Страница 101 от 119 ПърваПърва ... 519199100101102103111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

И аз чакам защото вече ме побърка тая ДИВА. Сега пък мерих че през лан повече от 4.8 МБ не може да вдигне а пък през USB Държи на 16-17 МБ но пък когато се опитах да изтрия един Blue ray и ми даде син екран на компа. И този DISC OVERLOADED с торент клиентите все още си остава. A и да питам на хард диска трябва ли да е пуснат Spread Spectrum Cloking или някакъв друг джъмпер. Аз нямам никакъв и започнах да си мисля да не би за това да ми прави проблеми нещо САТА-та.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Диска ти да не е от тези с 64MB Cache?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Линк за сваляне на bootloader update 1026:
    http://www.4shared.com/file/ewfR1jgx/Boot_update.html

Форматирате флашка във FAT32 и записвате на нея двата файла от архива. Монтирате я и при изгасен плеър задържате бутона за около 5 сек.

Процесът на ъпдейт е в три етапа и отнема около 5 мин. След завършването му ще имате нов bootloader който поддържа новите фирмуери на аналозите на Дива. Ведно се инсталира и фирмуера от Emtec N200, много е хубав, но не вижда вътрешния хард /просто устройството не ползва такъв/. Ако не ви харесва, може да го замените.

пп - при ъпдейта се сменя логото при първоначален старт на устройството! Грозно е

Може да слагате всякакви фирмуери, стига да са отключени.

Ето и линк за сваляне на версия 4090 от Плейон: http://dox.bg/files/dw?a=3c9071e417

Успех и да знаете че не нося отговорност за развалени устройства

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Е вече си взех Дивата и сега започвам да ръчкам по нея. Вече е с HDD 500GB Seagate Green разпознат и готов за работа. Виждам и мрежата за сега няма да ползвам Wi-Fi. Изчетох всички препоръки но не ми става ясно от къде да започна. Да си остана ли с оригиналния или да се хвърлям в джунглата от версии. Кой фирм ще ми препоръчате при случай че искам:
    1. Да са ми пъргави менютата;
    2. Да гледам от вътрешния хард;
    3. Да гледам от харда на друго PC в мрежата;
    4. Е ако може и торент клиента да работи поне с 1Мb/ps направо върху Divata (прочетох че е проблемно)
    5. За YouTube не съм приритал може и без него;
    6. Да не товаря плеърчето с не толкова необходими екстри и шаренийки (е после може и друг акъл да ми дойде);
    7. Да е стабилно;
    Коя версия фирм ?? на Дива? на A.C. Ryan? на Мечката? Споделете ?

6. Тук е от
    Apr 2009

Сега ще пробвам bootloadera на Amonev a иначе харда ми е 500 Г на WD s 8 MB keш http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=390

Boot loadera e пробван при самия старт е грозен пише MOVIE CUBE LET'S PLAY но иначе вградения EMTEC firmware е перфектен за LAN няма забиване няма проблеми но не се показва HDD-то и няма субтитри и доста бутони на дистанцията не работят.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ето я и черешката на тортата - Фирмуера от Мечката V4: http://www.hifi-forum.de/extURL.php?...//ul.to/32bi6q
    и последния от Плейон: http://www.hifi-forum.de/extURL.php?...//ul.to/17yes7

ВАЖНО!!! Преди да инсталирате горните, прочетете на предната страница как се актуализира bootloader-a! Не тествайте преди това!

В момента тествам Ме4ката и смятам че е най-доброто правено досега, независимо че няма интернет услугите като Youtube и др. Радиата работят, менюто е супер, още повече Movie wall-a

Инфо: При фирма от Ме4ката, за да актуализирате Movie wall, отивате във файл менаджер -> HDD -> папката ви с филми. Избирате чрез бутон "Menu" последната опция - нещо като клавиатура го оприличавам. След това в менюто Movie wall избирате линка и генерираните файлови изображения в папките на филмите се показват на стената. Натискате Enter и филма започва.

пп - Руснаците до снощи ми обясняваха колко не било възможно да се ъпдейтне буут-а на тези модели, имали малко ROM памет за хакнатите версии в yaffs формат и т.н ... няма невъзможни неща, стига да знаеш къде да търсиш

Ще помоля колегата Hell да актуализира линковете в началото на темата.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Дай моля те друг линк за фирма,че нещо дава грешка при разархивирането.

10. Тук е от
    Apr 2009

Браво AMONEV страшна работа си свършил пробвах сега последния Firmware на мечката убииствен е и няма никакви проблеми супер бърз. Но тук си объркал : Инфо: При фирма от Ме4ката, за да актуализирате Movie wall, отивате във "MEDIA LIBRARY" -> HDD -> папката ви с филми. Избирате чрез бутон "Menu" последната опция - нещо като клавиатура го оприличавам

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Браво градски ,черпя те бира където те видя.Найстина фирма е страхотен,но имам проблем.Когато пусна филм през оптиката всичко е наред,но като пусна музика или радио нищо не излиза,чува се само по хдми от тв.Някой ако може да помогне,ще съм благодарен.
    Значи получава се така-когато гледам с многоканален звук трябва spdf да е на passthrough , а когато пусна нещо с аналогов звук да превключвам spdf на downmix 2ch.Струва ми се крайно неудобно и недомислено.

12. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

и аз го инсталирах варви сприамо предишниа намирам разлика в графичното оформление ама то ко стана вече дива маи нищо общо ниама с дива и немога да разбера фирма на мечката имали торент клиен и ако има как се пуска ?

13. JPM
    JPM е офлайн

Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от hajigeo
    @JPM
    провери encoding в setup/miscellaneous
    трябва да е на Cyrilic
    ами на Cyrilic е.
    Странното е, че при някои филми всичко си е наред.
    Просто нямам идея защо не става при други филми, не мога да намеря връзка.
    някой да помогне?

Като реша да сменям субтитрите ми дава като опция само Английски примерно и понякога някакви други езици, но не и БГ.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Дава ти англииски щото са вградени във филма,даваш стрелка нагоре и ще видиш srt-ок и си готов.Името на субовете трябва да е същото като на филма.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Здравейте,

снощи нямах време да си поиграя повече, а днес пък пътувам и засега Дивата ден два ще я оставя да си почива.
    Реално погледнато тя вече не е и Дива, освен надписа на предния панел

пп - пробвайте и фирма от Плейон, ако може някой да направи сравнение с плюсове и минуси на всеки, за да можем да оформим някакво заключение кой от всички нови е най-добър ще бъде полезно на всички нас.

Надявам се че ще има начин да подкараме SDK 4 с Opera web browser от ASUS и Iconbit HDSL52, но това другата седмица. Играчка трябва.

Поздрави.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Amonev е много прав особено за новобранци като мен които сега се запознават с това интересно устройство. Предлагам следната класация от имащите опит с различните фирмуери:
    1. Най-безпроблемно плейване на медийни файлове -
    2. Най-стабилна работа -
    3. Най-красив интерфейс -
    4. Най-бърз интерфейс -
    5. Най-добри допълнителни функции -
    6. Най-бърз торент клиент -
    7. Най-добра работа в LAN мрежа -
    8. Най-добра работа в Wi-Fi мрежа -
    Нещо такова може и други ако на някой му хрумват интересни показатели
    Лек ден.

18. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

ето вече сам и с v7.3.4 r4090+Cracked+Youtube варви перфектно има меню на български торента несам го пробвал радиото варви но показва само 2-3 станции както и при другите формуери общо взето и ме4ката и този са добри вече всеки сам да преценя скои дае но тези определено са наи доброто което сам виждал и слагал на дивата (muve box)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе