Страница 25 от 119 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2007

Re:DIVA FULLHD Multimedia player

Здравейте реших и вече съм притежател на Diva, избрах го пред Popcorna благодарение на този форум и отговорите на отзивчивите колеги в него.
    Пробвах го, даже го флашнах с v7.06.r2388 - всичко си работи.
    Имам само няколко въпроса.
    1) Вързал съм го чрез hdmi към телевизора и с оптика към ресиъвъра. Пускам dts 5.1 чува се много добре. Спирам и пускам друг филм - не се чува. Трябва да вляза в настройките setup>audio и отново на избера optical/composit/ raw. Отметката е там но трябва да го демаркирам и маркирам на ново за да започне да се чува ? Някой имал ли е подобен проблем.
    2) Ползвам вградения торент клиент, нo wyzmovniq максимум в настройките му е 500кб /http://ip-diva/cgi-bin/webtorrent.cgi/, мога ли да гo променя на повече софтуера позволява от 0-500, а аз искам 1000.
    3) Интернет радиото не работи с този фирм - как мога да го пусна ?
    Благодаря ви предварително.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2009

И радиото проработи-явно иска постоянство с ръчкането. ,а за you tube исках да знам дали си има отделно меню(нещо като на радиото) или някъде се вкарва адрес,нищо че не работи...
    Благодаря

4. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@vsterev -> проблемът май е от фирма на ПлейОн, сложи последния на Дивата (както каза един колега тук - той има по-малко екстри, но пък рабоят и е по-стабилен може би заради това) и пробвай същите неща и пишете резултатите за да могат и други с аналогични проблеми да знаят какво да правят.

Както виждате, всички ползваме един и същи плеър, но периферията към него е различна при всеки и от там решаването на един проблем при конкретна конфигурация не означава, че при друг може да се реши по същия начин. Дано сте ме разбрали правилно и да помагате, че 5-6 човека тук не можем да изтестваме всичко и да дадем решение на всеки възникнал проблем. Това може да стане с общи усилия.

5. Тук е от
    Jun 2007

Hell а при тебе така ли се държи звука ?

6. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от vsterev
    Здравейте реших и вече съм притежател на Diva, избрах го пред Popcorna благодарение на този форум и отговорите на отзивчивите колеги в него.
    Пробвах го, даже го флашнах с v7.06.r2388 - всичко си работи.
    Имам само няколко въпроса.
    1) Вързал съм го чрез hdmi към телевизора и с оптика към ресиъвъра. Пускам dts 5.1 чува се много добре. Спирам и пускам друг филм - не се чува. Трябва да вляза в настройките setup>audio и отново на избера optical/composit/ raw. Отметката е там но трябва да го демаркирам и маркирам на ново за да започне да се чува ? Някой имал ли е подобен проблем.
    2) Ползвам вградения торент клиент, нo wyzmovniq максимум в настройките му е 500кб /http://ip-diva/cgi-bin/webtorrent.cgi/, мога ли да гo променя на повече софтуера позволява от 0-500, а аз искам 1000.
    3) Интернет радиото не работи с този фирм - как мога да го пусна ?
    Благодаря ви предварително.
    0 означава да няма ограничение
    Но само да кажа, че процесорчето е слабичко и да не очакваш чудеса при даунлоуд/ъплоуд.
    При мен подскача на 2МБ и после пада на 100-200КБ и така постоянно.

7. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@vsterev -> ти сигурен ли си, че и двата филма са с DTS 5.1 ? Да не би да са с различен аудио кодинг и просто плеърът да не превключва от единия към другия тип, но това си е пак проблем на фирма де ... смени с последния на Дивата и направи пробите отново.

Аз от толкова много проби вече започнах да не помня с кой фирм какво конкретно се случва ... за съжаление , но важното е че каквото съм изтествал съм го написал и вие трябва само да го прочетете ...

8.  

9. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от hater
    0 означава да няма ограничение ........
    hater 0 е без ограничение в интервала 0-500 kb/s, и наистина работи до 500 повече не минава.

Current rate limits: (0 means unlimited)
    Upload: 20 KB/s
    Download: 0 KB/s

Set new limits:

Upload limit (0-500) KB/s:

Download limit (0-500) KB/s:

10. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@juliusceaser -> с тази си констатация аз нищо не разбрах. Кое не работи - видео, аудио или и двете и някакво съобщение изписва ли плеъра ? Давайте малко по-подробна информация, че иначе трябва и аз да изтегля филма и да пробвам, а и не мога да изтегля всичко което не тръгва при вас ... Хубаво е също да казвате с кой фирм сте, въпреки че аз знам че сложи последния за Дивата ...

11. Тук е от
    Dec 2009

hater 0 е без ограничение в интервала 0-500 kb/s, и наистина работи до 500 повече не минава.

Set new limits:

А докато сваляш колко ти е лоуда на процесора? При мен на btpd беше от порядъка 4 при 500КБ/с? Ако случайно не занеш какво е лоуд 4, това е че 4 процеса чакат нещо за да свършат нещо. В случая това нещо е IO.
    Числата които дадох са с transmission, а не с btpd.
    Та това, което се опитвам да кажа е, че проблема не е, че е ограничен btpd, а че нямаш Sixtium na 88GHz, а слабичко MIPS-че на 200MHz с общо 260 богомипс. За сравнение... Sега погледнах единия Xeon X5350... 5333.91 BOGOMIPS...

12. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @juliusceaser -> с тази си констатация аз нищо не разбрах. Кое не работи - видео, аудио или и двете и някакво съобщение изписва ли плеъра ? Давайте малко по-подробна информация, че иначе трябва и аз да изтегля филма и да пробвам, а и не мога да изтегля всичко което не тръгва при вас ... Хубаво е също да казвате с кой фирм сте, въпреки че аз знам че сложи последния за Дивата ...
    Сори-значи филма(също и семпъла) тръгва за около 4-5 секуни и ме извърля в предното меню.докато траят тези секунди картината е оранжево -зелена.Също така не ми върви и на компютрите ,ама си мислех че е от хардуера им.Възможное самия релийз да е дефектен.С последния фирм съм.

13. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@juliusceaser -> щом не върви и на компа, проблемът е в релийза - нито е първият, нито последният такъв случай. Проверявайте с МедияИнфо програмката кои са кодеците на файловете които пускате. Сещате се, че плеърът няма вградени всички кодеци де що са излезли на бял свят

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Set new limits:

С 2388 фирма от Плейона съм и нямам проблеми с даунлоуда и ъплоуда, като при компа ми е, смъква си с 800-900кбайта. Натройката е на "0"

16. Тук е от
    Dec 2009

На някой случвало ли му се е мрежата да му се губи?В смисъл сега има мрежа,пуска да гледа филм или нещо друго прави каквото и да е или нищо да не прави,ей така след време, като иде да браузва WORKGROUP изобщо не фигурира.Даже и компютрите не виждат плейъра.След рестарт на плейъра всичко си идва по местата.Дивата е свързана безжично с донгъла в комплекта към рутер (54М обаче),и в момента използва цялата скорост на мрежата за сваляне на торенти.
    КАК става номера с PIcasa и Flicr?
    Благодаря!

17. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@juliusceaser -> мрежата може да се губи от натоварването на трансфера от торентите, ако искаш ги спри и виж резултата и защо не ползваш оригиналният донгъл на Дивата ?
    За кой номер как става питаш за Picasa и Flicr ? Както вече е писано, тези допълнителни Нет екстри не работят много коректно засега, говоря в общ смисъл.

18. Тук е от
    Dec 2009

Ей значи пак не съм се изразил правилно.Донгълът е оригиналният(към комплекта на Дивата),а рутера е 54М (не 300).Това ми беше мисълта-да не би заради разликата в стандартите-единия g,а другия n,затова да се разпада връзката.
    а по другия въпрос-за Пикаса и Фликр-знам(от написаното тук) че не работят коректно,но аз наистина нямам идея от къде се стартират и т.н.Ако може по -подробно обяснение,ще съм страшно благодарен!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 119 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе