Страница 114 от 119 ПърваПърва ... 64104112113114115116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2010

Относно хард диск

Здравейте,
    Понеже темата е много обемна и нямам време да я изчета имамвъпрос относно хард диск. Харесал съм си този модел - Western Digital Caviar Green WD20EARS 2TB HDD 3.5" (64MB Cache, 7200RPM, SATA 3Gb/s) и понеже в началото го няма в списъка искам да попитам ще тръгне ли на Дивата за да си го купя или да търся някой диск от списъка, който е на първа страница на темата.
    Благодаря предварително.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Metafeeds работи лошото е че основното меню е с една дупка и изчезна оригиналния YouTube

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от litoff
    Metafeeds работи лошото е че основното меню е с една дупка и изчезна оригиналния YouTube
    Ето линкoве за YouTube в Metafeeds- http://www.metafeeds.com/links/search?q=youtube само кликаш на звездичката и ти се появява в менюто favorites (до metafeeds) на дивата

5. Тук е от
    Dec 2009

Колко струва все пак плеърът?
    Днес в Мултирама ми го предложиха за 270 и нещо, ама можели да го дадат за 240 и няколко.
    Интернет доставката от Дейзи била без ДДС та пак ставал толокова ....

Комелсофт го предлагат за 250 и нещо с намалението ... ама иначе бил 290 лв.

Май ще си карам с лаптопа --- връзва се перфектно през HDMI

6. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цени на Мултимедийните плеъри Дива от сайта на Дейзи

7. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от doberman4o
    Здравейте,
    Понеже темата е много обемна и нямам време да я изчета имамвъпрос относно хард диск. Харесал съм си този модел - Western Digital Caviar Green WD20EARS 2TB HDD 3.5" (64MB Cache, 7200RPM, SATA 3Gb/s) и понеже в началото го няма в списъка искам да попитам ще тръгне ли на Дивата за да си го купя или да търся някой диск от списъка, който е на първа страница на темата.
    Благодаря предварително.
    Сложих го вчера: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822136514
    Никакви проблеми няма, от външен хард вече му качих към терабайт филми в 1080р.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, на всички и весели празници. От скоро и аз се сдобих с Diva-та с поръчка директно от сайта им, хората са много коректни. Гледам го на една LCD Toshiba 40" и съм повече от доволен, след като сложих последния оригинален фирм на Дивата. Изчетох всичките 100 страници от темата преди да се ориентирам към този плеър. Като проблем мога да отбележа само честия разпад на мрежата, независимо от това дали се сваля торент или не. Дивата е с вътрешен хард, мрежата е с кабели и е в група с Win XP SP2 и Win Vista. При XP-то имам същия проблем като mitak1969, при Vista-та е проблем с юзърите няма. Поздрави.

10. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от mitak1969
    Някаква стандартна парола ли иска или аз бъркам някъде
    Направи промените в регистъра на компютъра както е описано тук- http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=2269 и ще тръгне.Това е за Уиндоус 7.

11. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Весели FullHD празници на всички !

@mitak1969 -> има няколко правила за шеринга:

1. В мрежата името на работната група на плеъра и на комповете трябва да е еднаква, напр. "WORKGROUP"
    2. Следвай стъпките и настройките от този линк за WinXP -> http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=3790
    3. ... и за Win 7 -> http://forum.setcom.bg/index.php?act....0;attach=2354 (pdf)

Успех

12. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Честита Коледа на всички. Сблъсках се с неясен проблем. ТВ и ДВД Сони с HDMI и контрол по HDMI /т.е. управление с дистнционното на ТВ на ДВД/. Като включа Дивата с HDMI вече нямам този контро на ДВД-то . Някой имал ли е този проблем? Другото което установявам е, че торента забива и по WiFi и кабел, дори се случи няколко пъти да забие целия плеар и да се налга изключване на тока. Метафийдс работят супер. Някой дори е вкарал в канала на България ХД канали. Благодаря му

13. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от stoyan_5
    Честита Коледа!
    Купих си ... този с харда и всички екстри.
    Нямам търпение ... на работа съм и чак довечера ...

Малко взех обаче да се притеснявам.
    Много неща не са ми ясни ...
    Трябва ли да чета 100 страници и то с препратките?

