPEG4,Xvid, AVC), H.264, MKV, MOV (MPEG4, H264), JPEG, GIF, TIFF, BMP, PNG
MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA
Full HD 1080p video playback and navigation
и струва само 129 долара!
май това е по-добрата алтернатива...
а, ето и още едно http://www.conceptronic.net/site/des...HDMA&subid=555
Play all popular digital media formats like XviD, WMV9, MOV, MKV, H.264, MPEG 1/2/4, JPEG, MP3, WMA, AVI, SVCD, VCD, IFO (DVD navigation) and VOB
Supports playback up to 1080p Full HD resolution
http://www.hardware.info/en-US/produ...layer_Gigabit/
Макар на пръв поглед тези устройства да изглеждат интересни не ми струва, че могат да се конкурират с Popcorn Hour или другите NMT устройства.
Първото на WD изобщо не го намирам в сайта им и единственото място където пише, че поддържа MKV е в посочения сайт. Отделно няма никакви мрежови възможности и трябва да се разчита само на външен твърд диск, няма вграден торент, не пише да поддържа субтитри на кирилица и още куп други екстри.
Другото на Conceptronic изглеждаше обещаващо като излезна, но все още софтуера им е на ниво бета версии и ги чака много работа преди да стане стабилен продукт.
Някой знае ли защо ДВД субтитрите, които не са оригинални не се появяват (имам предвид ДВД-та сваляни от торенти и т.н.)
Какво разбираш под неоригинални субтитри? Такива, които не са вписани в менюто и са добавяни допълнително ли?
а ето и обзор на това устройство: http://maddhat.com/?p=31Първоначално публикувано от hihimor
Мерси за ревюто! Определено беше много интересно да се прочете. Нека да направя някой изводи от ревюто.
Явно става дума за устройство на първо място от реномирана марка, с добър дизайн, качествено изпълнение - съдейки по снимките и отлична цена.
Все пак - бих ли го купил?
Отговора ми е НЕ! Въпреки страхотната цена (дано и в България може да се намери на такава) от опита който имам плеъри от този сорт трябва да се справят с голямо количество различни кодеци, филтри контейнери ...
Така че при този вид у-ва софтуерната поддръжка не е просто важна - тя е ВСИЧКО. Без нея плеъра става само за украса. NMT плеърите именно в този си аспект са много сериозно поддържани - на около 2 месеца излиза нов фърмуер! Не знам дали WD ще поддържат толкова добре у-вото - може би да, но може и не. Ако поддръката не е сериозна това означава че устройството е хвърлени пари на вятъра. Не е сигурно и дали толкова голяма компания ще се вслушва в желанията на клиентите, както е ситуацията с NMT.
Освен това не е ясно как се справя устройството със субтитрите и най - вече няма LAN порт. Няма SATA /ATA port. Има само 2 USB porta. Това означава че :
Няма начин за стриим от компютър, INternet или друг източник . И не е ясно дали ще има. Възможно е с някакакъв USB - Wireless адаптер, но за тази цена не ми се вярва да се включи тази възможност.
Не могат да се инсталират приложения поради невъзможността да се закачи вътрешен диск. Възможно е да се използва mass storage протокола но не е ясно дали ще включва подобна възможноста. Все пак няма начин да си пусна торент клиента и Samba share на това у -во по никакъв начин
Изобщо - накратко евтино у - во с чудесен дизайн и качествено изпълнение, но все още много рисково да се купува поради факта че не е ясно каква ще е поддръжката и с доста по ограничени възможности за свързване.
Бих препоръчал на потенциалните купувачи на плеър от този сорт - да изчакат да видят каква ще е поддръжката и дали ще им върши работа или да се насочат към по-скъпо, но със сигурност работещо решение базирано на NMT!![]()
Съвсем логично е щом един производител на твърди дискове пуска такъв тъп устройство е да го направи да работи само с външни дискове.
Това обаче ограничава значително възможностите му. Просто си представям как би трябвало да се ползва - свалящ всеки филм, записваш го на външния диск, закачаш диска към плеъра, гледаш филма и после пак отначало.
При всички останали медия стриймъри имаш възможност освен външен диск и вграден диск. По кабел или безжично вече получаваш достъп до други компютри в мрежата си както и до NAS сървър ако имаш. ТОва ти дава свобода да черпиш информация от поне 2-3 различни локации. Да не говорим за торент функцията им.
Първоначално публикувано от popcornhour
Всичко е ОК! Грешката е моя, както можеше да се очаква!
Да, обикновено ние грешим, а не машините/компютрите.Първоначално публикувано от aats0123