до сега го пробвах и установих ,че има ефект при възпроизвеждането на МКВ 1080 .на моменти преди ъпдейта се получаваше едно лагване и звука изчеаваше ,а сега го няма.Първоначално публикувано от zaks
до сега го пробвах и установих ,че има ефект при възпроизвеждането на МКВ 1080 .на моменти преди ъпдейта се получаваше едно лагване и звука изчеаваше ,а сега го няма.Първоначално публикувано от zaks
Купих си нов ХДД SEAGATE - ST310005EXD101-RK HD EXT DT 1TB USB,обаче без книжка,опътване...защото беше последен и изложен като мостра.На старият ХДД си имам копче да го пускам и спирам а този няма.Предполагам,че трябва да се гаси като дърпам трансформаторчето от тока или си има опция стенд-бай което аз предполагам без да си гаси...Ако някой знае да каже.
Качих си новият FIRMWARE PRE_RELEASE 1.02.08 и е по добър от седмицата.
Toва е което намерих за Сигейт-а
http://translate.google.bg/translate...3Dbg%26tl%3Den
Я ми кажи как се държи WDHDTV-то свключен HDD-1 ТВ че и аз мисля да си взема такъв но четъх някаде из форума че товари WD-тала .
Mисля,че не го товори и ако го товори е колкото 500гбпоне аз не виждам разлика.
До колко разбрах харда може да си е постоянно свързан към мрежата,като не се използвам авоматично минава след 15 мин в стенд-бай режим.
Аз с хард на Western Digital 320GB, който се захранва през USB. Всеки път когато гледам нещо с плеъра и после трябва да го изключвам от контакта за да се изключи и харда.Ако му дам от дистанционното да го изключи спира да се върти,но остава да свети. Това единствено не ми харесва,че не може с дистанционното да се изключи и плеъра и харда.То и самия плеър остава включен след като го спеш с дистанционоото,просто само спират да светят диодите отпред.
Някой с подобен хард намерил ли е по добро решение за изключването му
За сега не.Когато го вържа на компа ако не извършва някаква дейност харда светодода мига,но не плеъра като го изгасвам от дистанионното на плеъра диодите гаснат,но на харда светодиода не мига,което предполагам не е минал в стенд-бай режим.На другият ден като пипна харда е студен,но плетра е топличък,което оди до мисълта,че си работи независиму,че диодите не светът.
Днес очаквам да ми го доставят от Попкорн. Имам един малко тъп въпрос - предполагам, ако сте с външен диск, естествено задължително трябва да се форматира в NTFS ( заради по-големите файлове и т.н.). А как трябва да се форматира USB флаш ( 16 GB ), ако се ползва вместо външен хард - също в NTFS ли? Извинявам се - току що си отговорих сам... Погледнах опциите в ъв формат менюто на една 8 гигабайтова флашка току-що - има форматиране само във FAT 32. Оттук следва втори тъп въпрос - това означава ли, че на USB не може да се качват филми, по-големи от 4 ГБ?
Благодарение на помощта на PROTEL се оправих с NTFS-а. Благодаря!
Здравейте,
днес се сдобих с въпросното устройство, като цяло съм много доволен. Първите ми впечатления са повече от добри. Инсталирах безпроблемно новият фърмуеър 1.02.07 и не виждам проблеми. Не ми харесва лекото насичане на картината при 1920/1080р при движение , което при Blu ray плейъра го няма, има и леко по- лоша картина дори при плейване на исо Blu ray от 43Gb, както и лоша разработка в тъмните части и не така плавни преходи. За парите си все пак е перфектно решение, като се има предвид, че Blu Ray плейъра ми излезе 1500 лв. , а дисковете са по 40-50 лв. Само не разбрах как да пусна субтитрите на исо Blu ray дискове , които със сигурност имат субтитри, но WD TV ми дава като отида в options, че нямат. Някакъв съвет ?
Звука е ОК, свързах WD TV с ресийвъра с оптиката и DTS индикатора сработва, звука е на много добро ниво.
Много съм доволен от WD - то, обаче някой би ли могъл да ми каже как да сменя фона?
Всички, които имат проблем с насичане да си поиграят с режимите на output. Auto не винаги е оптималният вариант.Първоначално публикувано от praetorianphoto
Не бих го нарекъл проблем, просто това са възможностите на устройството. Говоря за възпроизвеждане на 40Гб блу рей диск. Насичането е едва забележимо , но е факт и повечето хора едва ли ще му обърнат внимание. Опитах 1080р 60Хц и 1080р 24 но няма разлика, просто явно битрейта е голям. С MKV сигурно няма проблеми. Доволен съм.
Снощи си поиграх с новия ми WDTV и мога да кажа, че съм доволен.Забол съм му един външен хард Тошиба 640 GB 3.5 инча със собствено захранване и бутон за включване/изключване. Естествено, по закона за всеобщата гадост, първия филм, който качих, се оказа с проблеми - на определени места започваше яко насичане/забавяне на картината с изчезване на звука - 1080p mkv. Доста се притесних, но като установих, че това се повтаря само на едни и същи сцени, и за проба пуснах същия филм на компютъра, където имаше същите проблеми, се успокоих. Звук съм пуснал през оптика към ресивер 6.1 - 6х100 W с големи колони и качеството е повече от добро. Първоначалното индексиране от плейъра, след като бях качил на харда за проба 30-40 гигабайта - музика във флак и wave формат, 2 филма и стотина снимки, премина удивително бързо - за по-малко от минута и то при включена медийна библиотека. Плейърът беше с фърмуер 1.02.01 и първата ми работа след монтажа и свързването беше да го префлашна с 1.02.07. Има ли подобрения от пререлийз 1.02.08, или да чакам следващата официална версия на фърмуера?
Единствената ми забележка засега е, че не може да чете музика със DTS кодиране, или може би аз нещо не правя както трябва?
Аз съм от седмица вече с 8-та и няма никаква разлика от 7-та.
Здравейте,всички,извинявам се,ако нарушавам някакво правило,но искам да задам следните въпроси:
1.Има ли откъде да се купи WD HD TV в [b]Бургас[/b]?
2.Външен твърд диск с копче 0n/0ff-препоръки?
Пак се извинявам и ще бъда много благодарен,ако някой реши да ми отговори.