А на компютъра ти картата не е ли гигабит?
Гледам, че в нета има публикувани доста по-високи скорости на трансфер през гигабит, а през 10/100 трудно може да очакваш повече от 11МВ/с.
А на компютъра ти картата не е ли гигабит?
Гледам, че в нета има публикувани доста по-високи скорости на трансфер през гигабит, а през 10/100 трудно може да очакваш повече от 11МВ/с.
Някой пускал ли е 3D филм за активни очила на А-300
Дъното на компютъра е това:Първоначално публикувано от lazarus18
ASRock P67 Extreme4 B3, P67, LGA1155, DDR3 @ 2133MHz, 3xPCI-E (SLi/CF), SB7.1 THX TruStudio Pro™, Lan1000, 2xSATA 6Gb/s RAID 0,1,5,10, eSATA3, 2xUSB3.0, ATX
Картата е гигабит: PCIE x1 Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s.
Проблема беше, че LAN кабелите бяха 100 Mbps, а не 1000 (1 Gbps). След като ги смених, ето какви са резултатите:
Скорост със Gigabit LAN кабел свързан от Пуканка към рутер и PC свързано с Gigabit LAN кабел към рутер, като от компютъра с Win7 използвам "Network" за достъп, не FTP и подобни:
от PC към Пуканка = 11 MB/S
от Пуканка към PC = 9.50 MB/S
Това е при положение, че в пуканката е избрано на мрежа - Advance - Ethernet configuration - 10/100 mbps !
Скорост със Gigabit LAN кабел свързан от Пуканка към рутер и PC свързано с Gigabit LAN кабел към рутер, като от компютъра с Win7 използвам "Network" за достъп, не FTP и подобни:
от PC към Пуканка = 16 MB/S
от Пуканка към PC = 20 MB/S
Това е при положение, че в пуканката е избрано на мрежа - Advance - Ethernet configuration - AUTO !
Скорост със Gigabit LAN кабел свързан от Пуканка към рутер и PC свързано с Gigabit LAN кабел към рутер, като от компютъра се ползва FTP:
от PC към Пуканка = 11 MB/S
от Пуканка към PC = 8 MB/S
Това е при положение, че в пуканката е избрано на мрежа - Advance - Ethernet configuration - 10/100 mbps !
Скорост със Gigabit LAN кабел свързан от Пуканка към рутер и PC свързано с Gigabit LAN кабел към рутер, като от компютъра се ползва FTP:
от PC към Пуканка = 20 MB/S
от Пуканка към PC = 22 MB/S
Това е при положение, че в пуканката е избрано на мрежа - Advance - Ethernet configuration - AUTO !
Между другото пробвах с оригинален USB Wi-Fi от Diva плеър и пуканката го опозна.
Скорост със USB Diva Wi-Fi свързано от Пуканка към рутер и PC свързано с Gigabit LAN кабел към рутер, като от компютъра с Win7 използвам "Network" за достъп, не FTP и подобни:
от PC към Пуканка = 6 MB/S
от Пуканка към PC = 5 MB/S
По въпроса с дяловете пробвах разни варианти. 1 EXT3 1 NTFS. Само че Jukebox можеше да се ползва единствено на EXT3 и даваше някакви error от време на време. Пробвах и с 2 предварително направени NTFS дялове и като се избере от пуканката форматиране с Fresh опцията (само тя е активна в този случай) после може да се посочва каде да бъде Media дестинацията (на кой от 2 та дяла), но накрая все едно се създават системните дялове и 1 голям. Тоест не останаха 2 различни дяла, ами направи всичко на 1 цяло + системните. Пробвах след това да форматирам от PC само големия дял EXT3 и го направих на 2 NTFS (като вече си ги имаше системните дялове от преди). След това в пуканката там на NMT Setup Wizard дава 3 опции. Избрах тая с Media дестинация и ми направи папките: download, music, video... Предполагам, че са се инсталирали приложенията (върху основния NTFS дял) и може и други да се слагат от интернет. Пробвах с USB2 да CUT някой голям файл от единия дял на другия (говорим само за дяловете на пуканката, не PC дял), но е бавно 15-20MB/S. Ако всичко се намира на 1 дял и се CUT от една папка в друга става мигновено (но ако се COPY в същия си дял е 15-20MB/S). Така че файдата незнам каква е точно с 2 дяла, може единствено да спасиш част от нещата, ако стане нещо... Накрая форматирах пак всичко и избрах да бъда с 1 голям EXT3 + системните.
Сега малко по въпроса с USB 2 и USB 3 към PC.
Ако е USB 2 показва всички дялове на пуканката като: HARD DISK DRIVES. Ако са NTFS излизат веднага,
ако има EXT3 e нужна програмата Ext2Mgr.
(Чрез USB2 дяловете на пуканката излизат като HARD DISK DRIVES, независимо колко са на брой.
В този случай е само един. Има и системни, но не съм им дал в Ext2Mgr да се показват.
Ако има NTFS дялове излизат веднага, без нужда от допълнителни програми за EXT3.)
Ако е USB 3 може да се покаже само 1 дял, защото така е направен самия Windows. Изкарва първия Primary дял, а ако няма първия Logical дял от харда. Намерения дял се изкарва като REMOVABLE STORAGE, точно за това може да бъде само 1. Проблема е че след като пуканката форматира харда в нея, първия дял става един от системните (964MB). Тоест USB 3 не може да се използва пълноценно, може само ако първия дял е този с медия съдържанието. Четох за разни начини с преправяне по регистрите и допълнителни програми как може removable storage да стане hard disk drives, за да може през USB3 да изкара всички дялове, но не ми се занимаваше. Предполагам, че под Linux ще ги изкара без проблем и няма нужда да се правят допълнителни неща.
Още по темата тук:
http://www.sevenforums.com/hardware-...oning-7-a.html
Цитат: On a removable drive, windows will see only one partition but if the usb drive can be made to appear as a fixed disk then multiple partitions would work.
(След като се форматира харда от пуканката, подредбата на дяловете става различна.
Като първи по ред става системен EXT3 964MB.)
(Чрез USB3 от дяловете на пуканката може да излезе само първия като REMOVABLE STORAGE.)
Здравейте,
Нова съм в тази материя и от няколко дни се "боря" с пуканките. Моля за помощ. Имам следния проблем: инсталирания transmisson торент клиент работеше без проблеми първите 2 дни и след това започна да забива. Щом се стартира задача за сваляне след няколко минути забива системата и попкорна изобщо не реагира. Имам локална мрежа с рутер и лаптоп (той е wireless, a popkorna е с lan кабел), с win7 съм и съм качила най-новия firmware на popcorna. Извинете, ако терминологията не е на ниво. Надявам се да можете/искате да ми помогнете.
ПС. Не знам дали това има някаква връзка, но проблема започна след като пробвах да използвам wireless USB (модел за телевизор SONY BRAVIA), за да се отърва от досадния lan кабел. Естествено той не проработи.
Благодаря ви.
Колко активни задачи имаш сега в торент клиента и с какъв статус са?
След забиване/рестартиране, всички активни задачи се чекват наново от плеъра и това го товари много и може би затова за бива.
Спри всичките торенти, ограничи скоростта на сваляне на 2МВ/секунда и опитай да пуснеш един нов.
Благодаря за бързата реакция lazarus18. Имам само 1 задача и тя в момента е на пауза, щом я включа започва от 0% и забива не изкарва и 1 минута. Мога ли да сваля от някъде друг торент клиент или как да преинсталирам този, ако в него е проблема?
От тук може да свалиш пакета с програмии да си инсталираш каквото искаш.
Има 3-4 различни версии на торент клиента. Сложи примерно Transmission 2... каквото е актуално.
В него има повече настройки и работи по-стабилно.
Какъв е поствения твърд диск в плеъра и как е форматиран?
В предишния пост не намерих линк. Може ли отново да го постнеш?
Твърдия диск е 2 ТБ Western Digital (2TB WD 20 EARX CAVIAR Green SATA) и го форматирах от самия попкорн. В EXT3 формат е (разделен е на 4, един голям и 3 малки) и използвам Ext2Mgr, за да го виждам от PC-то.
Като изключим този проблем с торентите съм много доволна от пуканката: образа е супер, не насича (ако не забие изцяло де), субтитрите са много хубави и Джубокса е много идеен, става ти приятно да си избираш какво да гледаш и да слушаш. Дано успея да оправя и забиването с ваша помощ.
Извинявай, това е линка
http://www.nmtinstaller.com/
Опитах да стартирам NMT Community soft installer и първо не намирам моя попкорн А 300, давам other и ми иска ftp server, username и парола и тук не знам какво да напиша
Принципно username е ftpuser, а паролата е 1234.
здравейте от днес съм собственик на а300 но моля за малко помощ понеже не сам в час мн ощте с включването екрана не ми е пален тоест резюлцията и не виждам част от менютата моля за помощ къде какво да коригирам за да имам видимост
Чвстито за правилният избор , в менюто за настроики има настроика за резолюцията на екрана и формата там си задаи параметрите които отговарят на твоя телевизор .
Натисни бутоните TV mode + 0 един след друг. После влез в настройките Audio/Video и избери ръчно резолюция 1080р или колкото там поддържа като максимум твоя телевизор.Първоначално публикувано от chilev