сложи си новия
7,3,14,4821
http://www.topdigital.bg/index.php?c...=&p=9&prod=244
от тук.
би трябвало да ти оправи проблема аз съм с него и съм с баракуда 1 ГБ
Първоначално публикувано от tinvall
сложи си новия
7,3,14,4821
от тук.
би трябвало да ти оправи проблема аз съм с него и съм с баракуда 1 ГБ
Първоначално публикувано от tinvall
Аз съм точно с модела като твоя и нямам никакви проблеми. Както каза колегата, смени фирмуера.
Мерси за отговора, Hell, а има ли моднат фирм за Плейон с работещ Youtube? Ютюба ми трябва повече от всички други мрежови джаджи, а инфото как се слага е оскъдно, на техния сайт също.
ПП: Официалният фирм на Дейзи всъщност стана на Плейона, само трябваше преди това да ъпдейтвам буут лодера чрез оригиналната v3582 от сайта на Плейон, след това нямаше проблем да сложа фирма на Дейзи с работещ Youtube.
ППП. фирм 4824 + metafeeds от 48 стр. на amonev = всички екстри накуп
С последния официален firmware от Дейзи You Tube-a работи
Здравейте, с последните версии на фирм V.4821, както и Mede8er 4.Beta4 имам следния проблем. Diva-та съм я свързал с телевизора посредством HDMI, както и със система за домашно кино SONY DAV-DZ280 посредством оптичен кабел. Проблема ми е, че не мога да си направя настройките всичко да се чува през аудио системата. Стерео се чува през HDMI т.е през телевизора, и 5.1 единствено през SPDIF. Ако някой се е справил, ще съм благодарен да сподели как. В момента върнах ACR 7.0.6 r.4318, и този проблем го няма.
Аз си реших проблема с допълнителен кабел от изходите с чинч на Дива-та към ресивъра, и когато аудиото е стерео превключвам ресивъра. По друг начин няма как да стане, освен всеки път да променяш настройките от менюто на Дива-та.Първоначално публикувано от I_Novakov
Аз си реших проблема с допълнителен кабел от изходите с чинч на Дива-та към ресивъра, и когато аудиото е стерео превключвам ресивъра. По друг начин няма как да стане, освен всеки път да променяш настройките от менюто на Дива-та.
[/quote]
Да, решение е. но нямам чинч вход на ресивъра, освен стерео, оптика и коаксиален. Трябва чинч към стерео,а и чинч изходите AV на Дивата ги ползвам с аудио видео безжичен сендер и към друг телевизор, в съседна стая. И телевизора всеки път трябва да го намалявам докрай всеки път, освен ако не искам иконата за mute да ми стои на екрана. Мерси за отговора , май ще си остана с 4318 засега.
Здравейте,
Някой ими ли проблем със субтитрите след инсталация на последния фирм (официален на Дивата) излизат ми с ироглифи и не мога да ги оправя?
Съвет?
И при мен е така - стеро изхода на дивата съм го вързал с чинчовете към V1 входа на ресийвъра, а цифровия влиза на V2. И така съм го настроил много преди текущите проблеми с цифровия изход, поради факта че цифровия изход винаги отрязва първата половин до 1 секунда от файла т.е .това устройство не става за слушане на музика през цифровия изход
Музика слушам на V1 (Neo6: Music), а филми на V2 (Neo6: Movie или DTS или Dolby Digital ако е многоканален звука на филма). Този сетъп ми позволява слушане и гледане с най малко цъкания... Иначе за HDMI-а - ами намалям си го от дистанционното... защо не са сложили едно Off не знам...
@I_Novakov Стеро изхода на дивата може да го разклониш за сендера и за уредбата с нещо такова - струват стотинки където съм виждал
Изключи Auto Detect Encoding в System менютоПървоначално публикувано от Terra
Гледам че на сайта на дейзи има нова версия на firmware и Boot Loader
Някой може ли да ми каже дали трябва да инсталирам този Boot Loader? Как се инсталира - като Firmware ли?
Надявам се няма да ми форматира диска, защото имам много данни на него.
Върни се на страница 101 на темата и прочети. Вече няколко пъти колегите от форума описваха процедурите по флашване с новия Boot Loader и новия firmware. А относно формата на HDD мен поне не ми направи такъв, не ме и попита за формат а бях с оригиналните с които се продава Diva-та.Първоначално публикувано от stefanch2
Благодаря, оправи се!Първоначално публикувано от kokonvz
Здравейте,
нещо много странно ми се случи днес..
без никаква очевидна причина харда ми първо спря да бъде достъпен през самба ,
след което се опитах да си пусна музика през Дивата и като цъкнах HDD се замисли за 10 сек,
след което отвори дърво с директории които май си прави при 1ви формат -> lost+found ,btpd , ipkg ... (моите стари директории и всичката ми информация ги няма вече ) Като отворя систем инфо за харда ми дава модела и реалния капацитет - 1Тб , но отдолу дава че няма никакво свободно пространство. Пробвах да вържа дивата като USB сторидж към компа , но нищо неможе да ми зареди като инфо - показва - please insert disk или нещо от сорта. Незнам дали има нещо общо но преди няколко дни си качих последния орогинален фирм и бутлоудер от страницата на дейзи.
Ако някой има представа на какво може да се дължи това и как да го оправя , моля да казва
Здравейте преди 2 дена си закупих DIVA Full HD Media Player направих http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg391966 всички стъпки описани тук и ми се загуби кирилизацията.. давам българки език в менюто но немие на кирилица също така искам да попитам дали другите ФОРМУЕАРИ се инсталират по същия начин? Имам също така проблем с един филм HD 720p.mkv звукат тръгва но картина няма.. пускам филма от Флаш памет която е директно във DIVA-ta. Ако може да ми обесните какво точно трябва да направя и кои фирмуеари да си инсталл.. защото нямам нищо на нея да ми препоръчате какво трябва да иснтална зада си въври всичко перфектно.