Вече имам от 3 седмици това плеърче но си падам експериментатор и опитах всички последни фирмуери така че мога да дам на форумци моето мнение макар и с малко опит.
1.Новият фирмуер на Divata (r4821) може би е най-доброто за момента за самата Diva с някои предимства и недостатъци разбира се.
предимства - работят всички функции, плейва най-много формати (може би при другите нещо се е загубило при отключването им);
недостатъци - досадният проблем с превключването на аудиото през ресивъра, лошото изпълнение на запълването на екрана при последователно плейване на видео с различна резолюция (например имам клипчета на песни в папка клипчета но са с различни резолюции едните запълват екрана а другите седят с големи черни кантове отстрани -досадно е да цъкаш на ZUUM всеки път);
2.Mede8er v4
предимства - много красив, всяко бутонче е изпипано до пиксел, бърз (може би се създава известна илюзия от бързо въртящата се иконка <е8е> в периодите на изчакване;
недостатъци - няма екстри само радио (на който му трябват YouTube, picasa, torrent клиент..... мечката ги няма в тази си версия пък и в предишни) може би от тук идва и скоростта, не ми плейна няколко файла които с новият Diva<r4821> се справи ?!?;
3. PlayOn 4090 - малко по-нов интерфейс не бих казал по-добър но по детайлен и по-черно бял (въпрос на вкус)
предимства- не видях освен леко промененият интерфейс нещо по различно от този на Diva-та
недостатъци - може би от отключването но екстрите не ми тръгнаха като хората и проблеми с мрежата имаше и най странното докато се зареждаше интерфейса ми вървеше някакво радио ?!?, тези файлчета които не ми плейна Mede8er v4 също бяха проблемни;
4. Руският ICON_BIT r438 - мога да кажа - прекалено шарен и недовършен на някои от менютата все още си седят китайски йероглифинякой мислеше че е до настройка но не би
Извод: След година и половина Diva-та вече си има сносен фирмуер с няколко дребни забележки. Другите може би са си добри в оригинал за оригиналните устройства. Но май вече не е толкова нужно да се прибягва до тях![]()