Какво е метафидс - търсачка за музика и филми в тюба?
    Има ли метафидс инсталиран в последния фърмуер?
    Мога ли да плейвам ДВД филми, рипнати на харда и такива БлурейДиск?
    Прави ли ъпскейлинг на фирми с по-ниска резолюция?

Благодаря!
    Първо честито и да го ползваш без проблеми!
    Не трябва да четеш 100 страници, ако прочетеш само първата ще е достатъчно
    Желателно е да си инсталираш посленият firmware. Виж там където пише Оригинални фирмуери, първо инсталираш Diva Boot loader update - 03.12.2010 и после оригинален фирм - v4821 - 03.12.2010.
    Ще можеш да плейваш всичко без форматите на WMV (windows media video) и RTMP стриймове, но това едвали ще ти е болка за умиране
    Има добри възможности за scale на картината ... ще ги видиш ...
    Колкото до Metafeeds, както казах прочети първата страница от темата, не е толкова много това което трябва да прочетеш, но отговорът на твоят въпрос е: Metafeeds не е нищо повече освен начин за крайният потребител да си добавя и организира свое собствено (намерено) онлайн съдържание и да използва намереното от други потребители.
    А за Youtube - да работи ... до някъде и не съвсем, но причината си е в Youtube, а не в софтуера

Успех.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

Оправих HDMI - обърнах кабела.
    Оправих субтитрите - ауто детект енкодинг изключих.
    Успях да го вържа с уайърлеса без кабел - рутера ми е адски далече и на неудобно място /написах си името на мрежта, юзернема и паролите и взе че стана/. В момента гледам ютюб клипче.

Относно Метафидс - разбрах какво е.
    Отидох на сайта и се регистрирах.
    Активирах си телнета на вистата.
    По донгтъла намира Дивата - успах да го инсталирам.
    Дава ми грешка при добавяне на фаворити ....
    ... достигнах българските канали!
    Ура!

Утре ще се боря с торентите ...

16. Тук е от
    Feb 2010

...
    Дава ми грешка при добавяне на фаворити - яд ме е, че не мога да достигна българския канал ...
    Каква грешка ? В сайта или на самият плеър ? Един скрийншот би било добре.
    ПП: Сайта е оптимизиран да работи с firefox с IE не се справя толкова добре.

17. Тук е от
    Dec 2009

в сайта е грешката - не мога да добавям нищо
    с огнена лисичка съм

18. Тук е от
    Feb 2010

в сайта е грешката - не мога да добавям нищо
    с огнена лисичка съм
    хм ... това е ново. Това става като цъкнеш на My Favorites нали ? Изглежда че наличието на интервал в потребителското ти име е причината системата да не може да намери или да създаде твоят канал с любими. Вероятен бъг в metafeeds.
    Пробвай да се пререгистрираш този път без интервали и специални символи в името само букви и цифри и след това трябва да преинсталираш и metafeeds на ново.
    ПП: Има още един начин, без пререгистрация и преинсталация, но трябва да си поне малко наясно с линукс командите (или поне с windows command prompt-а) - създай си твой собствен канал различен от любими, след това се вържи през телнет към плеърчето и намери файла menu.rss и го редактирай.

ПП2: ето по подробно:
    1. вързваш се през телнет
    2. изпълняваш find / -name menu.rss
    би следвало да върне местоположението на menu.rss При мен е /usr/local/bin/scripts/menu.rss но ако си със стария фирм може да е /tmp/hdd/root/rss_scripts/menu.rss
    3. копиране на файла така че да може да го редактираш през споделената от плеърчето папка по мрежата (windows sharing):
    cp /usr/local/bin/scripts/menu.rss /tmp/hdd/volumes/HDD1/menu.rss
    4. Отваряш файла с notepad
    5. търсиш следното: <!--#FAVLINK:START--> между <link> и </link> таговете е текущият адрес на твоят неработещ канал с любими - замени го с новият работещ канал който си създал. Линкът накрая задължително трябва да завършва на /rss
    6. съхрани файла
    7. заменяме старият с новият:
    cp /tmp/hdd/volumes/HDD1/menu.rss /usr/local/bin/scripts/menu.rss

това е.
    Ако смяташ че няма да се справиш - по-добре не се захващай с тези операции. Не нося отговорност за нанесени щети!

Успех

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе