Колеги, ако нещо се прецака или версията не е стабилна, има ли начин да се върнем на старото SDK 3.
Бях чел във форума на A.C.Ryan че при downgrade от фърм на SDK 3 към такъв с SDK 2, bootloader-а не се променя, тоест остава новата версия
Колеги, ако нещо се прецака или версията не е стабилна, има ли начин да се върнем на старото SDK 3.
Бях чел във форума на A.C.Ryan че при downgrade от фърм на SDK 3 към такъв с SDK 2, bootloader-а не се променя, тоест остава новата версия
И аз искам това да питам,най-вече да сменя логото с оригиналното ако се наложи ,да се носи Давата на сервиз
Bootloader-a не би трябвало да оказва влияние на работата на плеара, той само зарежда firmware-a. Логото няма как да върнем, освен ако Дейзи не предоставят оригиналния Boot - което малко ме съмнява.
Не мисля че е проблем ако Дивата отиде в сервиз ако разбира се проблема е технически и за гаранционен сервиз в срока ... най-малкото преди време като се обаждах заради проблеми с торент клиента самите Дейзи ми предлагаха да пробвам с фирм от Плейон, а не с оригиналните им.
Аз съм с това ACR 7.0.6 r.4318+drv2388. И искам да питам ако сложа това: 7.3.4 r4090+Cracked+Youtube или тая "мечката", дали ще ми иска форматиране на харда?Първоначално публикувано от amonev
Демек по същия начин както се инсталира това ACR 7.0.6 r.4318? Гасим от контакта, държим 5 секунди бутона, включваме кабела в контакта пак (докато държим бутона без да пускаме), чакаме още време - докато почне нещо да зарежда на екрана?Линк за сваляне на bootloader update 1026:
http://www.4shared.com/file/ewfR1jgx/Boot_update.html
Форматирате флашка във FAT32 и записвате на нея двата файла от архива. Монтирате я и при изгасен плеър задържате бутона за около 5 сек.
И като сложим тоя bootloader после никога няма да можем да върнем оригиналния на Diva и ще гледаме тъпата картинка на интрото до края на живота си?
След това понеже с тоя bootloader идва вграден EMTEC firmware, който не ни върши работа, трябва да сложим 7.3.4 r4090+Cracked+Youtube или "мечката"? А ако видим, че нищо не ни харесва може да си върнем пак тоя ACR 7.0.6 r.4318 нищо че имаме инсталиран нов bootloader? Но ще ни иска ли формат на харда, като се връщаме към по-старото firmware?
Иначе нещата на 7.3.4 r4090 (European) гледам ги пише тук: http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=44&t=8620
Ето ги бъговете:Changelog:
Model: AC Ryan ACR-PV73100 Playon!HD
Version: v7.3.3 r4090 (Asian) / v7.3.4 r4090 (European)
New Features / Improvements / Bug Fixes
01. Improved HDMI compatibility
02. Improved REPEAT modes images
03. Improved Player Web Management to display correct remote control image
04. Improved auto scaling of video resolution to user defined screen size resolution
05. [available in previous SDK platform] - Add frames seek function during video playback (video dependent)
• Press left or right button during video playback to jump to frames backward or forward.
06. [available in previous SDK platform] - Add new options in Setup/Video menu
• Plasma mode (Dark/Dim/Light)
• Screen size resolution
07. [available in previous SDK platform] - Add menu for selecting Audio/Subtitle/Title/Chapter/DVD Menu
• Press MENU button during video playback to display navigation menu
08. [available in previous SDK platform] - Improved skipping of music tracks by pressing the Previous or Next button
• During music playing, pressing Next button will play the next track or Previous button to play previous
track
09. [EDIT]Remove TIME settings (Applicable to model: ACR-PV73100 and ACR-PV73200 as hardware doesn't support.)[/EDIT]
10. Fix wrong indication of Audio and Video description in INFO display
11. Fix prompting of password during files deletion in BROWSER even when folder protection is off
12. Fix overlapping of DNS entry portion when setting a fixed IP address for wireless connection
13. Fix unable to eject USB optical drive after being mounted by system
14. Fix displaying of parameters present in certain subtitle format
А мене ме интересува какви неща има тая "мечка" и какви бъгове? Changelog нещо... ?Known issues/ found bugs on r4090
01. Dvd eject does not work
02. Time and date not remembered after full power shutdown <--- This is not a bug.
03. Thumbgen crashes when browse fast thru images
04. Mkv certain type does not work
05. Yamj juxebox dir + index file must be removed yamj config util reinstalled and must be rescanned before yamj works
06. Ogg files does not play
07. Radio search output pages makes unit crash when browsing thru output pages
08. Wmv files with wma pro 10 or 11 format does not play sound correct
09. Subs are grey instead of white
10: Zoom functions not doing as they should.
11: device crashes when last audio file (example a MP3) in a folder is played.
12: .ssa external subs don`t work (tested over network)
13: Add new torrent failure. Torrents wont start.
14: Spdif/Passthrough is not working correct.
15. BT will crash the unit if an torrent has to many peers (>35) and the download speed is not limited at 100KB-200KB
16. Browsing thru the internal hdd can make the device crash
И последен въпрос дали ще има FTP сървър в някой следващ firmware?
Съжалявам, че задавам толкова въпроси! Ама съм любознателен.
FTP ако не се лъжа има в новите фирмове. Колкото до всичко което си написал за буута е правилно. Фирмовете не искат формат на хардиска.
Здравейте.
Изгоря ми вентилатора на Дивата и не мога да намеря същия,на размер да ама кабелчетата са все три и трябва побългаряване,което не ща да правя, защото имам още много гаранция.
Ако някой може да помогне за такъв като оригиналния, ще съм му благодарен.
как дане можеш да намериш пълно е с саитове за комютърна периферия разровисе малко има гугал ето ти един http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534036
Само имам още 1 последен въпрос и приключвам с тази ДИВА. Как качвате информация на тази дива ? Моля всички които прочетат да ми отговорят защото ми е интересни някой използва ли я по същество или само за да гледа DIVX. При мен по ЛАН не става нищо само да прекъсне връзката за малко или да спре тока всички торент файлове трябва да се ЧЕКВАТ което отнема по 5 часа на филм. После по УСБ пак не става нищо когато включа дивата я чакам 5 минути да тръгне и когато започне да ЧЕКВА фаиловете ми дава син екран и ми гаси компютъра. Преди няколко дни писах за това но никой не отговори тогава бях с лицензирана Виста но сега с ХР проблема все още си остава. Според мен няма смисъл от вътрешен хард при положение че той е нужен само за Blue Ray заради големия битрейт. Това си е един чисто и прост ЛАН плеър с много голям проблем с работата с вграден хард и почтни невъзможното пускане на вградения торент клиент и .......... ДИВА те са си го нарекли.
Ти с коя версия на firmware-a си? Аз откакто излезе 4318 на Плейон и следващи нямам проблеми с торентите и Wi-fi. Дори и да прекъсне тока, чеква 5-10 мин и си продължава.
пп - а и винаги можеш да сложиш "transmission" като торент клиент или да смениш драйверите за Wi-fi адаптера и да използваш на друга марка. Затова не виждам проблем, но си трябва време да ги инсталираш и настроиш.
Явно новото е и най-добро
Някой с повече опит поне да каже какво е по-доброто и по-лошото новия фирмуер на мечката и кое е по-доброто и по-лошото в новия фирмуер на плейона.
Дефинирай " използва ли я по същество" . Аз смятам, че Дивата и всички подобни са предимно за гледане на филми. Все пак е мултимедиен плеър, а не мултимедиен торент клиент.Първоначално публикувано от belchinov
Относно връзките и как го ползвам: свалям филми на пс-то и по лан кабел прехвърлям на дивата.Нямам проблем с вграденият диск и с Дивата също.
И аз мисля че "съществото" на Diva-та е да плейва и да съхранява (на вътрешния диск) разнородно мултимедийно съдържание с високо качество иначе може всеки за по малко пари да си купи евтин DvD-DivX с DVD и USB вход и да си го ползва. За по взискателните но без нужда от съхранение има HD плеъри без възможност за HDD. Наличието на LAN позволява да плейваш и точиш през мрежата, възможността за Wi-FI позволява да не опасваш целия си дом с кабел и плеърчето да е мобилно е някой паралия може да си купи за всяко ТВ отделен плеър но тук няма много такива Е торент клиента си е важно ако искаш да не дърпаш на PC-то и после да прехвърляш или четеш от него (особено ако не искаш да ти е постоянно включено)
Така че пак питам за предимства и недостатъци на двата нови фирмуера че флашването не си е толкова безобидна операция за новобранци (патил съм та за това
Здравейте, днес се опитах да сменя bootloader-a със споменатият по-горе. Изпълних описаната процедура, но нещо не се получи. След като мина "installation upgrade patch complete" Diva-та се рестартира и май беше дотук - появи се логото на Diva multimedia player и замръзна. Опитах да го направя отново, но същият резултат. Някаква идея какво се е случило? Устройството беше с firmware v7.0.15 r2374 , bootloader: 0016.0202.0017L. Засега не намерих описание н апроблема си във форума...Първоначално публикувано от amonev
Поздрави!
И сега наистина ли неможе нищо да се прехвърля по ЛАН мрежата или по ЮСБ от компютъра на харда на Дивата или само при колегата има някакъв проблем
Първоначално публикувано от nikineo
Виж тук http://www.tpetrov.com/search.php?ma...0%A0%D0%98&p=0 .Не съм сигурен дали ще ти свърши работа, но има много вентилаторчета за компщтри и дори за лаптоп.