откакто сложих последните 2 фирма и ми се оправи звука които не искаше да тръгне при няколко филма.също имах един филм които не тръгва въобще сега и тои тръгна дори сега мисля че и с блуреиките нямам проблем и не насичат.![]()
![]()
![]()
откакто сложих последните 2 фирма и ми се оправи звука които не искаше да тръгне при няколко филма.също имах един филм които не тръгва въобще сега и тои тръгна дори сега мисля че и с блуреиките нямам проблем и не насичат.![]()
![]()
![]()
Здравейте Всички,
Харесал съм си го WD TV Live (оттук http://plesio.bg/media-players-c-699...-p-280971.html) и май него ще си взема в крайна сметка.
Все пак искам да попитам дали някой има опит със средата в която мисля да поставя player-а.
Имам router на 100 Mbps (Linksys WRT54G http://homesupport.cisco.com/en-us/wireless/lbc/WRT54G),
и ще си взема тия дни един NAS ( например Buffalo 2.0ТB LinkStation Pro http://www.gate-bg.com/index.php?lan...scid=83&id=619)
Смятам да забия NAS-а с кабел в рутера, освен това и WD Live player-а също с кабел в рутера и се надявам че ще сработи ОК.
Въпроса ми е дали има някой опит с подобни инсталации?
Дали е имал проблеми при play-ване примерно на 1080p или въобще при някакви по изискващи bandwidth медиа формати?
Най вече от гледна точка на скорости, дали насича заради малък bandwith или някакви проблеми със локалната мрежа да е имало.
Още повече че аз смятам да ползвам NAS-а и като торент клиент (т.е. да използвам неговия а не на някое PC), и си мисля че може да има проблеми ако прекалено много кънекции от торренти се отворят към NAS-а, мисля си че големия брой IO операции в секунда може да се бърка при плейбек. От друга страна NAS-овете би трябвало да са проектирани така че да се справят точно с голям брой потребители по едно и също време...
Споделете моля, някой има ли опит с подобна инсталация?
Здравей,
Аз съм със същия WD live tv и съм много доволен.
Ползвам подобен по нисък от Бъфалото NAS, вързани през рутер.
При гледане на HD филми (около 30 ГБ)понекога имам насичане, но главно при интензивна работа на Hard Diska на NAS. При мен работи на 5400 и предполагам може да е затова.
При гледане на същия филм от External HDD закачен директно на плейъра нямам насичане.
Затова свалям HD филмите директно на него.
Firmware е на BRAD.
Поздрави
pif22, мерси за отговора.
Значи няма какво да му мисля повече, много скоро ще ходя да си го взимам.
Защо ти плеър + NAS? Проблеми с гледане по мрежата си има. Някои тежки файлове ще ти насичат и проблема не е от по-бавния диск на NAS.
Защо са ти две отделни устройства, като може да минеш с едно.
Сега ще изръсиш над 700 лв за евтин плеър, NAS и 2ТВ диск. Със Popcorn Hour A-200+2TB диск в него получаваш същото за 100 лв по-малко и всичко ти е на едно. Плеъра си има хубав торент клиент, ftp, samba, nfs и почти всичко, което ще ползваш от NAS сървъра. Да не говорим колко по-добър плеър получаваш като цяло.
lazarus18,
ех сега как ме разубеди
Бтв, точно 700 лв излиза
бъфалото + 2ТБ диск (той си идва "преинсталиран" и е включен в цената на NAS-а)
и 200 лв WD TV live.
Освен това NAS-а си мисля да го ползвам и като сторидж за други ПЦта, лаптопи най вече.
А доколкото знам попкорна няма да се справи особено добре като дедикейтнат сторидж, да го наречем, все пак идеята му е да си е плеър най вече.
Смяташ ли че попкорна ще е ОК като му нахакам да сваля 5 торента, междувременно ъплоадва 50 и плейва нещо full HD.
От друга страна наистина на сториджа мисля да държа най вече контент от който плеъра ще се възползва, видео, картинки, музика...
може би само малко документи, програми...
Има и друго, аз съм се наканил вече да си ги взимам тия неща, а разбрах че имало някви проблеми с A200 и сега щяло да излиза A210. Обаче чак декември, докато дойде до БГ ще е сигурно януари, февруари, знае ли човек...
Наистина ли смяташ че A200 + вътрешен хард + чакането за А210 си заслужава много повече от WD TV Live + NAS?
Ако акцента ти е на плеъра, то вземи А-200/210. Ако е върху NAS си вземи А-200/210 + NAS
Чак с 50 задачи няма да се оправи торента на попкорна, но и тоя NAS ще се задъха. Аз общо взето свалям по 2-3 и се сийдват 9-10. През това време си гледам нормално ако огранича скоростта на сваляне до 2МВ да кажем.
Ти ако мислиш, че този NAS ще поеме торентите, за които говориш и успоредно да четеш от него 1080р, се лъжеш.
Ако не ти трябва NAS, можеш да вземеш WD live+ 2 GB WD Mybook = 466лв
Ако имаш още ПЦ-та в мрежата и необходимост от споделен сторидж
NAS е предимство.
A200 e супер плейър, но като цена/екстри WD live е по изгоден(по мое мнение)
lazarus18,
да малко прекалих може би с 50 торента.
Ясно е че ако искам да гледам като хората full hd по мрежата най-вероятно ще спра торента като цяло, не само да го огранича.
Като цяло ми трябва плеър и "мрежов хард" така че NAS-а е по добрия избор в моя случай си мисля.
pif22,
наистина и аз не мога да разбера защо попкорна е 2х цената на WDто. Едва ли може 2х нещата които WDто ги може.
Ако говорим за кой "по-добре плейва", и 2те са с почти еднакви процесори.
WDто е със Sigma 8655 500Mhz, а попкорна Sigma SMP8643 667MHz, на мен ми звучат почти еднакво.
В крайна сметка какво толкова ще може да плейва А200 повече от WDто?
Ами плейва всичко това, което не плейва WD. Не е толкова рядко някой файл да не тръгне.
То и трабанта е по-изгоден като цена/екстри от Майбах, но едва ли някой се чуди кой е по-добрата кола.Първоначално публикувано от pif22
С монтиран диск А-200 си е пълноценен NAS+много добър плеър. Единствено му липсват допълнителни настройки за контрол на достъпа.
Разликите в процесорите е огромна. А-200 направо хвърчи със супер тежки файлове. След него ако пипнеш друг плеър имаш чувството, че си се върнал QuadCore на 486.
Lazarus както винаги е прав, ако имаш имаш възможности- взимаш А200.
По бърз/нов процесор винаги е плюс. За момента не съм имал проблеми с плейването на всякакви формати(доста филми гледам)
Единствено съм забелязал при един blueray свален от торент имах проблем със звука(може би беше от самия рип).
Може би изхождам от това че имам и KISS-DP600, за който преди няколко години дадох към 1200лв, а сега с излизането
на новите ХД формати от него гледам само записани ДВДта и обикновенни рипове
Може би затова реших да взема по евтин плеър сега, след някоя и друга година
кой знае какви формати ще излезат и процесорите и на Попкорна и на ВД няма да ги плейват и пак ъпгрейд с нов модел
успех с покупката!
pif22,
мале това е супер гадно, 1200 лв и после събира прах.
Аз затова и мисля да се спра на WD + NAS, в крайна сметка ако се окаже че е толкова зле WDто (което всъщност съм далеч от мисълта че ще се случи) ще ги прежаля 200 лв, докато 400 лв са доста по сериозна сума.
Все пак от всичките ревюта които съм изчел и всички мнения на приятели, колеги и т.н. си правя извод че WDто ще ми върши идеално работа за плейване на mkv-та, mp3-ки, FLAC-ове и YouTube. Ако има проблеми със стари avi-та, има си конвертори разни които ще помогнат.
А NAS-а си е NAS - трябва ми така или наче за споделен между няколко компютъра сторидж. Не мога да си представя че който и да е плеър (било то дори и попкорн) ще се справя по добре с много юзъри, торенти и въобще натоварване от направен точно за целта NAS.
lazarus,
напълно съм съгласен с теб че попкорна най-вероятно е решението тип "купуваш и забравяш". Предполагам, че в момента просто съотношението цена/качество на WDто ми се струва доста по примамливо. Все пак за 1ви път ще си купувам HD плеър, един вид ще пробвам дали ще ме кефи и ще ми върши работа.
Отделно че и предпочитам ако ще купувам попкорн да е А210, а нещо не ми се чака незнайно колко време.
pif22, lazarus,
Много ви благодаря за мненията. Мисля че ми помогнахте доста в избора.
Ще гледам тия дни да се сдобия с WDто и NAS-a, и обещавам да се върна и напиша какви са ми впечатленията в последствие.
Аз не се опитвам да споря кой е по-добрия плеър, то е ясно. WD е добра машинка за парите си. Ако избираше само плеър и не ти се даваха пари щях да ти препоръчам WDTV. Както съм го и правил на много мои познати и тук във форума.
Въпроса е, че ти избираш комбинация, която е по-скъпа и по-лоша. Избора ти е нелогичен и явно се определя от нетърпеливостта ти.
Т.е. твоят съвет все още е попкорн А200 със НАС.
Или все още смяташ че няма смисъл от НАС а само от А200 със вграден хард?
Точно това ти казвам - А-200/210+твърд диск е пълноценен NAS. Освен това е и пълноценен външен диск, който може да занесеш където си искаш и включиш към USB. Просто NAS-а ти е излишен в този случай и спестяваш стотина лева, а получаваш по-добър плеър.
Да не забравяме, че е и много добър плеър.