Страница 23 от 119 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:DIVA FullHD Multimedia player

Цитат Първоначално публикувано от ngogo_
    @hater: Спомена че си направил скрипт за шерване на външен диск през самбата.
    Може ли да го постнеш тука ?
    Също така - някой да е успял да подкара торентите с външен диск ?
    Прочети предните ми постове.
    Торенти на външния диск взимат много процесорно време. Аз съм с transmission (тоя btpd нещо не ме изкефи) и при доунлоад взема бая без да ползва усб... С усб сигурно ще полудее (няма да може да се ползва устройството). Мисля да пробвам май rtorrent, но нещо ме намързява да преоразмерявам 1,5ТБ диск, за да направя EXT3 партишън Сигурно почивните дни ще го тествам. Може и transmissiona да се държи по-добре на EXT3 вместо на NTFS.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Philippines

Може ли някой да помогне с настройките на torrent клиента - Seeding time is 0 - 48 Hr. (0 means disable uploading), как да се справя с това. Искам да сиидвам колкото аз си пожелая.
    P.S. Нищо не разбирам от Linux.

4. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

относно предложения за фърмуъера:
    1. +1 още един глас за ogg-радио.
    2. NTP или някаква друга настройка за синхронизиране времето и помнене датата(не знам, при вас как е, при мен се губи датата и редовно е 2013 година )

5. Тук е от
    Dec 2009

Re:DIVA FULLHD Multimedia player

NTP е добре, но това не е трудно. Само да уточня, че NTP е сървъра за другите компютри в мрежата, но той съдържа и клиента ntpdate.
    Просто си инастлираш пакета NTP от optware и мога да ти дам скрипта, който е 2 елементарни реда.
    Ето съдържанието на моя /tmp/hdd/root/opt/etc/init.d/S50ntpdate

#!/bin/sh
    /opt/bin/ntpdate pool.ntp.org

6. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

@hater
    Много благодаря, ще пробвам.
    Малко ме притеснява, че при мен няма тази директория /tmp/hdd/root/opt.
    На мен ми трябваше да си копирам едни файлове при боот, ама нещо не се преборих с rc-тата, нито в /etc/init.d, нито с /usr/local/etc/rcS. Най-накрая го забих в start-up scripta на самбата.
    Ти наясно ли си, кои скриптове се стартират при боот от копчето, и кои при включване от захранването? имам чувството, че имаше разлика, но тогава нямах много време да експериментирам и да дебъгвам и го зарязах така

7. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от kek
    @hater
    Много благодаря, ще пробвам.
    Малко ме притеснява, че при мен няма тази директория /tmp/hdd/root/opt.
    На мен ми трябваше да си копирам едни файлове при боот, ама нещо не се преборих с rc-тата, нито в /etc/init.d, нито с /usr/local/etc/rcS. Най-накрая го забих в start-up scripta на самбата.
    Ти наясно ли си, кои скриптове се стартират при боот от копчето, и кои при включване от захранването? имам чувството, че имаше разлика, но тогава нямах много време да експериментирам и да дебъгвам и го зарязах така
    /tmp/hdd/root/opt я нямаш тъй като не си подготвил плеъра за optware... Прочети малко по-подробно и на руския сайт с 2388 фърмвера има статия как да си направиш тези стъпки.
    Наясно съм кое кога се стартира (както предполагам личи от постовете ми). Имам доста опит с OpenWrt, но тук системата е яко омазана за съжаление. Въпреки това, ако те интересува има как да си стартираш /opt/init.d скриптовете автоматично, където можеш да си слагаш и твои както правя аз за ремаунт, сверяване на часовника и т.н. и не е никак трудно.
    Аз доста съм разръчкал моя плеър. Дори съм си сложил пълния пакет на busybox с всичките му команди top/free/netstat и т.н. Но повече бих се зарадвал да пуснат сорсовете китайците та да махна излишните неща и да сложа читави. Те уж са длъжни да го направят тъй като ползват доста GPL + linux ама...

Питайте каквото ви интересува. Надявам се че на повечето въпроси за системата отвътре мога да отговоря.
    За поддържани кодеци и подобни неща за съжаление ще трябва други доста по-подготвени колеги съфорумци да отговарят.

8.  

9. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

hater
    имам следния скрипт в /usr/local/etc/dvdplayer:
    /usr/local/etc/dvdplayer # cat copy_fs.sh
    #/bin/sh

sleep 10
    mkdir /tmp/hdd/root/irf
    cp /usr/local/etc/dvdplayer/*.pls /tmp/hdd/root/irf

къде да го сложа, та при стоп/старт само от дистанционното(софт ресет), да се стартира? пробвах на изброените по-горе места(/etc/init.d/ и /usr/local/etc), но май нещо не сработи.
    Ще трябва да прочета за този optware, но нещо не ми се рискува, въпреки, че май бях първия, който сложи фирм на PlayON

Благодаря предварително!

10. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте!
    Днес и аз се сдобих с този плейър,но след няколо часа мъки,реших че или мозъка ми се е спекъл от настинката,или съм природно тъп....или плейъра нещо куца....
    Така-за какво иде реч:
    1.Чат-пат като ровя из менюто забива (2 пъти) и единствения рестарт е от контакта;
    2.Вкъщи имам мрежа от два компютъра-и двата виждат Дивата,но когато от Дивата браузвам ,виждам компютрите,но не мога да влезна в тях-иска ми NET USER ID и парола,а и двата компа са без парола.Като натисна само ОК-нищо не става.
    3.Като сложа УСБ флашка я разчита -няма проблеми,но не зацепва ВЪНШНИЯ МИ ХАРД ДИСК!Изобщо не го показва,а диска работи-има ток,лампичката му свети,усеща се че върти.
    4.След няколко опита да сложа новия фърмуеар от стр.1,най накрая успях.Интерсно -пише че от 26 ноември,но в инфото го дава от 10 ноември.Както и да е.ПО-КОФТИТО е че след "ъпдейта",когато избера БЪЛГАРСКИ ЕЗИК всъщност става ЧЕШКИ ИЛИ ПОЛСКИ,А НЕ БЪЛГАРСКИ!
    5.И накрая -къде е този торент клиент-никъде не го виждам!
    Благодаря!

11. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от kek
    hater
    имам следния скрипт в /usr/local/etc/dvdplayer:
    /usr/local/etc/dvdplayer # cat copy_fs.sh
    #/bin/sh

sleep 10
    mkdir /tmp/hdd/root/irf

къде да го сложа, та при стоп/старт само от дистанционното(софт ресет), да се стартира? пробвах на изброените по-горе места(/etc/init.d/ и /usr/local/etc), но май нещо не сработи.
    Ще трябва да прочета за този optware, но нещо не ми се рискува, въпреки, че май бях първия, който сложи фирм на PlayON

Благодаря предварително!
    в /usr/local/etc/rcS

след

echo 2 /tmp/hdd/volumes/HDD1/ > /sys/realtek_boards/misc_operations

сложи

sleep 20
    mkdir -p /tmp/hdd/root/irf

Забележи опцията -р след mkdir. така не дава грешка ако съществува... Ако скрипта даде грешка - може да приключи в зависимост от командите. Също ако не сработва сложи по-голям слийп. Както казах е яко разхвърлено всичко.
    Разлика между софт и хард ресет няма. Прави си пълен офф/он. Просто има хардуерен пулс към захранването все едно си натиснал копчето, когато натиснеш паура на дистанционното.

12. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от juliusceaser
    Здравейте!
    Днес и аз се сдобих с този плейър,но след няколо часа мъки,реших че или мозъка ми се е спекъл от настинката,или съм природно тъп....или плейъра нещо куца....
    Така-за какво иде реч:
    1.Чат-пат като ровя из менюто забива (2 пъти) и единствения рестарт е от контакта;
    2.Вкъщи имам мрежа от два компютъра-и двата виждат Дивата,но когато от Дивата браузвам ,виждам компютрите,но не мога да влезна в тях-иска ми NET USER ID и парола,а и двата компа са без парола.Като натисна само ОК-нищо не става.
    3.Като сложа УСБ флашка я разчита -няма проблеми,но не зацепва ВЪНШНИЯ МИ ХАРД ДИСК!Изобщо не го показва,а диска работи-има ток,лампичката му свети,усеща се че върти.
    4.След няколко опита да сложа новия фърмуеар от стр.1,най накрая успях.Интерсно -пише че от 26 ноември,но в инфото го дава от 10 ноември.Както и да е.ПО-КОФТИТО е че след "ъпдейта",когато избера БЪЛГАРСКИ ЕЗИК всъщност става ЧЕШКИ ИЛИ ПОЛСКИ,А НЕ БЪЛГАРСКИ!
    5.И накрая -къде е този торент клиент-никъде не го виждам!
    Благодаря!
    1. Все още не е най-високото ниво на работа, но като цяло аз не съм имал проблем с последния фърм от Дива (не PlayOn!!! PlayOn има по-хубав интерфейс, но доста забива) освен с радиото и когато го сгазя лошо с торенти.
    2. Пробвал ли си за юзър guest? Или юзъра с който е инсталиран компа? 2та компютъра виждат ли се помежду си?
    3. Вероятно имаш служебен партишън за 1ви, който е неразпознаваем за Дивата. Трудно може да се каже какъв е проблема без да дадеш тук отговора от ls -al /dev/scsi/host2/bus0/target0/lun0 може да е и host3 в зависимост в коя дупка на усб го вкарваш диска
    4. от 26 ноември не съм виждал фърм така че предполагам имаш предвид 20ти на PlayOn. Аз не работя на български но мисля че там нямат български.
    5. има разлика къде да търсиш торента на ъпдейтнатия от Дива и на PlayOn. Така че кажи с кой си.
    Моля!

13. Тук е от
    Dec 2009

Такаа-и двата компа се виждат,имат еднакви ОС (Win 7 32 & 64) с еднакви нива на защита и еднакъв достъп.Между другото вече ме пуска (поне за сега) да ровя в единия комп.За другия продължава да ми иска NET USER ID и парола.Харда го пробвах и на двете дупки-работи си ,но Дивата не го вижда.ДА му е слаб тока?В смисъл кабела му има две усб разклонения като едното е за захранване само,ако на усб -то няма ток,а също може да се сложи и 5 волтов адаптор (няма в комплекта,иначе щях да пробвам).Фърмуеъра,както казах,го изтеглих от първа страница на настоящата тема.Още преди това забелязах,че като отида на ъпдейт и след като започне btpd update изписва провал на няколко пъти.Самбата-ту провал,ту успех изписва.само на unicgi изписва УСПЕХ.
    Нека някой да каже който си е изтеглил последния фърм,дали българският му е български или чешки (полски)?

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от juliusceaser
    Такаа-и двата компа се виждат,имат еднакви ОС (Win 7 32 & 64) с еднакви нива на защита и еднакъв достъп.Между другото вече ме пуска (поне за сега) да ровя в единия комп.За другия продължава да ми иска NET USER ID и парола.Харда го пробвах и на двете дупки-работи си ,но Дивата не го вижда.ДА му е слаб тока?В смисъл кабела му има две усб разклонения като едното е за захранване само,ако на усб -то няма ток,а също може да се сложи и 5 волтов адаптор (няма в комплекта,иначе щях да пробвам).Фърмуеъра,както казах,го изтеглих от първа страница на настоящата тема.Още преди това забелязах,че като отида на ъпдейт и след като започне btpd update изписва провал на няколко пъти.Самбата-ту провал,ту успех изписва.само на unicgi изписва УСПЕХ.
    Нека някой да каже който си е изтеглил последния фърм,дали българският му е български или чешки (полски)?
    Ако в единия те пуска, а в другия - не, явно настройките са различни И какво значи "вече ме пуска"? Правил си някакви промени по компа? Абсолютно е възможно да му е слаб тока. Аз лично не съм мерил колко ток пуска на усб. Аз съм с 3,5 хардове с външни захранвания и нямам проблеми.
    Говориш за фърмуери и после за btpd, samba и unicgi успехи/провали.Това не са фърмуери а пакети. Фърмуера е около 80-90МБ имидж. Когато ще сменяш фърмуера остави само него без .ipk файловете на флашката.

16. Тук е от
    Dec 2009

Може би не съм се изразил правилно.За фърма-ясно-имидж фаил-88 мб големина.С него нямаше проблем-инсталира се без проблем,ако не брои БЪЛГАРО ЧЕШКИЯ ЕЗИК.Имах предвид ъпдейта от менюто MISK,нали там са БТ,Самбата и unicgi.Гледам сега пише че работят (running).Между другото има ли някъде нови версии на тези ipk.файлове?
    Друго-външния диск тръгна,наистина тока му е бил слаб-боднах едното УСБ в Дивата,а другото в лаптопа да черпи ток от там и всичко е ОК сега.Относно компютрите-никакви промени не съм правил по настройките за сигурност-както не ме пускаше в единия и изведнъж-хоп и ме пусна.В другия не ще.
    Проблемни ми остават сега няколко неща:
    1.Че не мога да влезна в единия си комп,но това не е болка за умиране.Отдавам го на (примерно) грешни настройки.
    2.БЪЛГАРСКИЯТ МИ ЕЗИК,всъщност е ЧЕШКИ ИЛИ ПОЛСКИ.
    3.Как мога да разглеждам снимки без слайдшоу-просто да си цъкам с копчетата на дист.у-ние,и съответно снимките да изпълват екрана,а не да "плуват"
    Извинявам се ако на някой въпросите му се струват лаически,но на мен главата ми тотално изпуши вече от хрема,хапчета и гъзурчене покрай плейъра.Благодаря предварително!

17. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

За снимките да не са на слайдшоу не знам, но за "плуването" от настройките махни "Ken Burns effect"(или нещо подобно май беше)

18. Тук е от
    Nov 2009

За изискванията към следващите ъпдейти на фърмуера бих предложил промяна на шрифта на субтитрите с удебелен (BOLD) или почернен (BLACK)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 119 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе