Страница 42 от 57 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 842
Like Tree10Одобрявам

Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2011

Re:Media Player Popcorn Hour A-300

Колеги, да ви споделя един проблем и решението което постигнах след известно време ровене и питане. Взех си АВ ресивър с домашно кино (LG SR906sb). Той има 3 HDMI входа и един HDMI ARC изход към ТВ. Във входовете съм включил сет топ бокса на Булсатком и медиа плеар пуканка А-300. А изхода отива към тв (LG47LD750), като от дистанционното на ресивъра се избира източника който да се визуализира на тв. Пуканката е вързана към домашната мрежа с етернет кабел, а ТВ безжично с вифи адаптер. След като навързах всичките кабеляци и почнах да гледам тв, тв почна да се рестартира през произволен период от време - около 20 мин. Първо помислих че проблема е с ресивъра, но го изолирах и изключих, и си пуснах сет топбокса директно в тв, както си беше преди това, но продължаваше да се рестартира. ресетнах тв, и го изключих от мрежата за една нощ, но проблема си остана. Накрая се разрових и смених настройките за видео на пуканката - беше 1080р/60хц. Направих го на Auto и вече два дни нямам този проблем. Дано да е полезно на някой, който се главоболи със такъв проблем.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А каква резолюция показва телевизора, че приема като пуканката е настроена на AUTO?

4. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    А каква резолюция показва телевизора, че приема като пуканката е настроена на AUTO?
    Ами ТВ е настроен на 1080/60хц, аз затова бях направил и пуканката така. Не зная какво става, но е факт че като го направих на ауто и спря да рестартира. А, пробвах и с 1080/24 но пак рестртираше.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Той телевизора няма как да е настроен на някаква конкретна резолюция и честота.
    Трябва да имаш някъде бутон Info, на който показва какъв сигнал получава от плеъра.

По принцип когато плеъра е оставен на AUTO не работи добре и може да имаш други проблеми. Защо се рестартира телевизора при фиксирана резолюция е загадка.

6. Тук е от
    Sep 2011

Ами някъде по настройките на ТВ имаше за резолюцията и аз го направих на 1080, щото толкова му е максималната. Интересното е, че като натискам инфо на бутона на дистанционното на тв, винаги ми дава че сигнала е 1080/60, независимо дали гледам SD или HD сигнал. Всъщност не, от настройките на приемника на булсата беше (с HD приемника съм), от там го направих на 1080 и винаги това ми показва на инфо, независимо от сигнала на конкретната програма.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329129648[/time]_________________________________________________

Иначе от дистанционното на плеъра като натисна инфо си изкарва коректната резолюция в зависимост от филма.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пробвай го така и виж как работи. При мен на AUTO понякога ми се е губил сигнала към телевизора след спиране на видео файла.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2011

да, ще видя дали няма да има проблеми така. Сега се сещам че май променях нещо и по настройките на сигнала NTSC/PAL, но не се сещам сега как беше и на какво го направих, може и от това да е. Довечера ще проверя и ще пиша.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329130680[/time]_________________________________________________

Lazarus18, извинявай, видях че си писал и във форума на Попкорна, знаеш ли дали този хард ще стане на пуканката - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544280
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329213732[/time]_________________________________________________

За съжаление, след 1 ден затишие, проблема продължава. Явно е от попкорна, тъй като когато е изключен(с червена лампичка) тв не рестартира, но не знам вече акъв е проблема. тук - http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=58652 е описан подобен проблем, но като гледам няма решение...

10. Тук е от
    Sep 2011

Мтакаа, било е от мрежата. Извадих вифи донгъла на LGто(ТВ) и вече няма никакъв проблем. Така или иначе ще ползвам пуканката да плейва през домашната мреже, така че не ми е много необходимо на тв. Е, с упгрейда на фирмуера на тв ще е малко повечко разправия, с флашка ще го правя сигурно. Само дето се набутах с вифи донгъла, но така е
    Та така, ако някой ще прави такава конфигурация, с попкорн и ЕлДжи, да знае, че има някакъв конфликт като са вързани в една и съща мрежа(независимо дали с кабел или безжично)

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

От днес и аз се сдобих с А 300-хубава машинка е-няма нищо общо като бързина и функции с досегашният ми Hyundai HMB-L110! Ъпдйтнах фърма,сложих и 1 ХДД ,който форматирах от А 300-ДОТУК ДОБРЕ-обаче с мрежата се оправих само половинчато Значи-шернал съм си част от хардиска на компютъра-пуканката си откри шернатите дялове -филмите и музиката по мрежата си вървят екстра,обаче не мога да направя обратното-да видя самата пуканка,но от комютъра си!т.е. виждам А 300,но като се опитам да влезна ми иска парола! ИДЕИ?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Има едни много полезни книжки с техниката. Там обикновено пише много интересни неща.
    Например, че потребителското име и паролата са nmt/1234

Както казваше един мой познат от автомобилната индустрия - ако искаш да скриеш някаква информация и никой да не я намери, я напиши в ръководството за употреба.

13. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Има едни много полезни книжки с техниката. Там обикновено пише много интересни неща.
    Например, че потребителското име и паролата са nmt/1234

Както казваше един мой познат от автомобилната индустрия - ако искаш да скриеш някаква информация и никой да не я намери, я напиши в ръководството за употреба.
    lazarus взе,че стана -благодарско Все пак за протокола-да ти кажа,че при мен книжките липсват въпреки,че това не ме оправдава кой знае колко-има тонове изписано за пуканките в този и в други форуми Още веднъж благодаря

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Пълно щастие няма Пуканката не ми чете нито един от до този момент пробваните БЛУ РЕЙ АУДИО дискове (AVCHD) без значение дали са на хард диск или друг носител.От компютър ч/з Arcsoft Totalmedia Theatre i HDMI към ресиивъра проблеми няма-Старатира се съответното заглавие и ресиивъра разпознава материала като да речем DTS HD MA.Обаче звука НА А300 Е с доста по-добро качество и ми се искаше през нея да го изкарам,вместо от компа. В Аудио настройките на пуканката-всичко е на passthrough И HDMI-ON.КАКВО се случва-пуканката стартира съответния албум-той си тръгва,НО БЕЗ ЗВУК!За справка Hyundai HMB-L110 ги четеше до един -разбира се не изкарваше dts hd ma звук,защото не притежаваше нужните кодеци,ресиивъра ги разпознаваше като обикновен dts.По принцип А 300 би трябвало да може това.С блу рей филмите проблеми няма.Звука си СЕ декодира от ресиивъра и си изписва dTS HD MA например.Някой да има идея?

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Хюндая всъщност е един доста сполучлив плеър .

17. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Хюндая всъщност е един доста сполучлив плеър .
    Всъщност нямаш представа колко съм съгласен с теб! При това ,,въшката'' е на над 2 години вече! Да се надяваме,че предвид детската възраст на А 300 -много от нещата ще се оправят със следващи ъпдейти на ,,софтъ''
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330169379[/time]_________________________________________________

Реших проблема повечето ми блу рей заглавия са в папка AVCHD И пуканката ги подкарва автоматично- и някъде там се получава колизята!Изкарва менюто ,тръгват да вървят траковете,но без звук! Сега ги пускам ръчно от BDMV/STREAM/M2TS и нещата се получиха

18. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Да попитам чете ли А 300 -М4а ? ,при мен нещо не се получава! и още 1 питанка -Flac-24/96 или 24/192 също не ми просвирва?Дали само при мен е така или поначало не плейва тези формати !? От 1 март има нов ъпдейт на фърма

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 57 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 21:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 11:41
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 17:33
  4. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 20:26
  5. Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От soon във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2217
    Последно: 07-01-11, 10:16

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе