Страница 40 от 134 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 2008
Like Tree1Одобрявам

Media Player - Western Digital (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re:Нов мултимедиен плеър - Western Digital WD TV HD

Аз също се сдобих с WD TV плеъра преди още да изчета темата. Свързал съм го с HDMI към HD Ready плазма Panasonic 37pv8p. Първоначално бях с 1.02.07 firmware, сега съм с 1.02.08, изтеглен чрез линк даден оттук. Дизайнът е супер, лесно и бързо се работи с машинката. Свързал съм го с портативен хард и с една флашка SanDisc Cruzer (и двата трябваше да ги преформатирам на NTFS, за да мога да качвам и големи файлове). Плеърът чете всичко, което съм опитал, картината е много добра. Засега го оценям като положителна покупка! )

Натъкнах се на няколко проблема (споменати и тук):

1) DTS звука. За щастие сега виждам, че DVD системата ми (Panasonic SA-PT550) има Optical In и смятам тези дни да си купя един кабел. Би трябвало да тръгне, нали?
    2) Хардът върти след като се спре устройството. Ако го eject-на после не го намира само, а трябва да се включва наново.
    3) Някъде четох за 10 минутно превъртане. Как става?

и основният проблем:
    4) На панорамни сцени и когато камерата се движи се надблюдава леко насичане. Не мога със сигурност да го свържа с някаква резолюция или формат, но на HD (720p) си личи повече. Зададох 720p 60Hz от настройките, но не виждам промяна (дотогава бях на Auto). Не вярвам проблемът да идва от носителя (хард, флашка)? Дали с нов firmware има шанс да се оправят нещата? Някакви други настройки по устройството или телевизора могат ли да помогнат?

Благодаря предварително!

2.  

3. Тук е от
    May 2008

Защо ти е компче за гасене?
    На моя хард ако не се гледа си се гаси сам.

4. Тук е от
    May 2008

При флашка и иаз съм имал насичане,но на харда нямам.Преполагам ,че флашката е по бавно скоростна от харда и от това може да сече.Понякой път ми сече на 1080р ако е с по голям бит-рейд.

5. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от zaks
    При флашка и иаз съм имал насичане,но на харда нямам.Преполагам ,че флашката е по бавно скоростна от харда и от това може да сече.Понякой път ми сече на 1080р ако е с по голям бит-рейд.
    И на двете ми засича леко при движение на камерата на панорамни сцени, не виждам разлика. Хардът ми е старичък - Toshiba mk8032GAX 80gB, а флашката мисля че е от сравнително добрите - SanDisk Cruzer Contour 8gB. Наистина ли е възможно да е от тях?!!

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Seaborn
    И на двете ми засича леко при движение на камерата на панорамни сцени, не виждам разлика. Хардът ми е старичък - Toshiba mk8032GAX 80gB, а флашката мисля че е от сравнително добрите - SanDisk Cruzer Contour 8gB. Наистина ли е възможно да е от тях?!!
    Не е от харда щом е само на панорманите сцени. С какъв телевизор си? Може да не поддържа добре 24р.

7. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не е от харда щом е само на панорманите сцени. С какъв телевизор си? Може да не поддържа добре 24р.
    С плазма Panasonic Viera TH-37PV8P.

Edit: Не съм сигурен, че е само на панорамните сцени, просто там се забелязва най-добре.
    Edit: Така или иначе само на панорамните сцени е проблем, през останалото време се гледа спокойно.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Мисля, че телевизора няма проблем със 24р сигнал. Поне PV80 няма със сигурност.
    Ще те разочаровам и за домашното кино. 99% съм убеден, че при Панасоник не може да се декодира ДТС звук когато получава сигнал от оптиката. Прочети в книжката - май още там го пишеше.
    Я настрой плеъра на 1080р 24Хз или 60.

10. Тук е от
    Nov 2008

Вчера плейърът имаше проблеми с възпроизвеждането на един филм - Killshot - 1080p, mkv, 23.976 кадъра в секунда (съжалявам, че не мога да дам точен линк в момента, но от служебния компютър Замундата е недостъпна). Получава се пикселизация на картината от време на време - на отделни части на изображението се появяват малки квадратчета с некачествено изображение. Опитах с ръчно задаване на 1080р с 23.976 или 24 кадъра в секунда, но не помогна. Същият този филм върви безпроблемно на компютъра - Intel Core Duo 2200 с 2 GB RAM, видео - NVidia 9600GT 512 MB RAM. Битрейтът на филма беше около 12 Mb/sec., а големината на файла - около 8 GB. Към плейъра съм закачил външен хард Тошиба 640 GB, 3.5". Телевизорът ми е Тошиба 32 XV505DG.
    Втори въпрос - не знам защо в менюто на плейъра е достъпен само PAL. По никакъв начин (включително и RESET) не успях да пусна NTSC.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не се притеснявай, проблема не е в "твоя телевизор".
    Просто чеовека, който е енкодвал видеото е некадърен. Ползвал е настройките, неподдържани от никой хардуерен декодер/чип/видео карта и декодирането му става изключително тежко.
    Сигма чипа в плеъра поддържа следните параметри - Codec Profile - High@4.1 и ref. frames - 4. Макар и на практика да поддържа и по-високи стойности вече има риск особено когато филма е 1080р, с по-висок битрейт и са прекалили с горните параметри.
    Вече всяка читава група се съобразява с това, но винаги може да попаднеш на аматьори, които цъкат настройки за енкодване без да разбират какво правят.

12. Тук е от
    Nov 2008

Благодаря!

13. Тук е от
    May 2009

При филми формат .avi сваляни преди 6-7 години не зарежда субтитри независимо от формата на файла – sub, str, txt.
    При филми свалени наскоро независимо от формата няма проблеми.
    Някой да е имал проблеми с flac аудио файлове?
    Фърмуера е 1.02.07.

Относно спирането на харда при 1.02.07 се спира след спиране на плйъра. При предишната версия не беше така.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

Аз съм точно с фърмуер 1.02.07, имам доста flac аудио файлове и досега не съм имал никакви проблеми - разпознава си ги, всички тръгват, но има една подробност - аз всичко слушам през оптичен кабел на ресивър. Ако въпросът ти е дали има звук примерно през стерео чинчове - не знам. Тъй като имам и доста ape аудио файлове, се наложи да ги преконвертирам във flac, за да може да ги възпроизвежда плейърът. Използвах програмката Easy CD-DA extractor или нещо подобно.
    Едно въпросче и от мене - аудио файлове във формат DTS - с каква програма да ги преконвертирам и в какъв формат най-добре, за да станат четими от WD TV HD?
    Относно субтитри на по-стари филми - защо не пробваш да заредиш субтитрите ръчно - при зареден файл отиваш на Settings - и от менюто в горната част на екрана отиваш на субтитри. Естествено субтитрите трябва да имат абсолютно същото заглавие като филма, но със съответното разширение накрая.

16. Тук е от
    May 2009

Мерси за коментара!
    Опитах чрез менюто, но ми дава no subtitles – не ги вижда изобщо!
    Аз също съм вързал аудиото с оптичен кабел. DTS аудио не съм пускал, но филми с DTS звучат страхотно. Доколкото четох някъде специално за DTS- ресийвъра трябва да има DTS декодер. В плейъра има вграден само Dolby Digital. Изрично е упоменато че няма DTS. Ако изобщо не чете аудио файлове във формат DTS – не знам на каво се дължи! Може би следващите ъпдейти ще решат проблемите ни! 

17. Тук е от
    Nov 2008

Аз също нямам проблеми с филми с DTS - ресивърът ми има DTS декодер. Иначе знам, че по принцип плейърът не поддържа аудио файлове с DTS кодиране и ми беше интересно има ли някаква подходяща програма за преконвертиране именно на такива файлове и ако има, то в какъв формат е най-добре да се конвертират. Понастоящем, ако пусна аудио файл с DTS кодиране, резултатът е едно прекрасно високочестотно свистене.

18. Тук е от
    May 2008

Относно субовете.Няма значение колко е стар филма,преди 2 седмици изгледах Полицейска академия който филм е на 20 год някъде и субовете си излизат.Ако са във формат .SRT ще излезнат 100% гаранция.
    И при ФВ 08 се гаси харда като се изключи плеъра.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 134 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Western Digital (всички модели)
    От nestorbg55 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 193
    Последно: 21-04-16, 20:23
  4. Media Player - ASUS (всички модели)
    От yavor44 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 177
    Последно: 29-06-14, 19:15
  5. Купувам : Western Digital HD TV Media PLayer
    От thcrown във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 15-09-09, 11:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе