Страница 62 от 119 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост

Точно такава резолюция мисля че няма (макар че не съм пробвал), но може да подаде резолюция 720p@60Hz, която монитора ти би трябвало да подържа... резултата не знам дали ще е много добър, единсвния начин да разбереш със сигурност е да пробваш... щото зависи и от монитора как точно обработва сигнала.

Edit: размазването при резолюция различна от native резолюцията е забележимо най-вече при текст, за видео не е толкова фатално... преживява се... особено при този миниатюрния диагонал за които говорим - като го гледаш от 1-2 метра, няма да забележиш разликата.... сега друг е въпроса за чий ... ти е да дашаш 300 кинта за хубав плеър и след това да го пускаш на монитор за 200 кинта... компонентите трябва да си съответстват по клас просто, иначе...

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

монитора работи единствено и само с 1440х900, ако му подам друга резолюция е супер размазано, а при някои даже се изключва :S

4. Тук е от
    Feb 2010

Дивата дойде днес, страхотна машинка е, само че в началото доста ме изнерви.
    Първо физически както някой вече писа дизайна си е доста по-добре изглеждащ отколкото на снимките. Свързах я HDMI с телевизора (Toshiba 32xv505dg) без никакви други устройства. Пуснах я, красиво меню, български език, всичко точно. След това включих външен хард диск WD MY Book 500GB, намерих го, браузвах папките, отворих първия филм. В тоя момент нещо изпука, май през спикърите на тв-то, не съм съвсем сигурен, но всичко изчезна. Появи се син екран на телевизора и толкова. В следващите 20 минути пробвах всичко възможно да я съживя, то не че е кой знае колко. Разкачих харда, изключвах Дивата от захранването, изчаквах, включвах я пак.. същия син екран, няма сигнал на HDMI входа на телевизора. Последователно вкарвах кабела и в другите два HDMI входа на тв-то, пак нямаше никой. През цялото време бутона на кутията на Дивата светеше наполовина в червено, наполовина в синьо и дори след задържане това не се променяше, рестартираше се само след изключване от щепсъла. Повторих тия процедури на студен рестарт и смяна на HDMI гнезда два три пъти докато съвсем се отчаях. Тогава в един момент Дивата си се събуди от самосебеси без нищо различно от изброеното да правя. После малко плахо работих с дистанционното й, но повече проблем не направи. Прочете всички филми във всякакви формати, които й бях приготвил за проба, дори излгедах едно любимо филмче в най-старото Xvid. Страхотно изглежда и бачка всичко, само дано повече не прави такива номера.

пп. Искам да попитам ако филма е в 1080п, това не значи ли, че по дефолт ще запълни всеки пиксел от екрана без да го разтягам? Щото например Доктор Парнасус в 720п излиза кристално на цял екран, а Смело сърце в 1080п излиза с черни ленти отгоре и отдолу. Тв-то е hd ready 1080p, в "original" резолюция (в "wide screen" е същото) , Дивата е в режим 1080п 60 херца.

5. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Тя Дива-та е с характер. В началото се опъва малко. Може би не е харесала телевизора. Но щом е тръгнала пак вече няма да ти прави проблеми.

Като натиснеш бутона Info на Дивата там ще видиш някъде каква е резолюцията. Е виж и колегата по-горе ко ти пише.

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от ranis5

пп. Искам да попитам ако филма е в 1080п, това не значи ли, че по дефолт ще запълни всеки пиксел от екрана без да го разтягам? Щото например Доктор Парнасус в 720п излиза кристално на цял екран, а Смело сърце в 1080п излиза с черни ленти отгоре и отдолу. Тв-то е hd ready 1080p, в "original" резолюция (в "wide screen" е същото) , Дивата е в режим 1080п 60 херца.

Колега , това зависи от това ,в какъв формат е сниман филма - 16/9 или 21/9 - това е кинематографския формат !

7. Тук е от
    Dec 2009

Пишеш, че телевизора е HD Ready (всъщност това означава 1366х768), което едва ли е истина . Стандартно Full HD телевизорите, които се продават са с резолюция 1900х1200, което трябва да е 16:10. Филмите, ако са 1080р означава 1900х1080. Затова ти се получават черните черти (разликата от 1080 до 1200 точки или по 60 пиксела отгоре и отдолу).
    За трудното палене. Аз имах същия проблем след ъпдейт към 3240. Според мен му трябва време. Аз го оставих около 2 минути да помисли над поведението си и всичко тръгна по вода без повече засечки.

Успех и приятно гледане

8.  

9. Тук е от
    Feb 2010

HD Ready 1080p е, което е по-добре от само HD Ready и на теория малко по-добре от само Full HD

http://forum.setcom.bg/index.php?topic=37709.0

Когато го купувах това не го знаех, даже се зачудих защо лепенката на телевизора гласеше HD Ready 1080p, а на табелата в Техномаркета, както и по електронните сайтове изписват за същия модел Full HD.

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , само да спомена Full HD е маркетингово понятие ! HD Ready 1080p е официално прието лого с всички произтичащи от това последствия за производителя !

11. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от hater
    Пишеш, че телевизора е HD Ready (всъщност това означава 1366х768), което едва ли е истина . Стандартно Full HD телевизорите, които се продават са с резолюция 1900х1200, което трябва да е 16:10. Филмите, ако са 1080р означава 1900х1080. Затова ти се получават черните черти (разликата от 1080 до 1200 точки или по 60 пиксела отгоре и отдолу).
    За трудното палене. Аз имах същия проблем след ъпдейт към 3240. Според мен му трябва време. Аз го оставих около 2 минути да помисли над поведението си и всичко тръгна по вода без повече засечки.

Успех и приятно гледане
    Нещо ги обърка май нещата ама добре че някои се сещаме какво точно си искал да напишеш. Намирайте време и за преглед на публикациите.
    Ето описание на TV-то му http://www.enicomp.com/shopping/product.php?p=31531

12. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
    Нещо ги обърка май нещата ама добре че някои се сещаме какво точно си искал да напишеш. Намирайте време и за преглед на публикациите.
    Не искам да влизам в спор с теб отново, но кое точно съм объркал.
    Винаги съм готов да се поуча от знанието на другите.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от hater
    Не искам да влизам в спор с теб отново, но кое точно съм объркал.
    Винаги съм готов да се поуча от знанието на другите.
    обясняваш за HDReady - а човека пише HDReady 1080p, няма резолюция 1900х1200 при HDReady 1080p телевизорите,
    никакви 60 пискела не остават, а обикновено при 21:9 филмите 1080p типичната резолюция е 1920x816 например , взето от първия срещнат филм в този формат..... е такива работи...

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

Може би в тая джунгла от формати и компресии трябва да пусна оригинален блу рей диск (нямам в момента), за да съм сигурен, че не гледам HD-менте и оттам нататък ако има линии или други проблеми, те ще са си в "моя телевизор".

Към момента резолюцията на телевизора е 14х9 за българските телевизии, и "Естествен" (=16х9) за HDMI-1, където е Дивата. Оригиналният фърм на Дивата (r2374) няма ауто резолюция, затова съм я сложил на 1080p 60hz.
    На каквото и да се дължат въпросните линии, те са поне няколко сантиметра, тоест и без изчисления - доста по-широки от 60 пиксела.

Ето пример, при долните два формата ги има:

Video
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Bit rate : 24.6 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 1 080 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate : 23.976 fps
    Resolution : 24 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.494
    Stream size : 30.5 GiB (90%)

Source : DVD9 VoX
    Format settings: BVOP, No Qpel, No GMC, Default Matrix.
    Bit rate : Xvid @ 2094 Kbps
    Resolution: 720 x 304
    Frame rate : 25.000 fps

А това е фул скриин:

Video Format -X264
    Resolution -1280x692
    Vid Bitrate -4378kbps
    Frame Rate -23.976fps
    Writing Library -x264 core 84 r1416kGIT fcf70c2

Аз ще ръчкам още по настройките, благодаря на всички за съдействието и дано незнанието ми не става причина за повишаване на напрежението! PEACE

16. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ranis5
    Аз ще ръчкам още по настройките, благодаря на всички за съдействието и дано незнанието ми не става причина за повишаване на напрежението! PEACE
    Няма. Явно само моя ТВ е от ментетата Съжалявам, ако съм внесъл допълнително объркване.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Здравейте!
    От няколко дни и аз имам тази Дива, сложих и хард. Изчетох почти цялата тема (повечето от постовете са на много високо ниво в човъркането), но никъде не открих елементарно обяснение за подкарването и работата на обикновения юзер. Препратки!? Няма начин! Искам да си прехвърля филми от РС-то на Дива-та. Къде? Има папка ВТ. В нея ли? Нова папка? Как става тегленето от мрежата? Къде се слагат торент файловете, ако се теглят през РС-то? Нито в "ръководството", идващо с машинката, е описано, нито пък тук го открих. Темата е станала голяма и поразводнена. Десетки постове за опити с различни фърмуери. Е, идва малко в повече.

18. Тук е от
    Feb 2010

А къде е обяснено как устройството се използва като мрежов твърд диск за съхранение на документи, възможен ли е достъпа до него отвън по IP-адрес? Кой е актуалният в момента фирмуер?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе